20.12.2020 | 20:03
Ne želim reći ništa, nego želim čuti racionalno objašnjenje.
Smatram da je cijela stvar od samog početka medijski prenapuhana i da se (ne ulazim u motivaciju, niti sam pristalica teorija zavjere) među ljudima stvara psihoza i potencira psihologija linča. Sve što se oko nas događa me, po nekim elementima u društvu, strašno podsjeća na one mračne godine rata i ono najgore što je medijska manipulacija tada izvukla iz ljudi.
Ne kažem da bolest ne postoji, ne kažem da nekima nije kobna, ne kažem niti da zdravstveni sustav nije napregnut (s tim što, i sami liječnici i pripadnici CZ kod nas kažu da mi nemamo problem s nedostatkom prostora i opreme, nego s nedostatkom kadra, a to nije problem corone, nego je corona samo taj problem napokon razotkrila), ali kažem da se posvuda puno smrtnih slučajeva pripisuje coroni, a da bi se dogodili svejedno, u istoj ovoj godini, samo bi na smrtovnici pisala druga dijagnoza.
Osobno poznajem čovjeka koji je (i to ne ovih dana, nego prije dva mjeseca) došao u hitnu u Zadru s višestrukim prijelomom podlaktice i pustili su ga da čeka dok su vijećali smiju li mu izvesti hitnu operaciju prije nego im dođe rezultat corona testa. Tko je tu lud?
U razredu moje mlađe kćeri (4. osnovne) djetetu dođe na satu mučnina jer je nešto loše pojelo, ili previše slatkog, ili tko zna i otrči na WC povraćati, a pola roditelja odmah diže halabuku i linč kako ih je "zaraženo dijete" sad sve izložilo pogibelji.
I sad se tako prikladno izbezumljenoj bezumnoj masi, na brzinu testiran i s isforsiranim odobrenjem, praktički eksperimentalni genetički pripravak (jer Pfizerov pripravak zapravo nije klasično cjepivo, ništa slično do sad nije masovno primijenjeno ni u koju svrhu) pušta u primjenu na stotinama milijuna, pod nazivom "cjepivo". To je zapravo "Bože, pomozi" ili "držimo fige" (već prema tome tko u što vjeruje) akcija i tek ćemo za nekoliko godina vidjeti koje su posljedice, odnosno ima li ih.
S druge strane, rusko cjepivo, pripremljeno na klasičan način kako se cjepivo pripravlja, je "opasno jer nije dovoljno ispitano". Ma daj...
Svi smo taoci igre krupnog kapitala. Eto, to hoću reći.