13.09.2020 | 13:33
Po meni nije baš tako bahat. Više svisoka, istina - objašnjava kako to funkcionira.
A kada razmisliš malo, kada je krenuo Korona virus - pa nakon njega bolest COVID-19 iz epidemije u Kini prešla u pandemiju - ubrzo su se pojavili ti PCR testovi za koje bi svakom zdravorazumskom biću nakon par minuta promišljanja trebalo biti očigledno - da im prvotna namjena nije bila testiranje za COVID-19.
Da je, ne bi se osmislili, prošli testiranja, odobravanja nacionalnih i svjetskih zdravstvenih organizacija u par tjedana.
Zato su se poslužili tim PCR testovima koji su proizvedeni (ovo bubam napamet, ali mislim da nisam daleko od istine) za bolest koju uzrokuju određeni Korona virusi, no ne i do tada nepoznatu bolest COVID-19.
Zato su se mnoge nacije žalile da imaju puno lažno pozitivnih i lažno negativnih testova.
Evo primjer:
Vrlo vjerojatno si naletio na onu užasnu sliku kako izgledaju pluća zdrave osobe nakon što se zaraze ovom Korona virusom, odnosno pacijent ne preživi zadobiveni COVID-19.
Znači, po ovoj slici logika koju mediji serviraju govori da je osoba bila pozitivna na PCR test, odnosno Korona virus u pitanju. A pluća zaraženog sve više počnu ličiti kao da si ih ubacio u neku kiselinu.
No, kreneš li razmišljati malo dublje, počne ti se nametati pitanje "pa kako je onda (primjerice) Novak Đoković također bio pozitivan na Koronu, pa ju je prebolio i nedugo zatim se vratio tenisu?"
I da u New Yorku nije poslao lopticu onom šišmišu od linijskog suca pa bio diskvalificiran - najvjerojatnije bi osvojio i taj US Open - prema svim teniskim stručnjacima toga sporta.
Shvaćaš šta ciljam?
Kako Novakova pluća nisu u ovakvom stanju? Jer da jesu, bi li mogao uopće igrati profesionalno tenis? Bi li mogao hodati bez kisika uopće?
Jako je konfuzno meni sve ovo.
Kada god preletim COVID teme, pa vidim kako se u svim državama svijeta manje više dešavaju iste stvari (karantene, pa maske, pa socijalna distanciranja...) uvijek mi u glavu uleti citat Williama Enghdala iz Stoljeća rata, kada je za 21. stoljeće predvidio da će skupina koja vlada svijetom krenuti sa pomno planiranim projektom da od planete Zemlje stvori globalnu - policijsku državu.
Nije li ovo nalik upravo na to?