21.03.2025 | 09:44
dpasaric kaže:
Ne znam je li pravi opis "neuk"...
Jest, jer ja o virusima, cjepivima, i sličnim stvarima, u usporedbi sa stručnjacima, ne znam ništa, i zato svoje povjerenje poklanjam struci, koje ne govori ama baš ništa od onoga što ti govoriš.
... ti jednostavno ne možeš, ili iz nekih tebi znanih razloga, ne želiš, nisi u stanju kritički pogledati činjenice...
Za razliku od tebe, koji vrlo kritički pristupaš svemu, pa onda ostaviš link sa sadržajem za kojeg ja, nakon doslovno tri minute surfanja, ustanovim da je potpuno dezinformacija. I kada ti to napišem, ti se pravdaš time da nemaš dovoljno vremena (a očito ni volje) provjeriti sve te informacije... kritično, nema šta.
I kako si samo zgodno izostavio moj primarni izvor informacija? Doktora znanosti i specijalista epidemiologije?
Gle, možeš ti biti prijatelj sa 7 sekretara SKOJ-a ili sa 7 najviše rangiranih članova MENSA-e, ili 7 vrhunskih svjetskih doktora, ali njihovo mišljenje neće biti relevantno, pogotovo ako oni govore dijametralno suprotno od onoga što govori struka.
Da, osobu koja je cijepila preko 700 ljudi i pratila efikasnost i nuspojave. Osobu koja mi je u startu dala savjet da se ne cijepim - iako me inače svake godine zove da se cijepim za gripu, što sam i činio.
Dakle, epidemiolozi su davali preporuke o cijepljenju, a liječnik opće prakse ti je govorio suprotno.
Što točno toga liječnika čini mjerodavnijim od epidemiologa?
I, što točno jednog ili par doktora, čini mjerodavnijim od čitavog zdravstvenog sustava?!
Tvoje poznanstvo sa njima?!
Naravno da su svi ti iz Italije, Njemačke i Francuske bili u istom režimu i morali šutjeti inače bi bili etiketirani, razapeti i sasvim vjerojatno izgubili poziciju, a možda i posao. Pa koliko je samo liječnika suspendirano u UK, a koliko u drugim zemljama? To se kao nije dogodilo?
To što su svi bili "u istom režimu" nije nikakav argument koji ide u prilog tvojoj tezi, jer, svi arhitekti u raznim državama rade prema istim ili vrlo sličnim kriterijima, svi inženjeri strojarstva primjenjuju iste principe u svom radu, svi kirurzi operiraju pacijente koristeći iste metoda.... ne zato što su podložni nekakvoj svjetskoj zavjeri, nego zato što rade po pravilima struke.
Zašto Indija nije imala takve stavove? Ali ne moramo tako daleko, evo ti Švedska, kasnije Danska. A tu je Japan, ali tek post-festum, oni su naivno vjerovali, kao i ti, da se radi savjesno i dobronamjerno, da FDA nije korumpiran, da se čini najbolje za ljude... a onda na kraju se njihov ministar javno ispričao u njihovom paralamentu za sve stradale i za ogromnu počinjenu štetu.
Što su to Indija, Švedska i Danska činile različito od ostalih država?!
Da li su uvodile mjere socijalne distance?
Da li su cjepili svoje stanovnike?
Da li su njihovi stručnjaci iznosili stavove koje si ti ovdje dijelio?
"Istina" za koju je potrebna zavjera svjetskih razmjera, nije istina nego najobičnija laž.