14.09.2021 | 15:55
Moja iskustva sa koronom su apsurdna. Mislim da sam ju opet dobio sad na moru. Iste simptome imam i dok ovo tipkam, samo sve nekako blaze. Zelim da vjerujem da vakcina radi svoj posao.
Probudio sam se jedno jutro i ne osjetim uopce miris nikakav. Supruga isto. Odem u privatnu kliniku, platim nalaz 100e i vratim se doma.
Zovu iz klinike to popodne:
- Pozitivni ste dodjite po nalaz.
- Jeste li sigurni da zelite da tamo dodjem?
- Da, da. Nalaz je na vase ime a mi ne radimo dostavu.
Nalaz koji kosta $10, hladno prodaju za 100 eura i ne zele organizirati nekoga da to uruci. Nema ekonomske racunice valjda.
Odem u bolnicu po nalaz. Pozitivan. Znaci to je to. Okrecem se, gledam ljude uokolo, sve imam osjecaj da svi u mene gledaju. Ko gubavac neki. Tifusar. Pojma nemam.
Supruga ne zeli da ide na testiranje, ima iste simptome i uvjerena je da je pozitivna pa da ne placa i ona 100e bez veze.
Zovu kroz sat dva iz kriznog staza/stozera:
- Gospodine, javili su nam iz Plave klinike da ste pozitivni, odredjujemo vam mjeru zabrane. Izolacija 2 tjedna, nigdje ne izlazite, ni vi ni ukucani. Dobicete Rjesenje o izolaciji postom.
Ispricam zeni da sam morao osbno ici po nalaz koji sam platio, jer ne zele da ga donesu niti posalji na email. Ona pisti, vristi, al tako je kako je...
I tako neka dva tjedna ljudi mi donose hranu na vrata i sve ostalo sto trebam. Nisam izlazio nigdje. Zivis radis, gledas TV, igras Playstation. Nije strasno. Nisam htio izlaziti i ugrozavati druge ljude.
Dva dana prije isteka izolacije zove taj krizni stozer moju surpugu da ona i dijete idu da se testiraju u drzavnoj bolnici, jer su bile u kontaktu sa zarazenim. Tj samnom. Odu one na testiranje u bolnicu prije zvanicnog isteka izolacije, ali eto pozvanu su, pa se onda se valjda smije kretati.
Kroz 2-3 sata zovu opet oni isti iz kriznog staba:
-Gospodjo vi ste pozitivni, odredjujemo vam mjeru izolacije 15 dana. Kcerka negativna.
- Ali ja sam vec 13 dana u izolaciji jer je suprug pozitivan.
- Aha, imate i supruga, 15 dana izolacije onda i njemu.
- Ali on je vec u izolaciji, sutra mu istjece to.
- Ne zanimaju mene stare izolacije, ja tipkam novo rjesenje.
I tako ja ni kriv ni duzan provedo mjesec dana u kuci. I supruga samnom. Dva puta po dvije izolacije. Sva besmislenost tih mjera u jednom razgovoru od 30 sec.
Kako je supruga mogla bit pozitivna nakon 13 dana?
Zasto sam ja bio mjesec ako sam nakon 15 dana kao izlecen i mogu se kretati?
Da nisu suprugu nazvali da ide na to testiranje, onda bi legalno setala gradom, isla da vidi roditelje. Zdrava je, pise na papiru. Odradila je tu izolaciju radi mene, a i dalje je bila pozitivna
Mjerili smo antitijela prije vakcinacije, ja imam kolicinski 13 puta vise od supruge. Primio sam svejedno dvie doze Pfeizera, iako su mi savjetovali da mogu i jednu, zato sto imam dovojno antijela.
Ne zelim pametovati nikome, nek svako radi sa svog zivota sto god zeli. Samo cuvajte se ljudi! Nije bezazleno nimalo.