17.09.2021 | 22:51
Slažem se s tobom da je njena izjava neodmjerena i nepromišljena, ali ne mislim da je zlonamjerna. Jednu stvar je ipak rekla točno. Puno, jako puno ljudi imaju zamisli i teorije o tome što i kako treba raditi u interesu zdravlja svoje djece, puno sam ih čuo kako propovijedaju stavove "doktori lažu", "doktori nemaju pojma", "doktori nam truju djecu lijekovima" i sl, ali kad im se, nedajbože, dogodi da dijete upadne u neko akutno stanje kod kojeg čajevi, homeopatija, ili što već - jednostavno nisu dovoljno jaki, onda ipak potrče pedijatru i viču "doktore, pomozite!".
Naravno, postoje i obratni primjeri, gdje dijete ima zaista tešku i, najčešće, slabo poznatu bolest, roditelji shvate da nema liječnika koji im zna i može pomoći pa se okrenu alternativnim metodama i one poluče puno bolji rezultat. Ali tu se uglavnom radi o kroničnim bolestima i poremećajima, ili o bolestima od kojih se umire polako, godinama.
Ja u načelu nisam protiv cijepljenja, nego sam protiv te prakse koja je od upitne pojavom corone postala normalna, da se forsira i gura nedovoljno ispitana cjepiva ne bi li se smanjilo troškove, ili, ovdje, u slučaju corone, koristilo globalnu populaciju za masovni eksperiment.
Da na kraju odgovorim na tvoje pitanje, smatram da cijepljenje treba biti slobodna odluka, a kad se radi o djeci, odluka roditelja. Odnosno, ako je cijepljenje obavezno, onda, bez ikakvog izmotavanja i muljaže, ako se dogodi išta loše što makar i samo MOŽDA može biti povezano s cijepljenjem, država mora do najkrajnjije konzekvence biti dužna povesti brigu, financirati i na sve načine obeštetiti one koji su žrtva statistike.