13.09.2021 | 00:30
jura22 kaže:
Problem je što će takvo stanje trajati vječito.
Korona se neće istrjebiti, ona bude prisutna vječno. Pa zar misliš do smrti svako toliko biti zatvoren , a da ne pričam kako u jednom trenutku neće biti novaca za pokrivanje silnih lock-down-ova.
Ponavljam. Ne, mislim bit do smrti zatvoren (fakat si mi nejasan, zbunis me do bola i cinis me budalom... mozda ti je to taktika, da me spustis na svoj nivo i nabacis mi majstoricu?). Promijenit ce pravila kad dodju do odredjene brojke procjepljenosti ljudi (vidi Dansku... makar mozda do tada ispadne da u Danskoj sve kolabira....)... ne znam sto i kako ce promijenit, ali se sigurno taktika nece promijenit do tada...
Na planeti ima 195 drzava. Pojavila se globalna "neugoda" i svi su se nasli u manje vise istom skripcu. Razlicite zemlje su pokusale razlicite taktike manje vise sukladno mentalitetu te zemlje..
I propeli ljudi na straznje noge...
Napali Svedski model... cemu? oni su odlucili tako i pusti ih... al ne, to je drugacije od nas - trebali su napraviti ovo!
Napali Americki model tj. nepostojanje istog... al cemu? oni tako odlucili... al ne, kako li su samo glupi, to je drugacije od nas - trebali su napraviti ono!
Kako su saznanja rasla o virusu, reakcije na njega su se mijenjale i jos uvijek se mijenjaju... Niti jedna zemlja nije donijela pravila prvi dan kojih se i dan danas drzi...
Al neprestano brujanje kako je netko trebao napraviti ovo, ili ono... ko da slusam pijanca nakon tekme i laprdanje kak je Dalic trebao stavit Zlatka Saracevica na klupu jer stalno fulava trice...
jura22 kaže:
Ja sam to rekao onako seljački. Hrvatska je išla i ide dobrim putem vezano za koronu.
Nedostaje ti poniznosti da priznas da ne mozes tvrditi ovako nesto.
Ja se nadam i drzim fige da je Hrvatska na pravom putu, jer mi tuzno gledat kako brojke mrtvih rastu.
Da me netko pita kakav je to tocno put, ne bih znao jer nisam ulovio obrazac? Moze objasnjenje?
jura22 kaže:
NZ ako ne promjeni politiku, ljudi se budu počeli divlje ponašati (i sada piju prekomjerno).
Nije cijeli svijet ono sto vidis u ogledalu. Laprdas o nekoj zemlji u kojoj nisi bio.
"
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, Europska regija je regija s najvećom potrošnjom alkoholnih pića u svijetu.
Hrvatska je jedna od zemalja koja ima visoku konzumaciju alkoholnih pića.
U našem društvu pijenje alkoholnih pića je ugrađeno u običaje te je velika nekritičnost prema njegovoj konzumaciji."
Stopa prekomjernog trosenje alkohola na NZ je
oduvijek visoka. Oduvijek je
zemlja rasista i zato sam se osjecao kao "doma" kad sam prvi put stigao. Dolazi ljeto i rostiljanje (jucer smo imali srpske kobasice i novozelandskog lososa s rostilja za veceru), piti ce se vise.
Dostavljaju mi pivu cetvrtkom. Ostavim prazne boce vani, dodju mi pune (to imam aktivirano zadnje 2 godine, i nije stalo tijekom korone jer je alkohol - osnovna namirnica).
Zaboravio si i to da NZ ima najbolju travu na svijetu. Jos uvijek nije legalizirana, ali se jako tolerira i veliki je dio opce kulture... nesto slicno jutarnjem pelinu ili rakijici u hrv...
Mentalitet toliko drugaciji, da ga je tesko opisati.
Ako zelis saznat vise, potrudit cu se i probat ti pribiliziti taj svijet o kojem tako lijepo pljuckas. Moguce je da imas puno obitelji na NZ te da imas na taj nacin dobar uvid kako je tu, ako je tako - sam nastavi.
Ili bi jednostavno mogao pocet tolerirat da ljudi na drugom kraju svijeta zive svoj zivot. Realno, ono sto se dogadja na NZ ne utjece na tvoj zivot u Hrvatskoj.
Ja pratim kaj se dogadja u Hrv jer jos uvijek imam tamo obitelj i prijatelje, ali onog trenutka kada oni odu, prestat cu pratit zbivanja i necu imat nista pametno reci jer nemam meni relevantan izvor informacija.