20.09.2021 | 15:51
Gjuroo kaže:
Znači idemo na kvantitetu, a ne nužno na kvalitetu..?
Ok... Ja sam se zapitao i još nisam dobio odgovor, a nisam sklon a priori vjerovati većini samo zato što su glasniji.
U toj većini je određeni broj jedinki koje su plaćene da govore to što govore, pa samim time njihov glas nije mjerodavan s medicinske strane. Možda takvih ima i u manjini, ali još nisam dokučio koji bi bio njihov interes.
Uostalom, kako uopće znamo tko je u većini, a tko u manjini?
Priznajem da nisam proveo neko istraživanje među doktorima i sličnima. Otkud ti podatak o većini / manjini? Jesi sam ispitao 50ak, 100tinjak doktora ili..?
Koliko ja vidim sve zemlje svijeta primjenjuju iste ili vrlo slične metode usporavanja epidemije (korištenje medicinskih maski u prostorima sa velikom koncentracijom ljudi, ograničavanje događaja na kojima se okuplja velika masa ljudi, preporuke o redovitoj dezinfekciji ljudi), i u većini zemalja se provodi cijepljenje kao mjera stjecanja dovoljne razine imuniteta kako bi što manje ljudi završilo na bolničkom liječenju, a neki od njih i dva metra ispod zemlje.
Ako to nije većina, onda ne znam što jest većina.
Meni također nije jasno kakav interes imaju stručnjaci poput epidemiologa Srećka Sladoljeva da izjavi:
"Davor Božinović pred kamerama se cijepio dva puta" - zato što je vidio zralnu fotogorafiju na jednom news-portalu
"Provjerite da li u PRISUTNOSTI CIJEPLJENIH vaši mobilni uređaji zaista bilježe prisutnost 'rijetko korištenih uređaja', a informacija se gasi ako odu? Ako je točno o čemu svjedoče brojni preko društvenih mreža, tada je to zadatak za policiju Naime, u mRNK cjepivima otkriven je grafenov dioksid čija 'ljekovitost' u cjepivu, barem meni, nije poznata, ali nam je svima poznat magnetizirajući učinak cjepiva na tkiva oko mjesta uboda." - treba li ovo uopće komentirati?
Ili ona izjava da je numerološki zbroj bojeva imena Billa Gatesa III jednak broju "zvijeri" tj. 999.
Ovakvim izjavama, čovjek je sam sebe eliminirao kao nekog tko je relevantan mjerodavno govoriti o ovoj temi.
Zna se na temelju čega se iznose znanstveno utemeljene tvrdnje, na temelju ispitivanja i istraživanja, a zatim i nevosnim potvrđivanjem dobivenih rezultata od strane drugih istraživača, ne copy-pastanjem linka na članka objavljen u Guardian-u (ova glupost o Billu Gatesu), neshvaćanjem da će zrcalna slika (što portali često koriste, nekad namjerno, neka greškom) ili izjavom da mobitel cijepivo detektira kao Bluetooth uređaj.
Ja ne osporavam kratkoročno djelovanje cjepiva naspram virusa. Vjerujem da su kod cijepljenih ljudi nuspojave blaže i da je klinička slika lakša kad se zaraze. No, o dugoročnom utjecaju cjepiva još uvijek ne znamo ništa i nećemo tako uskoro ni saznati. Stoga je prerano govoriti o tome da manjina "ne govori istinu". Mislim, istinu... Malo preteška riječ za ovu situaciju. Malo tko zna trenutno što je tu istina, a što nije. Ljudi uglavnom iznose svoje mišljenje. Što je od toga istina, pokazat će vrijeme.
Nitko razuman ne osporava kratkoročno djelovanje cjepiva prema virusu, pa prema tome ispada da svi oni koji tvrde da poslije cijepljenja veliki broj ljudi ima teške nuspojave, a dobar dio ih i umre, baš i ne govore nešto što ima ikakvog smisla.
A što se dugoročnog utjecaja cjepiva tiče, zanima me koje to cjepivo ima dugoročni utjecaj?!
Ja još nisam čuo ni za jedno, a ako netko jest, neka me slobodno ispravi (dakle, nevezano za corona virus, nego za bilo koje cjepivo).
Neki kažu da je cjepivo eksperimentalno, ili da se nije dovoljno dugo ispitivalo, pa se pitam, koliko dugo se ispitivaju cjepiva za sezonsku gripu?!
A svake godine imamo novo cjepivo (jer je svake godine dominantan drugačiji soj virusa gripe).
Nova tehnologija cjepiva (mRNA) poznata je već duže od deset godina, a ni corona tip virusa nije nešto sa čime su se epidemiolozi susreli prije dvije godine. Osim toga, postoje i cjepiva bazirana na klasičnoj tehnologiji, pa ako netko sumnja o noviju tehnologiju, može se odlučiti za nešto što je bazirano na prokušanoj metodi.
Vrijeme će, dakako, pokazati tko je bio u pravu, a tko u krivu, ali s obzirom na prirodu događanja, vrijeme nam baš i ne ide u prilog.