06.06.2021 | 17:32
Što je skuplji paket, dobivaš više dodatnih stvari koje bi inače morao zaraditi u igri, i Season Pass uključen u cijenu.
Sve iznad uključivanja Season Passa je čisto varanje i tebe kao igrača koji si kupio nešto za što bi se morao pošteno oznojiti igrajući igru i na Easy, kamoli Nightmare postavkama, i izdavača igre koji ti samo daju nepotrebne gluposti i nabijaju cijenu - a dokle ti preseransi idu najbolje ti dočarava da znaju napumpati cijenu igre (to su radili još na PS4, zamisli koje će cijene btiti sa hitovima na PS5) i do 2000 kuna.
Pa Blue Ray dobiš u metalnoj kutiji, unutra igračku tipa kojeg igraš, tako da si ga kao pravi nerd staviš na policu.
Ne padaj na ta sranja.
Iznad Gold ne idi. Bacanje para.
Evo, AC Valhalla Collectors edition ti uz igru, kolekciju skupih oklopa & oružja i Season Passa nudi i figuricu Eivora (lika kojeg igraš) u lijepoj metalnoj kutiji samo za 200 dolara, a to je US price.
Što ti kod nas dođe spomenutih 2000 kuna.
store.ubi.com/eu/assassin-s-creed-valhal...e746.html?lang=en-SK
Da se razumijemo; Season Pass je odlična stvar.
Sada sam preseljavao AC Odyssey na PS5, što sam ti i preporučio da kupiš jer sam odigrao sve AC nastavke osim prvog i zadnjeg, a Odyssey još igram.
Ljudi nisu zadovoljni sa Valhallom, da to više nije ta igra - a kada sam prebacivao Odyssey uz glavnu igru skidao sam još šest fileova.
Ukupno 104 GB.
Valhalla ima 45 GB trenutno a novija je.
Načekat ćeš se da ti izađu druga dva DLC-a (prvi je vani), i vjerojatno se ohladiti od igre osim ako se ne zapališ za seriju kao ja pa je ideš igrati od početka.
Tako sam ja napravio.
Kupio PS4Pro uz AC Origins 2018.-e, završio tu igru na easy - odmah potom kupio Ezio Collection (to je Ezio Auditore s kojm se igrao AC II, AC Brotherhood i AC Revelations), pa kupio Season Pass za Origins uz koji su uz tri "free" DLC-a dijelili i remastered verziju AC III kada je naprave, pa sam uzeo Odyssey, ali sam htio igrati igre točno redom kako su izlazile jer sam htio vidjeti napredak grafike, gameplaya, priče - svega toga.
Uglavnom, Origins i Odyssey su gotove igre sa svim DLC-ima vani, a ekipa koja je radila Origins je napravila Valhallu.
Tako da ti je grafički engine za te zadnje tri igre potpuno isti.
Valhalla nije PS5 igra iako se prodaje kao takva.
Prvi čisti PS5 AC će biti smješten u EDO period Japana.
A fanovima te franšize je (pa i meni, Iako nisam završio Odyssey i još niti takao Valhallu - od novijih igara AC Origins je daleko najbolji)
U starom Egiptu si. Kleopatra, Cezar. Ma, mrak...
Odyssey te vodi u Grčku i Peleponezijske ratove između Atene i Sparte - tako da usput učiš i tu povijest dok se igra loada.
Barem jesi na PS4 jer se igra loadala dugo a oni su uvijek napisali pokoju zanimljivost da ti prođe vrijeme dok se učitava.
Da se razumijemo: na PS4 me najviše oduševio Witcher 3 iako je igra iz 2015-e, pa Horizon Zero Dawn, onda God of War pa tek onda ti Assassins Creed nastavci.
Na njih sam pao jer sam htio saznati poantu (core story zapravo) igre, odnosno svih nastavaka.
A poanta Assasin's Creeda je da je prije ljudi postojala pametnija civilizacija na zemlji koja se zvala
Isu, čiji su robovi bili ljudi među kojima su bili Adam i Eva koji su im pobjegli iz "raja", odnosno njihovog svijeta kojeg su oni kontrolirali.
Znači, po ovoj igrici nema Boga, samo starija i naprednija civilizacija čije ostatke nalaziš u svakom nastavku.
Ovo ti pričam vrlo pojednostavljeno jer je priča poprilično duga, mislim pogledaj koliko je nastavaka napravljeno, a u svakom saznaješ nešto novo osim površinske igre.
Prema igrici (što je fantazija ali dobro izbrijana fantazija) je povijest planete Zemlje iskrivljena i skrivana od masa, a da se vjernici ne bi narogušili u svakom nastavku naglašavaju da su ga radili programeri različitih nacija i svih većih vjera.
Uglavnom, ti si jedan od članova tajnog društva ubojica koji čuvaju to skriveno znanje od
Templara, (ne Križara kao u povijesti koju imamo u stvarnom svijetu, ali sličnim likovima sa istim obilježjima) koji rade isto ali ne u altruističke svrhe nego u vlastitu korist.
Pa putuješ u Osmansko carstvo, Venecijansko doba, Novu Zemlju i američko indijanske ratove, onda si pirat u četvorci, dalje si u Francuskoj revoluciji pa tako sve do Viktorijanskog Londona - e tu okreću list i vraćaju se prije Krista sa Origins i Odyssey i sada sa Valhallom u doba sinova Ragnara Lothbroka, znači neka 1000. godina cca. i napadi Vikinga na Britaniju, koja se još sastojala od šest kraljevstva.
William Osvajač, prvi kralj ujedinjenje Engleske je imao nordijske korjene.
Tako da se igraju sa stvarnom povijesti, i to je meni jako zanimljiv dio cijele priče.
Idući nastavak ide cca 600 godina naprijed i seli u Japan jer tamo još nisu bili.
Povijest.