02.11.2022 | 11:24
dpasaric kaže:
Air kaže:
Ne razumijemo izjavu da Kijev nije bio napadnut iako činjenice dokazuju suprotno.
Ne razumijem izjavu da Kijev nije obranjen iako je agresor / neprijetelj najavio osvajanje Kijeva i to pokušao sa granatama i vojskom i ako činjenice to dokazuju.
Dajte mi šansu da objasnim svoj stav i izjavu, prije nego li me neki ovdje vežu za banderu!
Kao prvo - jeste li vi koji kažete da je Kijev u toj ranoj fazi rata napadnut u pravu?
Jeste,
pravno, formalno i ljudski ste u pravu!
Ako sam vas ovim uznemirio, a vidim da jesam, imate moju ispriku!
No, je li sam grad zaista tada bio napadnut u tvrdom vojnom kontekstu - nije. I u tome i dalje stojim iza moje izjave. I to je ono na što sam ja referirao jer ja sam cijelo vrijeme u kontekstu "ratne mape" kao u Starcraftu.
Kijev nije napadnut kao Bagdad, Vukovar - ili da ostanemo u kontekstu ukrajinskog rata, kao Mariupolj. Ta samo unatrag mjesec dana smo mogli gledati TikTok video snimke gdje se u Kijevu održavaju disco partiji, omladina se zabavlja, život "as usual". Mjesecima su Kijevom defilirali razni zapadni predsjednici i uglednici, cijela kijevska medijska mašinerija je podupirala percepciju "Kijev je neslomljiv, sve je u redu, ovdje se normalno živi i radi". Tako ne izgleda i ne živi vojno napadnut grad, tako ne izgleda jedan grad nakon "Bitke za Kijev" u kojoj se vode ulične borbe kvart za kvart. To je bio moj kontekst.
Čak sada, kada je grad bez struje i vode
to nije "napadnuto" po mojim kriterijima, to je "zaobilazna uskrata resursa"
Ne znam da li imaš još nešto za dodat pa da ne ispadne da sam uletio a da ti nisam dao "šansu".
Moram priznati da su ti čudni kriteriji.
Po tvojima kriterijima niti Zagreb nije bio napadnut, jer to su samo "zvončići".
Po tvojim kriterijima niti Sl. Brod nije napadnut, jer to su samo "krmače" od 225 kg.
Sjećam se jedne noći u Sl. Brodu. Bilo je jako nevrijeme koje je poprilično dugo trajalo. Grmilo je i ekstremno puno je bilo udara gromova u blizini.
Srbi su tu noć intenzivnije obasuli grad sa granatama. "Spavao" sam zajedno sa obitelji u obiteljskoj kući jer skloništa nije bilo.
Interesantno je bilo to što po silni zvučnog udara i vibracijama nismo mogli razabrati da li je granata ili grom a imali smo već prilično puno iskustava sa granatama.
Po tvom to nije napad jer Srbi nikad nisu bili blizu grada.
Možda da malo staviš taj Stracraft po strani pa tek nakon nekog vremena distanciranja od njega pokušaš razgledati situaciju pa ćeš shvatiti zašto smo reagirali.
U tvojim mnogim postovima pozivaš na ispravnost, humanost, pravdu i poštenje a u situaciji oko Ukrajine te vrijednosti stavljaš sa strane kao nebitne. To ne razumijem.