21.03.2023 | 13:55
dpasaric kaže:
Ionako male šanse za Ukrajinu su sada nikakve. Kako je Lošo rekao "rat je na strateškoj razini gotov, sada se samo odrađuje tehnički dio".
A sve je to rečeno ovdje na forumu da će se dogoditi - i gle! Dogodilo se...
Ti se postavio ovdje kao da je Kina otvorila magacine Rusima i rekla, izvolite, posluzite se. Poslat cemo vam i vojsku i najnovije oruzje da imate
Predsjednik Kine pokusava ovdje biti neki globalni mirotvorac, a istina je da iskljucivo gleda kineske interese. Daleko od toga da su Kina i Rusija neke bratsko/prijateljske zemlje. Bice tu svega u buducnosti.
Rusiji od Kine hitno treba saglasnost/blagoslov (nazovi to kako zelis) da od Sjeverne Koreje kupuju oruzje, jer ne smiju njih preskociti u tom dealu. Kinezi ce dobiti besplatne energente, RUsi oruzje koje trebaju, a Koreanci poslovnu prigodu kakvu nisu mogli ni sanjati.
Dok nije pokojni Lazanski otisao na vojnu paradu u Sjevernu Koreju, na poziv diktatora, ja ideju nisam imao koliko nenormalno puno konvencionalnog naoruzanja Sjeverna Koreja uopce ima. Dok su u isto vrijeme gladni.
Mislim da na planetu ne postoji drzava sa vecim magacinima onoga sto Rusiji trenutacno treba za njihov stil ratovanja. Jos se i granice sa Rusijom, igrom slucaja. Zeljeznicom mogu puno toga prebaciti jako brzo.
Kako su tehnoloski zaostali, oni su vjerovali samo u masovno stancanje onoga sto mogu i znaju proizvesti (malo ruski dizajn, malo kinesko/pokradeno rusko, malo nesto domace).
Posjeduju sigurno 10000 topnickih oruzja velikog kalibra, isto toliko visecijevnih bacaca raketa. Bezbroj magacina sa municijom za iste. Njihova doktrina ratovanja je da u slucaju sukoba u prvim satima rata uniste cijelu Juznu Koreju. I sva proizvodnja i strategija se bazirala na tom konceptu.
Sada su usvojili i nuklearno oruzje, te bi im super doslo da se rijese svog tog zeljeza, nagomilanog u nekim proslim vremenima. Da zamijene za brasno, rizu, pare, Hennessy konjak, dolare, eure, rublje, Lade. Kimu sve pase
Mislim da je to glavni i najvazniji razlog kineske posjete.