26.05.2023 | 00:06
dpasaric kaže:
Evo, sada će ispasti da nije samo nekadašnji HRT urednik i savjetnik predsjednika RH plaćenik Kremlja, nego i direktor njemačke sigurnosno-obavještajne agencije...
"The chief German intelligence officer suggests that Zelensky surrender"
"The German newspaper Die Welt published an interview with the head of Germany's Federal Intelligence Service, Bruno Kahle.
The interview turned out to be quite dark. Kahl told German journalists that he does not see Russia weakening militarily. He believes that Russia can wage war for a long time. How long even Kale did not bid: «Russia is as before able to conduct war operations in a long-term perspective, replenishing units with manpower, weapons and ammunition» — writes Die Welt.
Is Germany's top intelligence officer afraid that the Russians?"
Ako ih sve Putin plaća, onda su Rusi toliko bogati da ne mogu izgubiti ovaj rat čak i bez nuklearnih glava...
Na svakog "nekadašnjeg urednika HTV-a" koji tvrdi jedno dolazi barem jedan "nekadašnji urednik HTV-a" koji tvrdi suprotno. Na svakog "direktora njemačke sigurnosno-obavještajne agencije" koji tvrdi jedno dolazi barem jedan "direktor njemačke sigurnosno-obavještajne agencije" koji tvrdi suprotno. Na svakog "bivšeg djelatnika CIA-e" koji tvrdi jedno dolazi barem jedan "bivši djelatnik CIA-e" koji tvrdi suprotno. Na svakog "ruskog obavještajca u azilu" koji tvrdi jedno dolazi barem jedan "ruski obavještajac u azilu" koji tvrdi suprotno.
Iz moje perspektive, sve je to trla-baba-lan. Otprilike imamo (dez)informativni balans. Nazivnik za njih sve je da trkeljaju. Svaki od njih govori neko svoje mišljenje i viđenje situacije koje maltene ima težinu našeg trkeljanja na ovom forumu.
U isto vrijeme dok Švaba "jaše" po Zelenskom, Prigožin "objelodanjuje" enorman broj poginulih Wagnerovaca + jednako tako enorman broj poginulih pripadnika "kažnjeničke bojne", na što onaj luđak Girkin odgovara da to nikako ne može biti stvaran broj poginulih. Girkin, naime, pretpostavlja da je oko Bakhmuta nastradalo barem duplo više ljudi nego što Prigožin želi prikazati.
Paralelno s time, Prigožin raspravlja "optimističnu" i "pesimističnu" prognozu za rusku agresiju u Ukrajini... Po njegovoj trenutnoj procijeni, puno veća vjerojatnost je da će se, u ovim odnosima, dogoditi pesimistična situacija za Rusiju.
Sad ti meni reci... Tko je tu lud? Neki Švaba veli da se Ukrajina treba predati, neki Prigožin veli da je ruska agresija na Ukrajinu u totalnoj banani. Jel tu netko okreće pilu naopako? Ili ne?
Dakako, i kod jednog i kog drugog uzraku visi kondicional - "ukoliko se nešto ne promijeni". Prigožin poziva Rusiju da se uozbilji jer će inače cijela "specijalna operacija" otići u KPACHY (ne znam kak da dobijem naopako "N", pa sam, kao pravi 'rvat, napisato "U" barem na ćirilici
) K., a ovaj Švabo... prepuštam tebi da špekuliraš o njegovim motivima.
Bitka za Bakhmut možda nije imala neki strateški značaj, ali je i jednoj i drugoj strani koristila. Ruska vojska je dobila predah da se sabere nakon prvotnog neuspjeha i da konsolidira svoje snage. Ako ćemo oduzeti 2 mjeseca u kojima je Rusija trebala zavladati Ukrajinom, imali su oko godinu dana da se pripreme na drugi, duži, režim ratovanja.
U isto vrijeme, Ukrajina je dobila priliku da se naoruža uz pomoć Zapada i da se, isto kao i Rusi, prilagode novom režimu ratovanja.
Hoće li Ukrajina zbilja krenuti u neku kontraofanzivu prema Azovskom moru? Nemam pojma. Jesu li Rusi zbilja u tolikoj banani? Znam još manje.
S ovim upadom prema Belgorodu.... Nemrem više pratit koliki je to cirkus.
Kao globalnom igraču, Rusija si nije smjela dopustiti sve to što joj se dogodilo u zadnjih godinu dana.
Sam Prigožin je rekao da je "specijalna operacija" pokrenuta u smislu denacifikacije Ukrajine, a sada je cijeli svijet čuo za Ukrajinu i prihvaća je kao legitimnog borca i suverenu državu u ovom ratu.