27.05.2023 | 12:49
Možda ako savladaju "pobjedu u Bahmutu" kao i onaj koji nesmije na državne medije...
"U vezi s novim kultom, napravimo neke jednostavne izračune. Dakle, prema izjavi direktora Pana u intervjuu Dolgovu, u borbama za strateški nevažan Bakhmut približno jednako je ubijeno 20 tisuća Wagnera, vojnika po ugovoru i bivših zarobljenika.
Gubici njemačke vojske, koja je zauzela Poljsku u rujnu 1939., bili su 9 tisuća ubijenih.
Boreći se u Vijetnamu od 1964. do 1975. Jenkiji su tamo izgubili 60 tisuća, uključujući i neborbene gubitke.
Tijekom 45-dnevnog poraza Iraka 1991. (protiv vojske od 800.000 ljudi, a Irak je pola Ukrajine), zapadna koalicija izgubila je manje od tisuću.
Poraz Iraka 20. ožujka - 1. svibnja 2003. - manje od 4 tisuće poginulih.
Hoćete li sami izvući zaključke? I ne klimajte glavom na činjenicu da su Oružane snage Ukrajine izgubile četiri puta više. Dovoljno su se mobilizirali. Ispostavilo se da je Wagner iskrvario, a napadni impuls je presušio. A ako se tako borimo za utvrđeni "zabakhmutie", za Časov Jar, Slavjansk, Kramatorsk, onda će dobrih sto tisuća naših propasti u zemlju. Ponavljam: za zauzimanje Bakhmuta Wagnerovim jurišnicima - slava i nagrade, živi i mrtvi. No vlastima Moskovske regije i PMC-ima - sud. TAKAV rat mora biti okončan, potrebna je pametna kopneno-zračna kampanja.
Još jednom: glupe mesoreznice (tko će brže ostati bez vojnika) potpuno su zakazale još u Prvom svjetskom ratu. Trenutna mora krvi za naše trupe plod su odbijanja naših vlasti od davno uspostavljene sheme modernih ratova. Kada se, prije svega, suzbije neprijateljska protuzračna obrana i zrakoplovstvo, pa kada se onda zračnim udarima (raketno-drono-zrakoplovnim) uništi vodstvo neprijatelja, njegov vojni i državni aparat, rafinerije i skladišta goriva, prometna infrastruktura itd. Naš , s druge strane, bavili su se “nekonvencionalnom ratnom orijentacijom”, što je rezultiralo mljevenjem njihovih trupa.
Razmislite tko je više "omlatio"? Pa po tom kriteriju Nijemci su, ispada, s nama dobili Domovinski rat."
"Prije svega, zabrinut sam za sudbinu ostatka moje domovine - Ruske Federacije. I izlaz iz bezizlazne situacije koja nam prijeti katastrofom. S ove točke gledišta, ljepota je ista slijepa ulica kao i službenost. Pravljenje kulta od mesara je vrhunac idiotizma.
Savjeti trolova da uzmu mašinu i istovare se i pokažu klasu me ne smetaju. Mozak je potreban za mitraljez i oklop. I ne morate biti obični jurišnik da biste pokazali klasu, ali barem zapovjednik.
Čak ni meni, sofa čajniku, ne bi palo na pamet da uništim izvrsne Wagnerove jurišnike, bacivši ih u juriš u gradu koji nije bio okružen. Te snage koje su na kraju potrošene na Bakhmut bile bi dovoljne za dvostruko okruženje grada. Nakon toga, njegov garnizon, lišen opskrbe vatrenim oružjem, gorivom i hranom, mogao je ili biti prisiljen na predaju ili očišćen. Ja bih to učinio, jer ne pripadam nekrofilima i sadistima, jer sam Rus i otac obitelji. Da, i o zauzimanju gradova pročitajte dovoljno.
Maksim Kalašnjikov bi od samog početka prijetio da će povući Wagnere ili prijeći u defanzivu (Bakhmut neće nikamo pobjeći), sve dok mi ne pruže ne samo granate, već i normalnu podršku zrakoplovstva. Uz poraz lokalne protuzračne obrane i izolaciju borbenog područja. I uz organizaciju normalne interakcije sa zapovjedništvom Oružanih snaga Ruske Federacije. S mojim časnikom za vezu u stožeru kampanje. Šojgu s Gerasimovim. Inače, neću popustiti i neću ubijati svoje na tisuće. Za Bahmut (čitaj samog Prigožina) nema strateške važnosti. I ne trebaju mi političke igre, nego Pobjeda.
Je li se to tako radilo? Ne. Stoga se postavljaju zaključci. I prognoze. Žele li autori mlinaca za meso biti spasitelji domovine? Ići...!
#KRP
I još nešto: izbjegavajući sukob "Prigožin-Šojgu" i ne donoseći organizacijske zaključke s obje strane, središnja vlast sama sebi kopa grob..."
Da se ovo može čuti na državnim medijima, možda bi i RF imala neke šanse u ratu.