28.03.2024 | 08:20
Gjuroo kaže:
"Oni" ne znaju ni zašto je muriji trebalo 1h i 17min da dođe na mjesto okupljanja velikog broja ljudi, gdje je ionako trebalo biti murije ili već neke sigurnosne službe.
S ovim se potpuno slažem, ako je to istina, to je jako čudno jer govori dvije stvari: ili da su im timovi za takve intervencije totalno nepripremljeni - ili da su zaista u pitanju neka sumnjiva posla i "inside job", slično kao kod 9/11.
Opet, koji bi benfit za PR priču o svemu bio od toliko kasnog dolaska na mjesto tragedije, pa sam čin se odigrao u desetak minuta? Meni to više izgleda kao PR minus u tom slučaju jer je potpuna sramota da su toliko nespremni. Propuštam li nešto?
S druge strane, fishy je što je US veleposlanstvo taj tjedan poslalo obavijest američkim građanima u Rusiji da ne idu na ikakva javna okupljanja. Znači nešto su znali ako je to njihovo maslo ili su pak slutili po Rusima - ako su pratili što oni pripremaju.
Pretpostavimo da je tako, onda pak tražimo dovoljno jak motiv za tako nešto i još *nakon* izbora? Koji bi to motiv mogao biti, dizanje tenzija u narodu da mogu još jače udariti po Ukrajini? Jedino to mi pada na pamet.
Ima li netko na vidiku neki drugi motiv koji ima smisla?
S druge strane, ako pretpostavimo da je to izvela Ukrajina, imamo sasvim jasan motiv - potpuno i uspješno odvlačenje pažnje javnost od kolapsa obrane u Ukrajini. Na strani te hipoteze su i izjave Budanova o terorističkom činu (potpuno necivilizirano), a i Nulandice prije koja je obećala "nasty surprises", slično kako je i Biden javno obećao da će prekinuti plinovod.
Moram priznati da po ovom pitanju nemam mišljenje koje prevladava, previše je čudno sve skupa.
Čudno je i ono s brodom s ukrajinskim kapetanom koji udara u strateški most koji zatvara cijelu luku u Baltimoru i blokira jednu od vodećih ulaznih ruta morem u SAD lanac opskrbe. Kao brod je ostao bez struje baš tada, a odmah iduće jutro Biden kaže "Nema veze, sve je ok, država će sve platiti, ne brinite, nije bio terorizam, to je običan incident". Možda jest tako, ali sve je jako čudno, pogotovo nakon nula istrage što se zapravo tamo dogodilo.