24.07.2024 | 07:06
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:
Ako je Black rock iza svega i ultimativno zlo, što predlažeš? Borbu/ustanak protiv njega? Nježno podsjećanje, molim?
To sam sve odgovorio u onome "tko, kada, kako". Naravno da je kompleksnije od BlackRocka/Vanguarda, ali gomila gravitacije ide k njima. Ključni dio je cijeli američki "deep state", to je baš lijepo objasnio Sachs. Nema niti on recept, jer tko stane tome na put završi kao Kennedy, to im je modus operandi, ali svakako neka moguća promjena počinje od toga da što više ljudi razumije situaciju.
Kako se boriti protiv ičega ako velik dio ljudi istina uopće ne zanima, ako im je dovoljno dobro da o tome ne razmišljaju, ako ih nije briga u kakvom će svijetu živjeti njihova djeca i unuci.
Čuj, jel ti imaš mind power kao jedi? Ako nemaš, ja još UVIJEK NE VIDIM kako ti svojim stavom činiš bilo kakvu promjenu? Samo nerviraš sebe, a posredno i tu ljude. Svojim klincima cijeli život govorim da biju bitke koje mogu dobiti, a da se s ostalim ne opterećuju jer to vodi u depresije, nezadovoljstva itd... ukratko truje svakodnevicu.
Drugo, to je američki 'deep state', kako ti veliš. Podsjeti me, molim te, otkad mi tu iz RH/EU imamo pravo glasa na bilo kakvim američkim izborima? Ili sam nešto propustio?
dpasaric kaže:
Meni je enigma kako dobar dio sudionika ove rasprave imao to neko naivno uvjerenje da trenutna elita koja upravlja zapadnim svijetom ima dobre namjere, kako sve što čine je u našem interesu, kako su dobročinitelji i mudri vođe iz sjene. A zapravo su korumpirana bagra pohlepnih lažljivaca.
Nemam ja nikakve naivne ideje oko njihove motivacije, ali sam siguran u jedno: oni i dalje žele zadržati dotok novcxa prema sebi pa sasvim sigurno neće ubijati gusku koja im nese zlatna jaja. Evo, da ti to skroz plastično približim: cijena goriva je uvijek takva da je općoj populaciji još uvijek dostupna. Sigurno bi naftaši najradije cijenu litre digli na 5 eura, ali onda to nitko ne bi kupovao i što su učinili? Tako je i sa svim ostalim.
Ergo, da zaključim: upireš se da pokreneš neki aktivizam, a zapravo uopće nemaš razrađene ciljeve tj. niti imaš neki konačni cilj, niti ideju kako ga postići, pa makar i načelno. Ispravi me ako griješim, ali konkretno, ne linkovima na youtube i paušalnim deklariranjem poluistina i blatantnih neistina 'dokazima'.