Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

25.08.2024 | 15:13
Lov na dron iz helikoptera

x.com/bayraktar_1love/status/1827659297896976464

Sprema li se referendum u Sudži

x.com/NOELreports/status/1827609337931485410

Nepoznat napad i čundo izveden i tko ga je izveo ?

x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1827677122879520887
25.08.2024 | 16:42
Ovo bi bilo dobro da netko zna prevest na razumljiviji jezik...

x.com/EuromaidanPR/status/1827712827441991787

> Durov started singing...234 Moscow spies have already been arrested in France, following the hacking of Telegram. The search continues...

Uhapsilo ga pa je odao sve passworde i sad Francuzi znaju sve o svemu?
25.08.2024 | 17:00
Bio je u Azerbajdžanu baš slučajno kad je i Putin bio u posjeti. Navodno su se trebali sastati, ali nisu. I onda on ode direkt u Pariz gdje je tražen? Meni ovo više zvuči kao bijeg od Putinovog čaja s polonijem, nego udar na slobodu govora...
25.08.2024 | 17:03
Sjetilo me to na Zabranjeno pušenje i "Sjećam se kao da je bilo danas".
I fakat... kad murija ufati Omera i ovaj propjeva poslije dva šamara...
25.08.2024 | 20:23
Ta-ta taam, ta-ta ta-ta ta-ta taaaaam
26.08.2024 | 11:08
Bit će da su i Severinu otkrili preko Telegrama?!
  • Air
  • Korisnik
  • 72
26.08.2024 | 11:50
Da Dušan Kovačević nije umro za godinu, dvije bi gledali "Balkanski špijun 2"

Mada mislim da bi i Dragan Bjelogrlić mogao napraviti solidnu verziju, kako je opičen, mogao bi za solidne novce vratiti Severinu na filmska platna. na radost mnogih
26.08.2024 | 12:27
IgorD kaže:
Bit će da su i Severinu otkrili preko Telegrama?!

Naša Mata Hari. Hari Mata Hari.
26.08.2024 | 16:10
ja kao neko iz srbije, stvarno ne znam sta da kazem, ako su to mogli da prirede Severini koja je sprska snajka bila 2 puta, sta drugi da ocekuju?
  • Air
  • Korisnik
  • 72
26.08.2024 | 16:51
Ender kaže:
ja kao neko iz srbije, stvarno ne znam sta da kazem, ako su to mogli da prirede Severini koja je sprska snajka bila 2 puta, sta drugi da ocekuju?

Najopasniji su oni "unutarnji neprijetelji"!!
27.08.2024 | 07:15
Ono skladište u Proletarsku gori veće deveti dan za redom. Zahvaćeni su novi spremnici i izgleda da će to izgorjeti do kraja. Da sam ciničan, rekao bih da su za gašenje trebali angažirati

62bf21_97c96fd007484c10bcff9ce98bc758c8mv2.jpg
27.08.2024 | 09:17
Ne kužim tko je na slici?
27.08.2024 | 09:33
Steven Frederic Seagal, scena iz filma On Deadly Ground (1994) i to je njegov redateljski debi, a film se bavi ekološkim temama a ujedno je on i režiser i glavni glumac.
27.08.2024 | 12:29
Yonkis kaže:
Steven Frederic Seagal, scena iz filma On Deadly Ground (1994) i to je njegov redateljski debi, a film se bavi ekološkim temama a ujedno je on i režiser i glavni glumac.

Nisi mu rekao najbitniju informaciju: dogodi se požar na bušotini i on dolazi, postavi eksploziv kud treba i digne sve u zrak. Ta eksplozija potroši kisik iz zraka oko požara i on se ugasi sam od sebe u sekundi... (film je, čak i po kriterijima Seagala, teško smeće, btw)
27.08.2024 | 12:31
malo o torturama među ruskim vojnicima, kako im se bogate zapovjednici i kroz sve što prolaze vojnici.

x.com/albafella1/status/1828390723303153756
27.08.2024 | 14:11
Djuro genijalac kaže:
Yonkis kaže:

Nisi mu rekao najbitniju informaciju: dogodi se požar na bušotini i on dolazi, postavi eksploziv kud treba i digne sve u zrak. Ta eksplozija potroši kisik iz zraka oko požara i on se ugasi sam od sebe u sekundi... (film je, čak i po kriterijima Seagala, teško smeće, btw)

Hvala na pomoći.
Slažem se, film je baš loš, ali za ljubitelje lika i djela vjerojatno je bio obavezna lektira.
Što se metode gašenja tiče, pretpostavljam da nije baš kompletna fabrikacija i da stvarno funkcionira u slučaju požara na bušotini sirove nafte, ali nisam siguran da bi isto bilo primjenjivo u nekoj rafineriji i na spremnicima gotovih derivata.
27.08.2024 | 15:12
smayoo kaže:
... ali nisam siguran da bi isto bilo primjenjivo u nekoj rafineriji i na spremnicima gotovih derivata.

Kako ne bi? Dođe, postavi eksploziv, potpali (ili ostavi da se sam potpali), derivati detoniraju (i nema ih više), požar stane nakon nekog kraćeg vremena jer nema više što gorjeti,... ipak je On državljanin Rusije, a njima je to prihvatljiva metoda

... jedino što poslije nema više rafinerije ali imamo malo veći krater u zemlji pa mogu reći da su rafineriju ionako odlučili ugasiti i prenamijeniti u ribogojilište (kad se krater ispuni vodom),... a i ekološki je zamijeniti naftnu industriju uzgojem ribe pa su i zeleni sretni
27.08.2024 | 18:06
Da. Vi'š... kako mi to nije palo na pamet...
28.08.2024 | 01:59
Malo msn propagande prije spavanja

x.com/albafella1/status/1828573142916170162
28.08.2024 | 08:28
And now for something completely different:

28.08.2024 | 12:49
Sad nista ekologija sto ovoliko dimi, a nama trpaju DPF filtere i AdBlue da spasimo planetu
28.08.2024 | 20:21
Pa možda je to cilj, još par ovakvih skladišta blizu granice i Rusi će morati preurediti svoje kamione i tenkove da idu na struju
28.08.2024 | 22:43
govorim ja, ako se ovako nastavi sa ovim pozarima skladista goriva, rusija ce iz irana pored dronova uvoziti i naftu.
29.08.2024 | 00:17
Sve je to ok, dok se Greta ne pojavi. Kad dođe ta "star-mala" rusi će skinut gaće i povući se, jer ne žele da ih svijet optuži za pedofiliju
29.08.2024 | 01:05
Prije spavanja malo msn propagande Ova dva videa mogli bi nazvati po onoj našoj seriji "naši i vaši "

Znači na prvom videu su naši, koji su pošteni i bore se za pravu stvar, a na drugom su vaši koji su zarobljeni a možda se od nekud i poznaju

Drugi video nije 18+, pa slobodno kliknite na show

x.com/albafella1/status/1828917670193831999

x.com/albafella1/status/1828911668732252175
29.08.2024 | 08:03
drlovric kaže:
Sad nista ekologija sto ovoliko dimi, a nama trpaju DPF filtere i AdBlue da spasimo planetu

CO2 otisak ruske agresije na Ukrajinu je sigurno nekoliko puta veći od svih ušteda koje je EU ostvarila svojim zelenim politikama dosad. Tu govorim samo o CO2. O sranjima koja su završila u zraku, a nisu trebala/smjela, uopće neću (prvo mi na pamet pada ono kopanje u Crvenoj šumi Pripjata kad su se oni ruski vojnici krenuli ukopoavati na samim počecima zauzevši ostatke nuklearke u Černobilu i svi završili s teškim radijacijskim trovanjima)....
29.08.2024 | 08:09
Potvrđeno je da su F-16 zabilježili svoja prva rušenja neprijatelja. U onom masovnom napadu su skidali krstareće projektile. F-16 su zasad ograničeni na PZ zadaće i opremaju se samo sidewinderima i AMRAAM-ima. Još se ne koriste u djelovanjima zemaljske ciljeve.
29.08.2024 | 09:17
Kod Pokrovska je pak žešće sr*nje za Ukrajince. Nadam se da imaju plan B.
29.08.2024 | 11:40
Plan B - povlačenje. Iako neki mil-bloggeri govore da je to veliki grad, veći od Bakhmuta ako se ubroji Mirnograd i Moskovske , istočno od Pokrovska. Prvo će morati zauzeti ta dva mjesta prije Pokrovska. Rusi prilaze jugoistočno, ispod Moskovske, duž autoputa koji im omogućuje brže napredovanje (logistika i nove svježije snage i povlačenje ranjenih. Ukrajinci čine sve da ih zaustave ali jednostavno je previše rusa i mehanike + rusi koriste noviju EW opremu (antidron).
Kako god bilo, na tom istočnom dijelu rusi se šire kao kancerogeno tijelo. Nema baš drugih pomaka na fronti, izgleda da su sve snage uprli da dođu do Pokrovska do Božića.
29.08.2024 | 12:53
Syrski je, po svemu viđenom dosad, odustao od pozicionog rata koji na koncu ide u korist Rusije. Sad iznosim nekoliko mišljenja ruskih blogera kojima je ovo relativno lako i naglo napredovanje ruskih snaga sumnjivo.

GWJN0mlXEAA71D8.jpg

GWJN0mmXQAAaATd.jpg
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 41 minuta
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, dpasaric, Ender, MacSlavko, robee, Anonimci (566)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO