Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

01.09.2024 | 15:11
@Djuro:

Nisi u pravu! Rusi gadjaju ukrajincima energetski sektor njezno i sa puno osjecaja.

Ukrajinci to rade nekako pregrubo. Kao da ljubav nije obostrana. Bezobrazni su.

Ne mozes to usporedjivati.
01.09.2024 | 17:20
@drlovric,

Nemoj biti tako sarkastičan... Rusi su baš poznati po svojoj iznimnoj nježnosti i pažnji sa kojom se odnose, kako prema svojim vlastitim vojnicima, tako i prema neprijateljskim vojnicima i osobito civilima.
01.09.2024 | 18:44
Grubost se pojačava, gori zgrada vlade na 3 km od kremlja.

x.com/albafella1/status/1830264293000085585
01.09.2024 | 21:03
Sezona lova na zapadne pilote je uhvatila zamaha.zanimljiv pogled bivsih pilota na te angazmane.

youtu.be/pWnoKhvotiA?si=ZusFHFAQ6PkDzQDT
02.09.2024 | 07:31
drlovric kaže:
Sezona lova na zapadne pilote je uhvatila zamaha.zanimljiv pogled bivsih pilota na te angazmane...

Pogledao video, zanimljivo je čuti njihove stavove.
Naišao sam na drugi gdje ovaj srednji u videu kojeg si priložio komentira kako je ruski pilot SU-34 jedva izbjegao tri rakete ispaljene sa ukrajinskog HIMARS-a.
Koje je to mučenje tijela (slušavši jednog srpskog pilota u mirovini kojemu je i sin pilot, a obojica imaju najviše odličje za vojne pilote u Srbiji, zovu ga "Zlatna krila") - povezao sam tek kada sam si predočio rda 9G na tvoju dodaje još devet puta tvoju težinu.
Pa "udarac" takvog tlaka na srce.
Pa na sve to, dodajmo još znanje koje moraš imati i prisebnost da sve to izvedeš.
Samo slušajući ovoga Rusa čovjek shvati koliko je to za..ebana stvar i za iskusnjare, kamoli za pilote koji nisu niti obuku prošli kako spada nego po ubrzanom principu.
Ruski ima titlove, još Amerikanac objašnjava šta on misli tko tu s kime priča i slično...
02.09.2024 | 07:42
Ja neću više daviti sa svojim upadicama, samo bih molio da mi znalci (tko god, bitno je da zna više od mene što je zaista mali uvjet ) objasne što točno znači "osam" u rečenici Hrvatska je kupila osam HIMARS-a.
U zadnjoj rečenici kaže dolaze sa dva kamiona.
Ja sam mislio da je jedan HIMARS = jedan takav kamion opreljen tim čudima iza za ispaljivanje projektila.
Eto, samo to.
Unaprijed hvala!
02.09.2024 | 08:48
Ne dva kamiona nego dva Humwee-ja (oni široki a niski "džipovi"). Radi se o vozilima koja su naručena u istom paketu sa 8 HIMARS lansirnih vozila i 48 raketa (2 puta po 24 rakete dvaju različitih tipova).
02.09.2024 | 13:11
Kloba kaže:

Ja sam mislio da je jedan HIMARS = jedan takav kamion opreljen tim čudima iza za ispaljivanje projektila.

HIMARS je u principu jedan kamion u koji se ubacuje onaj kockasti kontejner. To moze biti 6 raketa ili kontejner sa jednom velikom ATACAMS.

Moguce da je to drugo vozilo neko dostavno za dodatne kontejnere sto ima onaj kran. Kao logisticki kamion koji ide uz sam lanser na borbeni polozaj. Pojma nemam...

HIMARS je u prinicipu samodostatan. Jedan kamion izadje, odradi misije i vrati se. Rakete su neovisno vodjene tako da broj lansera i ne igra neku kljucnu ulogu. Malo njih bude unisteno u borbama.

Bolje imati 10 lansera i 1000 raketa. Nego recimo 50 lansera sa 500 raketa. Streljivo je tu najvaznije, odnosno tip same rakete i kolicina koju imas.
02.09.2024 | 13:47
Koliko bolestan možeš biti, kad se pred djecom hvališ kako napreduješ u ratu i to sam predsjednik putin ??? Čini mi se da je dole sve bolesno i da tu nema lijeka. Trebali bi preseliti kineski zid i stavit ga na pravo mjesto, mi jednostavno nismo ista civilizacija

"Dugo nismo imali takav tempo u ofenzivi u Donbasu (regiji)", rekao je Putin učenicima u srednjoj školi br. 20 u gradu Kizilu, u Tuvi, oko 4500 kilometara istočno od Moskve. "Sad ne govorimo o pomicanju 200 ili 300 metara naprijed (...) Ruske oružane snage ne preuzimaju kontrolu nad teritorijem od 200 do 300 metara, već nekoliko četvornih kilometara", rekao je Putin.

Za kraj govora jedan dobar komentar...nije putinov, jer ga ne smije javno reći

Putler je na kraju govora učenicima poručio: za godinu, dvije, i vi ćete otići u rat. Većina vas će poginuti ili biti ozbiljno ranjena. Ali to je žrtva koju sam ja, vaš doživotni predsjednik, spreman podnijeti!

www.index.hr/vijesti/clanak/putin-ruska-...vnica_vijesti_prva_d

Stvarno mi skoči tlak kad vidim russianjugend, pogledajte slike ispod...još kad se crkva tu nađe slika je kompletna.

x.com/albafella1/status/1830571520734748872
02.09.2024 | 19:05
GWfWNbEXkAIggvb.jpeg

Ono skladište u Proletarsku je izgorjelo. Gradnja je trajala 15 godina, tu je bilo 8% strateških rezervi Rusije. Sad više nije za korištenje.
02.09.2024 | 20:17
Da su 1991 u Dalmaciji igrali Starcraft, sada bi se u ST pisalo cirilicom. Ovako su ljudi sa par topova istjerali cijelu JNA mornaricu. Amateri

youtu.be/U9so8ivtQbY?si=ASLfoik-21CrZ7XU
03.09.2024 | 11:22
WTF?!

Prvo što mi je palo na pamet je "Jel ovo dozvoljeno?" premda i Rusi i Ukrajinci već koriste oružje izvan međunarodnih ratnih konvencija.
03.09.2024 | 11:48
Rekao bih da u oba slučaja (rusi i ukrajinci) vrijedi "Finis santificat media", kad jedni i drugi imaju svoje pravedne razloge zašto to čine.
p.s. Telegraph video kaže da je to ruski dron a na drugim internetima piše da to ukrajinci bacaju po rusima. Koje je onda?
p.s.s. Evo dokaza da je ukrajinski dron x.com/blinzka/status/1830566316798775507
03.09.2024 | 12:04
Djuro genijalac kaže:
GWfWNbEXkAIggvb.jpeg

Ono skladište u Proletarsku je izgorjelo. Gradnja je trajala 15 godina, tu je bilo 8% strateških rezervi Rusije. Sad više nije za korištenje.

GWPrfp0XUBMm_xN.jpg
03.09.2024 | 12:38
“In the West you can talk all you want, but in russia the decisions of our president are not discussed. They are only carried out. And if our president wants to take a walk around Kyiv, then the russians must pave the way for him to get to Kyiv. And if Putin wants to swim in Odesa, then the russians must pave the way for him there. And it doesn't matter how many of our citizens die for it. When Putin dies, then you will play at democracy, but now we must carry out the decisions of our tsar,” — says Sergey Lavrov, Minister of Foreign Affairs of the russian federation.

Ovo izjavi "svjetski priznati diplomat". Što je onda očekivati od onih sitnijih zuba ? Da li smo mi ista civilizacija ? Da li je nekoga sram da ovo pokušava opravdati ?

x.com/albafella1/status/1830796970534822226
03.09.2024 | 12:43
cariblanco kaže:
“In the West you can talk all you want, but in russia the decisions of our president are not discussed. They are only carried out. And if our president wants to take a walk around Kyiv, then the russians must pave the way for him to get to Kyiv. And if Putin wants to swim in Odesa, then the russians must pave the way for him there. And it doesn't matter how many of our citizens die for it. When Putin dies, then you will play at democracy, but now we must carry out the decisions of our tsar,” — says Sergey Lavrov, Minister of Foreign Affairs of the russian federation.

x.com/albafella1/status/1830796970534822226

AI / Deepfake, rekao bih.
03.09.2024 | 12:48
Možda i je, pa sam nasjeo, ali dosta mi govor uvjerljivo izgleda s otvaranjem usta i izgovaranju riječi. Dobro se poklapaju.
Postavlje se pitanje kako kontrolirati AI zbog neke zlouporabe. Nekad su ljudi kad su nešto napisali, što ih je kompromitiralo, rekli su da im je netko ukrao acc ! Kako se od ovog obraniti ? Može biti ovaj post vezan uz onaj o Musk_u i pravo na slobodu govora. Da li su pravila napisana ili tek trebamo urediti zakonodavstvo ?

Sad zamislite da tako netko "napravi" Plenkovića, koji kaže da ljudi moraju što prije pobjeći, jer će na Zagreb biti bačena atomska bomba !!!
03.09.2024 | 12:58
cariblanco kaže:
Možda i je, pa sam nasjeo, ali dosta mi govor uvjerljivo izgleda s otvaranjem usta i izgovaranju riječi. Dobro se poklapaju.

Imali su sreće, pa im je dobro ispalo

Molim Emila da pobriše ova moja zadnja dva posta.

Mislim da nema potrebe da se briše. Spada pod ovu temu, a ovo je dobar primjer koliko danas treba biti oprezan sa sadržajem na internetu.
03.09.2024 | 13:12
Možda si u pravu. Nego koji bi razuman oficir naredio ovo ?

x.com/nexta_tv/status/1830933682007216202
03.09.2024 | 14:13
primecujem da je ovo bilo vrlo 'nezno'.
03.09.2024 | 14:55
Da kažem u Davorevom stilu , ovo će Ukrajince jako zaboliti. Pogodili su im centar za obuku.

Dozens killed in Russian strike on military educational facility in central Ukraine
03.09.2024 | 17:14
Ender kaže:
primecujem da je ovo bilo vrlo 'nezno'.

Ultra soft bombing
03.09.2024 | 18:08
Poltava je cca 130 km od najbliže granice, što daje manje od 5 min da ga se uoči (navodno je <2 min trajala zračna uzbuna u tom mjestu) i samim time kadeti/ročnici nisu imali vremena ni do skloništa. Za bolnicu neću ni komentirati ali očigledno opet "promašili" taj centar pa pogodili bolnicu.
To je navodno "odmazda" za napad na rusijsku mrežu (struju i naftu) + Kursk oblast.
Izgovori izgovori..
05.09.2024 | 07:00
Krenulo je čišćenje medijskog prostora od plaćen(ičk)e propaganade iz Kremlja.

www.wired.com/story/right-wing-influence...sian-disinformation/

Prije nego netko krene s pričama o gušenju slobode govora, ovo je OPTUŽNICA koja je podignuta temeljem DOKAZA. Konkretno, Tenet media je dobila od Rusije 9,7 milijuna dolara za proizvodnju i plasiranje laži, neistina i narativa koji odgovara Rusiji. Pritom je Tenet media te novce pokušala sakriti tj. sakriti da su došli iz Rusije...

Istovremeno, Muskov AI odgovara na izravno pitanje...

GWrls3SWwAAeDSm.jpg
  • Air
  • Korisnik
  • 72
05.09.2024 | 07:32
Djuro genijalac kaže:
Istovremeno, Muskov AI odgovara na izravno pitanje...

GWrls3SWwAAeDSm.jpg

Jbg

Stvorili su veliki mozak koji guta i pamti cijeli internet promet a nisu ga naučili tko je gazda i da se protiv gazde ne smije.
05.09.2024 | 12:44
Tenet media, ok. Nas toliko ne zanimaju ovi preko bare. Imamo li kakav info za "naše" medije, koji provode istu agendu...ipak su najslađi domaći izdajnici
07.09.2024 | 13:51
Ne znam kako se kaze "Igra rokenrol cela Jugoslavija" ili "Lepa sela lepo gore" al to je otprilike to

Video koji pokazuje ogromne pozare u dubokoj ruskoj pozadini.

Prije mozda 2 god kada je Rusija prvi puta masovno udarala po ukrajinskom energetskom sektoru smatrao sam da Ukrajina treba uzvratti istom mjerom. Igrajuci po istim prljavim pravilima.

Ako ne mozes raketama i dronovima, mozes diverzantskim skupinama. Srecom eto dosli su do stadija da sami proizvode dovoljno mocne i precizne letjelice koje bez problema probijaju neadekvatnu rusku PZO. Ne moraju se barem za to moliti Zapadu.

Ruskom narodu treba rat donijeti doma i otvoriti im oci. Gradjani Rusije mogu najlakse zaustaviti ovaj rat.

Ovaj video gore pokazuje zapaljena vojna skladista, zeljeznicku stanicu i sl. To je sve fino, ali ja bih jako rado vidio eskalaciju i veci raspon ciljeva.

Zasto Ukrajinski dronovi ne polupaju civilni aerodrom u Moskvi i ostalim metropolama? Opali masu malih dronova i unisti sto mozes vise civilnih/putnickih/teretnih aviona na pistama.

Jbt, danas saznas za 10 min red svih letova i na kojem gate je parkiran avion u koliko sati. Da ne pricam o onim garaziranim i na stankama. To se moze isplanirati bez skoro ikakvih civlnih zrtava (ako je daj dio Ukrajni bitan)

Rusi nemaju proizvodnju vlastitih civilnih aviona a pod sankcijama su za zapadne dijelove. Sve sto se osteti, to vise poletjeti nece do kraja rata.

Kakav bi to udarac bio...
07.09.2024 | 15:34
drlovric kaže:
Rusi nemaju proizvodnju vlastitih civilnih aviona a pod sankcijama su za zapadne dijelove. Sve sto se osteti, to vise poletjeti nece do kraja rata.

Kakav bi to udarac bio...

Sve uvoze preko Kirgistana. Kirgistan od početka rata nekoliko puta povećao uvoz strane robe.
Btw, sinoć AFU roknula skladište u Voronežu. Izgleda su to otišle u zrak Kimove rakete koje je Putin namolio u Pyongyangu...
07.09.2024 | 16:02
Lako moguce.

Americkim sigurnosnim sluzbama sigurno nije tesko propratiti te transporte iz Koreje i vidjeti gdje ih skladiste unutar Rusije.
07.09.2024 | 17:05
Sad čekamo da stignu iranske rakete...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 minuta
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO