Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

19.02.2025 | 20:43
smayoo kaže:
dpasaric kaže:
Zelensky je u toj priči sada nitko i ništa, on je bio tek glasnogovornik prošle američke vlasti i interesa tog lobija.

Čekaj malo. Tvrdiš kako su svugdje pipci WEF-a, a sad ispada kako u USA - nisu? Tamo je, naime, aktualna vlast demokratski izabrana iako je prethodna bila montirana? Ili...? Dakle, Trump je zbacio WEF s vlasti u sjeni i on sad vlada SAD-om stvarnom voljom naroda? Jesam li te dobro shvatio?

Prije godinu dvije netko je tu Davoru stavio masu linkova na veze Ruske mafije i Trumpa, sve što je gradio na Floridi financirala je Ruska mafija, kasina koja je otvarao financirala je Ruska mafija. Davor je rekao da je sve to zanimljivo i da nije znao ništa o tome i da će sve proučiti.

Očito je zaključio da je bolje biti na platnom spisku Ruske mafije jer ako nisi onda si WEFova marioneta.
19.02.2025 | 21:32
IgorD kaže:
Prije godinu dvije netko je tu Davoru stavio masu linkova na veze Ruske mafije i Trumpa, sve što je gradio na Floridi financirala je Ruska mafija, kasina koja je otvarao financirala je Ruska mafija. Davor je rekao da je sve to zanimljivo i da nije znao ništa o tome i da će sve proučiti.

Očito je zaključio da je bolje biti na platnom spisku Ruske mafije jer ako nisi onda si WEFova marioneta.

Ček, jesam li to dobro shvatio da postavljaš hipotezu da Ukrajina gubi rat jer je, ni-manje-ni-više, sam američki predsjednik zapravo na platnoj listi ruske mafije?

Zaista su moćni ti Rusi onda, ali to je onda u kontradikciji sa svačime, ali bolje da se ne zapetljavamo dalje!

Zaključio bih samo da je teško spoznati i sam sebi priznati da si bio u krivu, a tamo neka "naivna Starcraft paralela" ispravna.

Moj savjet: više igrajte Starcraft, a manje čitajte korporativnu propagandu!
19.02.2025 | 21:45
smayoo kaže:
drlovric kaže:
Auff dosli smo i do stadija da se brisu postovi jer su pitanja previse jednostavna i direktna, pa se ne moze vise vrdati.

U totalitarnim rezimima ne postoji sloboda govora. Taj dio sam skroz previdio

A nista, ne mogu ja postavljati pravila u tudjoj kuci. Pozdrav ekipa. Svako dobro!

Ja nisam ništa brisao. Ne znam što se točno dogodilo, nisam danas još dospio (do sad) popratiti forum.

Ja sam obrisao njegov post u kojem je smontirao logo Jabučnjaka tako da je u ruskim bojama, a natpis na ćirilici. To je ne samo provokacija nego i opasno etiketiranje. Sutra, ne daj bože, to može biti i neka Davidova zvijezda i trpanje na kamione. Uz to, takvi ružni incidenti sigurno ne doprinose zreloj raspravi.

Uostalom, sjetimo se kako je na isti način etiketiran legalno i većinom građana izabran Predsjednik Republike Hrvatske. Korporativni mediji su proturali da je on "ruski čovjek", a na kraju je, ispalo da je bio hladne glave i razumno sve komenitrao, utemeljeno na činjenicama, a ne propagandi. I onda su na kraju i najtvrđi kritičari morali priznati da je bio u pravu.
19.02.2025 | 22:20
"Uostalom, sjetimo se kako je na isti način etiketiran legalno i većinom građana izabran Predsjednik Republike Hrvatske"

Isteresantno, Zoki je legalno izabran, dok Zelenski nije, nego je marioneta. Da je Zoki vodio još jaču anti-rusku politiku nego plenki i Zoki bi bio marioneta, kaj ne Davore
19.02.2025 | 22:44
dpasaric kaže:
IgorD kaže:
POčito je zaključio da je bolje biti na platnom spisku Ruske mafije jer ako nisi onda si WEFova marioneta.

Ček, jesam li to dobro shvatio da postavljaš hipotezu da Ukrajina gubi rat jer je, ni-manje-ni-više, sam američki predsjednik zapravo na platnoj listi ruske mafije?

Po običaju ništa nisi shvatio. Rusija gubi rat.

Ali to nije bila tema. Tema si bio ti i još jedan dokaz da samo nabacuješ informacije i teze bez ikakvog smisla, WEF, svi su marionete, samo je Trump ozbiljan čovjek. Sve to mene i ne pogađa previše jer nije bitno što mi tu meljemo već ono što se dešava u Ukrajini. A tamo Rusija gubi. Zato su i nervozni s ovom Trumpovom veleizdajom Američkih interesa jer nemaju još puno vremena.
19.02.2025 | 22:54
cariblanco kaže:
"Uostalom, sjetimo se kako je na isti način etiketiran legalno i većinom građana izabran Predsjednik Republike Hrvatske"

Isteresantno, Zoki je legalno izabran, dok Zelenski nije, nego je marioneta. Da je Zoki vodio još jaču anti-rusku politiku nego plenki i Zoki bi bio marioneta, kaj ne Davore

Majdan ništa? Gotovo stotinjak mrtvih? Imaš nagli gubitak pamćenja? Da, Zelenski je marioneta u koju je Nulandica uložila milijune i milijune $. Reci nam - ti vjeruješ da su ti telefonski razgovori bili lažirani? Da je sve to izmišljeno (iako je i NYT to potvrdio i dao politički komentar) i da je on takav s tim ciljevima bio stvarni odabir ukrajinskog naroda, a američke tajne službe nisu ni na koji način utjecale na Ukrajinu? Kako objašnjavaš sav taj novac koji su ubrizgavali u Ukrajinu cijelo desetljeće?

Mi smo, na sreću, dovoljno maleni da im nismo zanimljivi na taj način. Hrvatska je zanimljiva samo kao mjesto gdje će bogate EU elite kupiti svoje vile i uživati u našem moru, za drugo ih nije posebno briga. No, zato će WEF-ova marioneta Plenky složiti takav zakon da stranici mogu s lakoćom kupovati hrvatsku zemlju. WEF lobi drži Plenkyija na vlasti jer provodi sve što mu narede - inače, nema šanse i logike da bi premijer ijedne zdrave demokracije opstao nakon što mora smijeniti preko 30 ministara radi krađa, prevara i nesposobnosti. To je vjerojatno nezabilježeno u svjetskoj političkoj demokratskoj praksi, a to dovoljno govori samo za sebe.
19.02.2025 | 23:06
IgorD kaže:

Ovo ne smiju ostati isprazne riječi!

Sada stani iza svog čvrstog uvjerenja i poprati ga djelima - prijavi se kao plaćenik (trenutno ide i do 2.500 $ dnevno) i da lako zaradiš za debelu mirovnu tako što ćeš zaostale grupice Rusa istjerati još tih par km do granice. Nema nikakvog smisla ne iskoristiti ovakvu priliku!
20.02.2025 | 03:27
dpasaric kaže:
Ja sam obrisao njegov post u kojem je smontirao logo Jabučnjaka tako da je u ruskim bojama, a natpis na ćirilici. To je ne samo provokacija nego i opasno etiketiranje. Sutra, ne daj bože, to može biti i neka Davidova zvijezda i trpanje na kamione. Uz to, takvi ružni incidenti sigurno ne doprinose zreloj raspravi.

Suka bljat! Da se mene pita, i ja bih branio boje Jabučnjaka. Kao daltonista, potpuno me zadovovoljavaju ove nijanse sive.

@drlovric: Ne znam di ti je bila pamet. Jabučnjak nije dpasaric, pa da poistovjećuješ njegovo mišljenje sa cijelim ovim projektom. Mimo Davora, Ribe, Emila, pa čak i Bertonea, Jabučnjak činimo i mi kao korisnici. Od svih nas, jedino Davor podržava Putinove ideje, što će reći da je u debeloj manjini. Samim time, nije u redu proglasiti cijeli Jabučnjak putinofilskim, ako ti je to bila namjera.
Ako je istina to što je Davor napisao, to čak nije ni za temu humora. Nije mi jasno da si se dao isprovocirati do te mjere
20.02.2025 | 03:31
dpasaric kaže:
IgorD kaže:

Sada stani iza svog čvrstog uvjerenja i poprati ga djelima - prijavi se kao plaćenik (trenutno ide i do 2.500 $ dnevno) i da lako zaradiš za debelu mirovnu tako što ćeš zaostale grupice Rusa istjerati još tih par km do granice. Nema nikakvog smisla ne iskoristiti ovakvu priliku!

Analogno tome bi ti trebao biti na drugoj strani.
20.02.2025 | 07:39
dpasaric kaže:
IgorD kaže:

Aha, a pošto si ti prvi napisao da Ukrajina gubi rat pretpostavljam da si već gore ali na suprotnoj strani?

ps - sad vidim da je i Gjuroo napisao istu stvar, znači da svi pokušavamo naći neku logiku u Davorovom pisanju ali to je nemoguća misija.

Jako je dobar u prebacivanju teme kao recimo kod mene, sa činjenice da je Trump osuđeni silovatelj, razbojnjik, mafijaš i lopov na savim drugi kolosjek, sada na to da kao Ukrajina gubi rat. Na taj način lako izbjegne odgovoriti na svako postavljeno pitanje. Smayoo ga je nešto pitao ali odgovora nema.

Sa svojim standardnim opaskama, npr. lažljiva marioneta Biden, pridjevima koje stavlja uz sva imena osim uz imena svojih omiljenih degenerika kao što je Mearsheimer, Putin i Trump, lako ti digne živac.

To su ciljani komentari prema staroj ruskoj školi obmane i skretanja krivnje. Vrlo je vješt u tome i ne bi me čudilo da je u nekom dijelu života prošao neku obavještajnu obuku. Strast s kojom se svaki dan bori s Ukrajinom i cjepivima te cijelom zavjerom ljudi guštera tj. EU administracijom je vrijedna divljenja. Ne može to svatko.
20.02.2025 | 08:41
Ovo je malo zabrinjavajuće:

x.com/AlexandruC4/status/1892329114637394411

Pretpostavljam da je karta samo ilustracija a ne i ozbiljan zahtjev Rusije jer kao što sam tu napisao prije par mjeseci, Sloveniju bi ipak isključili zbog Trumpove žene - pretpostavljam.
20.02.2025 | 08:54
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:

Suka bljat! Da se mene pita, i ja bih branio boje Jabučnjaka. Kao daltonista, potpuno me zadovovoljavaju ove nijanse sive.

@drlovric: Ne znam di ti je bila pamet. Jabučnjak nije dpasaric, pa da poistovjećuješ njegovo mišljenje sa cijelim ovim projektom. Mimo Davora, Ribe, Emila, pa čak i Bertonea, Jabučnjak činimo i mi kao korisnici. Od svih nas, jedino Davor podržava Putinove ideje, što će reći da je u debeloj manjini. Samim time, nije u redu proglasiti cijeli Jabučnjak putinofilskim, ako ti je to bila namjera.
Ako je istina to što je Davor napisao, to čak nije ni za temu humora. Nije mi jasno da si se dao isprovocirati do te mjere

Zapravo si želio napisati: "Ideje koje podržavaju većinom građana izabran Predsjednik RH, novoizabrani predsjednik SAD-a, velik dio opozicije, gotovo svi nezavisni svjetski geopolitički analitičari i intelektualci, a i naš Davor na Jabučnjaku", ali nisi imao petlje napisati kako stvari stvarno stoje jer te očigledno štrecnulo što sam (opet) ispao u pravu i kritičkim razmišljanjem u početku zauzeo realan stav.

A @drlovric je svoju grešku napravio na identičan način kao što je u startu zauzeo krivi stav - jer o nekoj situaciju sudi temeljem emocija, umjesto da odradi analizu matrice dostupnih varijabli i donese zaključke. I onda, poput navijača nekog kluba kada izgubi, emotivno reagira.
20.02.2025 | 09:02
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
IgorD kaže:

Analogno tome bi ti trebao biti na drugoj strani.

Ne, jer analogija ne postoji. Postoji u nekoj naivnoj formi ako smo na predškolskoj razini rasprave. Naime, moje uvjerenje je da Rusi jako skupo plaćaju ovaj rat, pogotovo u ljudskim životima, da im je ići u ovaj rat bila zadnja opcija nakon svih političkih i diplomatskih koje su pokušavali - i nakon godina i godina provokacija zapada koji ih je gurao i gurao. I sve to sada javno priznaju i savjetnici novoizabranog predsjednika SAD-a. Rusima je u interesu ovo čim prije završiti i imati mir u svojem dvorištu, po visokoj cijeni, ali to je bila njihova zadnja linija. I svaka velesila bi učinila isto. Za nas malene je najvažnije da su ostali toliko prisebni da nisu koristili nuklearno oružje.
20.02.2025 | 09:03
IgorD kaže:

Pretpostavljam da je karta samo ilustracija a ne i ozbiljan zahtjev Rusije jer kao što sam tu napisao prije par mjeseci, Sloveniju bi ipak isključili zbog Trumpove žene - pretpostavljam.

Daj, ne šalji ovakvo smeće na forum, to nije ništa nego huškačko zastrašivanje istih onih koji su zakuhali ovaj rat.
20.02.2025 | 09:05
@Gjuroo kao da ima ulare s naocnjacima. Vidi vrlo usku sliku.
Davor je miljama od ruso i putinofila.
Danas sam bacio pogled i Ukrajina nije odvojila niti pedalj ruskog teritorija.
20.02.2025 | 09:11
IgorD kaže:
Sa svojim standardnim opaskama, npr. lažljiva marioneta Biden, pridjevima koje stavlja uz sva imena osim uz imena svojih omiljenih degenerika kao što je Mearsheimer, Putin i Trump, lako ti digne živac.

To su ciljani komentari prema staroj ruskoj školi obmane i skretanja krivnje. Vrlo je vješt u tome i ne bi me čudilo da je u nekom dijelu života prošao neku obavještajnu obuku. Strast s kojom se svaki dan bori s Ukrajinom i cjepivima te cijelom zavjerom ljudi guštera tj. EU administracijom je vrijedna divljenja. Ne može to svatko.

Ne, samo sam pristojno akademski školovan građanin koji kritički razmišlja, za razliku od klase nogometnih navijača ovdje koji su nakon izgubljene utakmice furiozni i onda crtaju pogrdne grafite nakon pada kluba za koji su im isprogramirali mozak da moraju navijati.

A vidim da vas jako boli što sam i po pitanju pandemije i Ukrajine bio potpuno u pravu. To je u redu, ljudski je biti emotivan kada izgubiš, a cijelo vrijeme si bio toliko uvjeren da je istina ono što zastupaš.

No, pravo pitanje koje si većina galamdžija ovdje treba postaviti je - tko me zapravo prevario?

Ja sigurno nisam, ja sam vam od početka govorio kako stvari stoje. Znači prevario vas je netko drugi. Političari kojima vjerujete? Nepristrani mediji? Pouzdan prijatelj koji vam je rekao što je ispravno?

Zaista, jeste li se zapitali to? Tko vas je prevario?
20.02.2025 | 09:11
dpasaric kaže:
IgorD kaže:

Daj, ne šalji ovakvo smeće na forum, to nije ništa nego huškačko zastrašivanje istih onih koji su zakuhali ovaj rat.

Bilo bi dobro da ti unutarnji glas kaže ovako nešto svaki put kad staviš neki link
20.02.2025 | 09:13
tino1 kaže:

A Tinoooo daaaaj! Pa on je stari WEF-ovac! Normano da želi da se rat nastavi i da im lova nastavi kapljati! Briga njega za ljudske živote, samo lova. Meni jedino nisu jasni oni koji "kupuju" takvu šprehu.
20.02.2025 | 09:14
dpasaric kaže:

No, pravo pitanje koje si većina galamdžija ovdje treba postaviti je - tko me zapravo prevario?

Ja sigurno nisam, ja sam vam od početka govorio kako stvari stoje. Znači prevario vas je netko drugi. Političari kojima vjerujete? Nepristrani mediji? Pouzdan prijatelj koji vam je rekao što je ispravno?

Da si se prijavio u Rusku vojsku ovo bi bile tvoje misli prije današnjeg juriša. Ali eto, na sreću nisi.
20.02.2025 | 09:18
IgorD kaže:
Bilo bi dobro da ti unutarnji glas kaže ovako nešto svaki put kad staviš neki link

Da samo znate koliko privatnih poruka dobijem od ljudi koji čitaju što pišete i koji se zgražaju i ne mogu vjerovati da možete biti toliko zatucani i isprogramirani medijima. Zastrašuće.

Čak i sada kada interesno potkupljen MSM mora priznati poraz, vi i dalje glavom u zid...
20.02.2025 | 09:39
IgorD kaže:
dpasaric kaže:

Da si se prijavio u Rusku vojsku ovo bi bile tvoje misli prije današnjeg juriša. Ali eto, na sreću nisi.

I ovo sam bio objasnio u ovoj raspravi, to su one normalne psihološke faze koje prolazi razočarani gubitnik kada shvati da je živio na lažnim vrijednostima ili da ga je netko ciljano prevario.

1) Negacija – ovo se ne događa!
2) Ljutnja – zašto se događa? Tko je kriv?
3) Pogodba/pregovaranje – učinit ću bilo što, samo da se ovo ne dogodi!
4) Depresija – prežalostan sam da bih bilo što učinio.
5) Prihvaćanje – u miru sam s ovime što se dogodilo.

Ti si, izgleda, još na prvoj!
20.02.2025 | 10:03
A Smayoo i dalje čeka odgovor na postavljeno pitanje, ali da, posao, rokovi i slično pa se ne stigne... A za ovaj komentar o dobijanju mase privatnih poruka podrške stavit ću samo jedan Ma zamisli, toliko ljudi umjesto da javno napišu svoje mišljenje oni se zgražaju i šalju poruke potpore u inbox, nešto slično kao i imaginarni izvori koji šute i ne istupaju u javnost s istinom nego baš tebi i samo tebi otkrivaju istinu i zakulisne igre, možeš mislit
20.02.2025 | 10:13
Trump veli, Zelenski je diktator, Ukrajina je napala rusiju, Musk veli Zelenski je ubio onog novinara Limu, kojeg nam je Davor gurao pod nos. Kad malo bolje razmislim, izgleda da Davor vodi ovaj rat preko starcrafta, samo to još nitko nije otkrio.
20.02.2025 | 10:17
dpasaric kaže:
IgorD kaže:

Da samo znate koliko privatnih poruka dobijem od ljudi koji čitaju što pišete i koji se zgražaju i ne mogu vjerovati da možete biti toliko zatucani i isprogramirani medijima. Zastrašuće.

Čak i sada kada interesno potkupljen MSM mora priznati poraz, vi i dalje glavom u zid...

Hahahahahaha, ovako niti Vučić ne laže Bilo bi lijepo da se istraži karma u ovoj temi. Mislim ako je moguć podatak, koliko je karme Davor dobio u ovoj temi. To bi bio vrlo zanimljiv podatak, ako je to moguće
20.02.2025 | 10:19
dpasaric kaže:
Da samo znate koliko privatnih poruka dobijem od ljudi koji čitaju što pišete i koji se zgražaju i ne mogu vjerovati da možete biti toliko zatucani i isprogramirani medijima.

Razmisli malo zašto ti šalju privatne poruke, a ne jave se ovdje. Huškači. "Reci ti njima, reci im.". Ali sami se ne javljaju jer ipak ne vjeruju u svoj stav dovoljno da se otvoreno založe za njega. Tako da se sutra mogu lakše predomisliti.
Nego - nisi mi odgovorio - ako je sve po svijetu WEF zavjera, i prethodna američka vlast je montirana, zašto misliš da je Trump izabran istinskom voljom naroda?
20.02.2025 | 10:46
U što ste pretvorili jedan Apple forum, majko moja mila...
20.02.2025 | 11:20
smayoo kaže:
Razmisli malo zašto ti šalju privatne poruke, a ne jave se ovdje. Huškači. "Reci ti njima, reci im.". Ali sami se ne javljaju jer ipak ne vjeruju u svoj stav dovoljno da se otvoreno založe za njega. Tako da se sutra mogu lakše predomisliti.
Nego - nisi mi odgovorio - ako je sve po svijetu WEF zavjera, i prethodna američka vlast je montirana, zašto misliš da je Trump izabran istinskom voljom naroda?

Da, moguće je da ima i "huškača", ali u ovom slučaju su to ljudi koji se i inače ne javljaju na forum, samo su članovi, ne pišu nikada ništa, samo čitaju, pa mi je razumljivo da ne žele banuti "s Marsa" i uletjeti još u ovako uzavrelu temu gdje i emocije pucaju.

Nije "sve po svijetu WEF zavjera", nego je to interesna skupina vlasnika ključnih korporacija i njihovih dioničara koju su svojim mehanizmima (da ih citiram doslovno: "Prodiremo u kabinete") tjerali vodu na svoj mlin, tj. na to da njihove korporacije profitiraju, a to je big-pharma, dobar dio vojne industrije, cijeli BlackRock investicijski fond, a sada se jako guraju i pod hranu i ekologiju. Gotovo kompletno su preuzeli MSM i onda tako upravljaju medijskim narativom.

Trump je, naravno, samo druga interesna skupina, daleko je on od pravednosti i "pravičnog međunarodnog poretka" o kojem sanja naš Air. On je očigledno igrač izraelskog lobija i od tuda je dobio veliku podršku. Vjerujem li da je izabran voljom naroda? Da, kao i Biden - obojica su dobila ljude na šprehu, samo što je Trump ipak dijelom samostalan poduzetnik, a Biden je bio tek lutak bez svojeg ja i ikakvog stvarnog utjecaja, kada je smetao garnituri u pozadini - samo su ga poslali na spavanje i nije ga bilo u javnosti. Uostalom, i Zelensky je dobio izbore, neki su me sjetili toga, na temelju obećanja da će graditi najbolje moguće odnose s Rusijom. No, onda su ga zapadne gazde natjerale na drugo i tako je zemlju i narod odveo u propast.
20.02.2025 | 11:22
kupus kaže:
U što ste pretvorili jedan Apple forum, majko moja mila...

Ja sam davno bio protiv ovakvih tema ovdje, a i kasnije sam rekao da bi bilo najbolje svu politiku maknuti. Sada, kada su najglasniji izgubili, pa su jako emotivni, možda baš oni daju glas da se sve ovo pobriše, da ne čitaju svoje zablude od prije dvije godine...
20.02.2025 | 11:23
Saborski zastupnik Marin Miletić dao je jutros vrlo solidan komentar situacije:

"Europa je tigar od papira s lakiranim noktima

Dobro je u nekom tekstu novinar Fućak napisao da je Europa tigar od papira s lakiranim noktima. Rusija je napala Ukrajinu za koji dan točno tri godine. Države Europe nisu 2% ojačale svoju vojsku, osim Poljske i možda još poneke države od tog dana. Elita Europe se bavila notornim glupostima, nadajući se da će američkim novcem i pomoći Europe iscrpiti Rusiju. To se pak nije dogodilo, sam Plenković sada govori kako je važno s Rusima pregovarati. Europa se nije posložila energetski, nije radila na svojoj samodostatnosti niti jačala svoju vojsku.

Velike sile razmišljaju samo o sebi. Amerika, Rusija, Kina, uvijek sve što čine rade samo za vlastitu korist. Ako im mi maleni koristimo za njihovo vlastito jačanje i geopolitičke interese - mazit će nas i hraniti. Kada im postanemo nevažni - ispljunu nas iz usta prožvakane i iscijeđene. I to maleni narodi moraju shvatiti. Zato bi dobro bilo da ne nasjedamo na njihove obmane i igre i da se ne damo uvući u njihove ratove. Neka elita šalje svoje sinove da ginu, a sirotinju neka ostave na miru.

U visokoj diplomaciji kada se najave susreti na najvišoj razini, kao ovaj Trumpa i Putina za koji tjedan, morate znati da je sve već - dogovoreno. Ovo sada je predstava za javnost. Glavna priča vodit će se između Europe i Amerike, oko carina, oko biznisa i oko Ukrajine. Neki zločesti bi napisali: oko podjele plijena. Milijarda u ukrajinskim mineralima, milijarda u obnovi gradova sravnjenih sa zemljom. Ekipa BlackRocka zadovoljno trlja ruke. Njima je posao išao, a sada će im tek sve procvjetati.

Ono što mene boli kao čovjeka, ne mogu se oteti dojmu da je previše bilo onih koji su cijelo vrijeme navijali da se rat dogodi i da se rat - nastavi, a premalo je bilo onih koji rat nisu željeli i koji sada žele - mir."
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 33 minuta
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO