Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

02.05.2022 | 19:49
dpasaric kaže:
Vanjuška kaže:
Znaš što mislim o Azovcima i njihovim idejama (isto kao i HOSovcima).
Ovo je u rangu HOSove borbe za "oslobođenje" stanova u Splitu u našem ratu. S time da ih nisu zapalili već prisvojili.
Da su bili u Kninu, vjerojatno bi se ponašali kao Azovci.

Ali oni su branitelji domovine, jel tak?

Donekle je slična situacija, da, ali meni se naši HOS-ovci čine kao dobroćudni domoljubi i simpatični mirotvori prema onome što se može vidjeti kod Azovaca.

45e2c52c5917f9ec8e7f9c97f95da7f6499be37c878de5310e515325463b30ea.jpg

Ajme, Davore...

Ja uopce na sumnjam da ima ovakvih likova, ali neodgovorno je ne napraviti barem minimalni due diligence prije sirenja ovakvog materijala.

Online search (namjerno kazem online a ne google jer sam isprobao i Google i DuckDuckGo) ne nalazi nikoga sa tim imenom (ukljucujuci i Олексій Вороценко).

Reverse image search nalazi hrpu linkova na jednom jedinom siteu (pikabu.ru, sto izgleda kao nekakav Ruski Reddit).
02.05.2022 | 19:57
U početcima niti Waffen Schutzstaffel nije imala više od parsto ljudi.
Vidjeti ćemo ku će se stvari razvijati, ali mislim da budu svi oni završili u "Den Haagu" kao ratni zločinci žrtvovani u "miru" za "viši cilj".
Ovdje vidimo kako je Hakenkreuz prihvatljiv simbol oslobođenja (mada bi trebalo pitati Židove što misle o tome)!
02.05.2022 | 20:08
Jesi li uopće pročitao što je napisao Riba?
02.05.2022 | 20:12
Ahh, doka sam pisao, uletio je prije i sada tek vidim.
Mada koketiranje Ukrajinaca s Nacistima nije ima strano. Našao sam i sliku i priložio.
02.05.2022 | 20:12
smayoo kaže:
Jesi li uopće pročitao što je napisao Riba?

Najlakse je "naci fotografiju".

Cini se da je i ta fotografija lazna iako tip koji je na fotografiji nije cvjecka:
ukraineatwar.blogspot.com/2014/11/nazis-in-azov-battalion.html
02.05.2022 | 20:20
Riba kaže:
Ja uopce na sumnjam da ima ovakvih likova, ali neodgovorno je ne napraviti barem minimalni due diligence prije sirenja ovakvog materijala.

Online search (namjerno kazem online a ne google jer sam isprobao i Google i DuckDuckGo) ne nalazi nikoga sa tim imenom (ukljucujuci i Олексій Вороценко).

Reverse image search nalazi hrpu linkova na jednom jedinom siteu (pikabu.ru, sto izgleda kao nekakav Ruski Reddit).

Reći ću ti zašto nisam guglao to ime kao neki "due diligence" - jer sam pogledao toliko svježih i nedvojbeno izvornih snimaka na Telegramu gdje Rusi tjeraju zarobljene Azovce da se skinu i pokažu tetovaže, da to jednostavno prelazi neku i teoretsku produkcijsku mogućnost propagande. Ono, to bi tražilo terenski studio, profesionalne šminkere, umjetne filmske tetovaže koje se brzo apliciraju na nekakve statiste itd. Teško mi je i zamisliti koliko bi posla bilo da se to može raditi toliko brzo i u kontekstu situacije gdje se takve snimke gotovo dnevno pojavljuju.

To sada govorim čisto kao producent (što je ponekad dio mog posla) i gdje pokušam zamisliti da me zli Putin osobno plati u šipkama zlata ne bih znao toliko uvjerljivo fejkati toliku količinu tetoviranih Azovaca.

Drugi razlog je što izvoditi ikakav "image search" na sadržaje koji idu u prilog Rusima na zapadnoj mreži je dosta naivno. To je kao provjeravati covid-nepovoljne informacije na tzv. "fact checkerima" - za koje se odreda pokazalo da su financirani od big-pharme. I sada kada su razni dokumenti vani je očigledno da su i ti "fact checkersi" lagali, tj. da i nisu imali način za napraviti "provjeru", a često nikada nisu niti objašnjavali kako je ta "provjera" učinjena.

I zato:

"Ako netko izgleda kao nacist, tetoviran je kao nacist i ponaša se kao nacist - vjerojatno jest nacist".
02.05.2022 | 20:26
Ali nije nužno Ukrajinac.
02.05.2022 | 20:29
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Reći ću ti zašto nisam guglao to ime kao neki "due diligence" - jer sam pogledao toliko svježih i nedvojbeno izvornih snimaka na Telegramu gdje Rusi tjeraju zarobljene Azovce da se skinu i pokažu tetovaže, da to jednostavno prelazi neku i teoretsku produkcijsku mogućnost propagande. Ono, to bi tražilo terenski studio, profesionalne šminkere, umjetne filmske tetovaže koje se brzo apliciraju na nekakve statiste itd. Teško mi je i zamisliti koliko bi posla bilo da se to može raditi toliko brzo i u kontekstu situacije gdje se takve snimke gotovo dnevno pojavljuju.

To sada govorim čisto kao producent (što je ponekad dio mog posla) i gdje pokušam zamisliti da me zli Putin osobno plati u šipkama zlata ne bih znao toliko uvjerljivo fejkati toliku količinu tetoviranih Azovaca.

Drugi razlog je što izvoditi ikakav "image search" na sadržaje koji idu u prilog Rusima na zapadnoj mreži je dosta naivno. To je kao provjeravati covid-nepovoljne informacije na tzv. "fact checkerima" - za koje se odreda pokazalo da su financirani od big-pharme. I sada kada su razni dokumenti vani je očigledno da su i ti "fact checkersi" lagali, tj. da i nisu imali način za napraviti "provjeru", a često nikada nisu niti objašnjavali kako je ta "provjera" učinjena.

I zato:

"Ako netko izgleda kao nacist, tetoviran je kao nacist i ponaša se kao nacist - vjerojatno jest nacist".

Ja sam vec rekao da ne sumnjam da takvih ljudi ima i da je tip na slici nacist, ali to ne opravdava cinjenicu da siris neprovjerenu i vrlo vjerojatno laznu informacije i da je tekst uz fotografiju izmisljotina (kao sto u pravilu tekst priljepljen kao bitmap i tako prilagodjen za lakse raspacavanje u pravilu uvijek i jest).

Inace, yandex.ru nalazi jednu osobu s tim imenom, nekog simpaticnog ruskog momka koji se voli fotografirati u autu tako da mozemo eliminirati veliku zavjeru zapadnjackih pretrazivaca.
02.05.2022 | 20:32
Riba kaže:

Slažem se da je to lako, pa fakat, mogu i ja u Photoshopu napraviti simulaciju za gotovo sve. No, kažem, pogledao sam toliku količinu toga na raznim Telegram kanalima da bi Rusi morali imati pokretni Industrial Light & Magic studio da se to producira u toj količini.

Onda su tu iskazi stanovnika raznim stranim novinarima (kanadski, francuski, talijanski, američki) da bi Rusi morali imati jednu Dvoranu mladosti punu ratnih glumaca koje podmeću tim novinarima kako bi stvorili lažnu sliku, a istovremeno na zapadu godinama financirati svoje "spavače" koji će "ako zatreba u Ukrajinu lažno izvještavati". Ok, ne kažem da to nije teoretski moguće, ali baš mi je to malo nategnuto.

Da se pak radi o "par izuzetaka", onda ne bi bilo tolike drame oko Azovstala, vidjet ćemo kada se to tamo konačno rasplete.

I nije tih nacista baš malo - jer da je to par izuzetka, ne bismo imali onu snimku gdje sam Zelenski pokušava s njima pregovarati da polože oružje.
02.05.2022 | 20:34
smayoo kaže:
Ali nije nužno Ukrajinac.

Slažem se, nije nužno Ukrajinac. Ali ako ga zarobe Rusi tamo na fronti, onda je vjerojatno u tom ratu, nije se slučajno tamo teleportirao.
02.05.2022 | 20:34
dpasaric kaže:
Reći ću ti zašto nisam guglao to ime kao neki "due diligence" - jer sam pogledao toliko svježih i nedvojbeno izvornih snimaka na Telegramu gdje Rusi tjeraju zarobljene Azovce da se skinu i pokažu tetovaže, da to jednostavno prelazi neku i teoretsku produkcijsku mogućnost propagande.

I onda si od svih tih silnih autentičnih slika ovdje objavio jednu ovakvu izmišljenu?

A što ako Rusi snimaju svoje suborce preodjevene u Azov uniforme? Nema šminke, ni filmskih tetovaža, ni terenske ekipe. Sve je autentično, samo što se ne radi o Ukrajincima. Ha?

Mislim - ako je moguće da je Zelenski korumpirani zapadni špijun i još k tome psihijatrijski bolesnik (umjesto da je čovjek koji se autentično bori za svoju zemlju), moraš priznati i da je tetovirani Azovac na Telegramu zapravo - možda Rus.
02.05.2022 | 20:35
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Slažem se da je to lako, pa fakat, mogu i ja u Photoshopu napraviti simulaciju za gotovo sve. No, kažem, pogledao sam toliku količinu toga na raznim Telegram kanalima da bi Rusi morali imati pokretni Industrial Light & Magic studio da se to producira u toj količini.

Onda su tu iskazi stanovnika raznim stranim novinarima (kanadski, francuski, talijanski, američki) da bi Rusi morali imati jednu Dvoranu mladosti punu ratnih glumaca koje podmeću tim novinarima kako bi stvorili lažnu sliku, a istovremeno na zapadu godinama financirati svoje "spavače" koji će "ako zatreba u Ukrajinu lažno izvještavati". Ok, ne kažem da to nije teoretski moguće, ali baš mi je to malo nategnuto.

Da se pak radi o "par izuzetaka", onda ne bi bilo tolike drame oko Azovstala, vidjet ćemo kada se drama tamo konačno rasplete.

I nije tih nacista baš malo - jer da je to par izuzetka, ne bismo imali onu snimku gdje sam Zelenski pokušava s njima pregovarati da polože oružje.

Gle, briga mene i za Ruse i za Ukrajince jer nad tim imam nula utjecaja, mene smeta kada se objavljuju povrsne informacije bilo kojeg tipa o bilo kome i bilo cemu.
02.05.2022 | 20:40
smayoo kaže:
I onda si od svih tih silnih autentičnih slika ovdje objavio jednu ovakvu izmišljenu?

A što ako Rusi snimaju svoje suborce preodjevene u Azov uniforme? Nema šminke, ni filmskih tetovaža, ni terenske ekipe. Sve je autentično, samo što se ne radi o Ukrajincima. Ha?

Mislim - ako je moguće da je Zelenski korumpirani zapadni špijun i još k tome psihijatrijski bolesnik (umjesto da je čovjek koji se autentično bori za svoju zemlju), moraš priznati i da je tetovirani Azovac na Telegramu zapravo - možda Rus.

Linkao sam jer je bila jpg i među zadnjima, a video s Telegrama je nespretno shareati, ali ok, od sada ću slati samo video i to onaj za koji procijenim da bi ga bilo teško lažirati. A onda neka znatiželjni instaliraju Telegram, pa pogledaju video (jer postoji limit koliko se može pogledati unutar browsera).

Je li moguće da Rusi sami snimaju svoje suborce koji su zapravo tetovirani kao nacisti i u Azov uniformama? Da, teoretski je moguće. Je li mi se to čini vjerojatno, baš i ne, pogotovo u kontekstu i vremenu kada se takve snimke pojavljuju, obično svježe nakon neke akcije gdje se zarobe takvi vojnici.
02.05.2022 | 20:44
Riba kaže:
Gle, briga mene i za Ruse i za Ukrajince, mene smeta kada se objavljuju povrsne informacije bilo kojeg tipa o bilo kome i bilo cemu.

Ma sve pet, dapače, podržavam da ti to tako gledaš i nadzireš - jer možda i meni koji imam koju godinu iskustva u video produkciji i grafici nešto "uvale" kao istinu, a da je zapravo falsificirano. Ovo za te Azov naciste je postalo toliko učestalo da ne vidim scenario u kojem taj dio izmišljaju.

Samo kao fusnota, navest ću da uspon fašizma prati likvidacija prominentnih javnih, odnosno progresivnih figura u društvu, a potom i onih koje se smatra inteligencijom. Kako se stvari u društvu zaoštravaju, pišem hipotetski, tako inteligenciji, poslovično zadržanoj, ponestaje manevarskog prostora i ista se počinje opredjeljivati. To pridonosi većoj polarizaciji koja vodi do radikalnih i uglavnom krvavih pojava.

Prednost mislećih ljudi je u sposobnosti anticipiranja događaja i ne skakanja na prvu loptu. No, to ne znači da treba ignorirati što se zbiva i ne propitivati sve - i to s obje strane.

Dok ovako propitujemo jednu i drugu stranu - dobro je!
02.05.2022 | 20:56
dpasaric kaže:
Riba kaže:
Gle, briga mene i za Ruse i za Ukrajince, mene smeta kada se objavljuju povrsne informacije bilo kojeg tipa o bilo kome i bilo cemu.

Ma sve pet, dapače, podržavam da ti to tako gledaš i nadzireš - jer možda i meni koji imam koju godinu iskustva u video produkciji i grafici nešto "uvale" kao istinu, a da je zapravo falsificirano. Ovo za te Azov naciste je postalo toliko učestalo da ne vidim scenario u kojem taj dio izmišljaju.

Ne govorim ja o video materijalima na Telegramu nego o konkretnoj slici koju si ostavio ovdje koja ne bi smjela proci ni 2 minute jednostavne provjere neovisno o iskustvu u video produkciji i grafici. Sve sto ti treba je dvije minute, osnovne vjestine koristenja internet pretrazivaca i minimum kritickog razmisljanja.

Oslobodi boze da ja nesto nadzirem, ne zelim tu razinu odgovornosti.
02.05.2022 | 21:07
Vanjuška kaže:
...
Ovo je u rangu HOSove borbe za "oslobođenje" stanova u Splitu u našem ratu. S time da ih nisu zapalili već prisvojili.

To svoje mišljenje temeljiš na osobnom iskustvu i osobnom poznavanju HOS-ovaca dok si s njima bio u prosincu devestprve na -17°C u Slavoniji ili si pročitao na internetu?
02.05.2022 | 21:11
Mnogi ne znaju za palež ljudi koji su se 2014. suprotstavili nacionalistima, meni to ne izgleda kao fake, ali dopuštam da sam u krivu i da je to gnjusna podvala. Rusi kažu da su ih zapalili Azovci i da nikada nitko nije za to odgovarao.

youtu.be/wu2tXG2Yo-g

Kompleksna je ta slika tamo, to je kotao svega, i zato sam ja toliko oprezan i gledam obje strane - jer da to ne činim, čitali bismo ovdje samo "našu" NATO stranu.
02.05.2022 | 21:41
Budi ljubazan i odgovori na moj zadnji post.
02.05.2022 | 22:11
Išao sam potražiti video zapise sa zarobljenim Azov nacistima, ali loša (i ujedno dobra) strana Telegrama je što ima autodelete nakon nekog vremena, većina tih ljudi koji objavljuju što se zbiva ne žele da ih se tereti ili povezuje, tako da su to više neki live feedovi koji nakon nekog vremena iščeznu.

No, našao sam jedan noviji gdje Rusi tjeraju nazija da govori "Slava Rusiji", što svakako ne podržavam - mislim da je to spuštanje ispod svake razine i zapravo psihološko maltretiranje zatvorenika, bez obzira tko je. Jamačno je i protiv Ženevske konvencije i pravila kako se tretiraju zatvorenici, bili oni naziji ili ne.

t.me/intelslava/21610

Onda imamo i ovog "našeg", "izmišljenog", pa evo "due diligence":

t.me/intelslava/23075

No, tražeći to naletio sam na nešto novo, na drugu anomaliju - njihove "maškare"! I uopće nisu zabavne, ovo su fotke sa Azov sprovoda. Sorry, ali meni ovo nije normalno i nešto što bi trebalo tolerirati. I meni to ne izgleda kao nešto što se "pojavilo sada kao način otpora neprijatelju", to mora da je u njihovom društvu bilo duže vrijeme ako je bilo "ok" imati sprovode na ovaj način. Ako ništa, treba imati sve te nazi odore spremne.

Je li moguće teoretski da je i to propaganda i rusko putujuće kazalište? Je, moguće je. Samo toliko toga ima da počinjem sumnjati da je to ipak istina.

photo_2022-05-0222.38.15.jpeg
02.05.2022 | 22:13
smayoo kaže:
Budi ljubazan i odgovori na moj zadnji post.

Sorry, misliš na mene? Mislio sam da sam odgovorio, što sam propustio?
02.05.2022 | 22:25
Sorry, ja sam propustio da si odgovorio. Odgovorio si ovo:

Je li moguće da Rusi sami snimaju svoje suborce koji su zapravo tetovirani kao nacisti i u Azov uniformama? Da, teoretski je moguće. Je li mi se to čini vjerojatno, baš i ne, pogotovo u kontekstu i vremenu kada se takve snimke pojavljuju, obično svježe nakon neke akcije gdje se zarobe takvi vojnici.

Meni se, s druge strane, ne čini vjerojatno da se takve vojnike može žive zarobiti. Prije bih rekao da su to ljudi koji bi sačuvali zadnji metak za sebe.
02.05.2022 | 22:33
smayoo kaže:
Meni se, s druge strane, ne čini vjerojatno da se takve vojnike može žive zarobiti. Prije bih rekao da su to ljudi koji bi sačuvali zadnji metak za sebe.

Evo, ovaj jedan u gornjem linku ne samo da nije sačuvao metak za sebe nego su ga natjerali i da govori "Slava Rusiji" - što je meni grozno bez obzira na okolnosti.

I nije to "ajde našao si jedan", zadnjih tjedana naletio sam sigurno na desetak takvih snimaka, samo često s terena. Bila i jedna cinična "sprdnja" Rusa na zapadne medije gdje govore "Ma neeee, nema tu nacista, mi ne vidimo nikakve naciste", a sve to dok pokazuju snimke zarobljenih i tjeraju ih da skinu odore da se vidi ikonografija.

Zato sam to i objavio ovdje jer meni to ne izgleda kao problem "izoliranog pojedinca".
02.05.2022 | 22:44
Riba kaže:
Ne govorim ja o video materijalima na Telegramu nego o konkretnoj slici koju si ostavio ovdje koja ne bi smjela proci ni 2 minute jednostavne provjere neovisno o iskustvu u video produkciji i grafici. Sve sto ti treba je dvije minute, osnovne vjestine koristenja internet pretrazivaca i minimum kritickog razmisljanja.

Vjerujem da imam dovoljno kritičnog razmišljanja, a pogotovo skepticizma - možda i za sve vas ovdje zajedno!

Ako je tvoja teorija da je to tek neki "generic nazi" koji nema veze s Ukrajinom i to si zaključio "reverse image search" metodom na Googleu, a ja to sve površno pratim i šaljem vam "junk", je li ovo uvjerljivije:

t.me/intelslava/23075

t.me/intelslava/23522

t.me/intelslava/24235

t.me/intelslava/24500
03.05.2022 | 00:09
smayoo kaže:
Međutim, ni po kojim izvorima AZOV satnija ne broji više od 1500 ljudi. Kako to može biti relevantno u cijeloj slici stvari?

Mene tu više brine što je tih 1.500 nacista radilo u dotadašnjem miru. I tu se po mnogim izvorima može vidjeti da su to bile organizirane skupine koje su maltretirale "nepoćudno stanovništvo", slično kako su ustaše činile kod nas, samo ovi izgledaju suroviji - ako uopće možemo mjeriti takve stvari.

Nije to mali broj, dovoljno je desetak takvih siledžija da čini teror u nekom gradu, pogotovo ako su bili ignorirani od države jer im je odgovaralo to što rade. Ima tih starih snimaka čak i po YT kako skupine nacista maltretiraju građane ruske nacionalnosti - od metroa do nasilja na ulicama, razbijanja automobila i sličnog terora.

Vjerujem da u takvom ratu 1.500 vojnika i nije neka sila, a opet ako su vrlo "posvećeni", ako teroriziraju, i silom novače u svoje redove, nije to zanemarivo. Baš sam dao link vojnika koji je rekao da su ga tjerali na tetoviranje jer da tako spriječavaju dezertiranje - jer im kažu da će biti ubijeni čim se vidi neka takva oznaka. Što i može biti istina, ali sve to govori koliko je to tamo sve - samo ne crno-bijelo.
03.05.2022 | 01:59
Američki planovi za proxy rat u Ukrajini:

theintercept.com/2016/07/01/nato-general-emails/
03.05.2022 | 02:16
Pod pritiskom novinara i nekih senatora State Department je morao vratiti na svoje web stranice dokumente o financiranju biolabova u Ukrajini. Naravno, lijepo se može iščitati da imaju deklaraciju da "rade s patogenima".

Jamačno im je to sve Putin podvalio putem svojih krtica u State Departmentu.

"The State Department caught up in a bizarre lie about the bio lab fact sheets that they removed from their website."

03.05.2022 | 06:02
dpasaric kaže:
Vanjuška kaže:

Donekle je slična situacija, da, ali meni se naši HOS-ovci čine kao dobroćudni domoljubi i simpatični mirotvori prema onome što se može vidjeti kod Azovaca.

45e2c52c5917f9ec8e7f9c97f95da7f6499be37c878de5310e515325463b30ea.jpg

FAKE Davore. Ovaj je bio svašta već, od šefa policije u Kijevu do Komandanta Azova. Ali u biti je jedan seronja koji jednostavno ne jebe ništa.
03.05.2022 | 07:25
U međutku je objavljeno da je Rusija dosad na silu raselila 1,2 milijuna Ukrajinaca po Rusiji od čega gotovo 200.000 djece. To su oni ljudi koji su se predali ruskim snagama kad su osvajali teritorij Ukrajine. Neki su razmjenama zarobljenika vraćeni doma pa preporučam Davoru da malo prouči njihova svjedočanstva i kako su se dobro proveli u tzv. filtracijskim logorima (to je službeni ruski naziv za ta mjesta gdje se Ukrajince preodgaja u ruskom duhu prije nego ih se raseli negdje u Rusiju).
Evo, ja neću staviti niti jedan link, nek svatko sam za sebe pretraži internet, nađe materijale i onda donese svoj sud o svemu.
Za kraj ove teme, u kojoj se sve svodi na jednu fotku koja je vrlo upitne autentičnosti (ostat ću na toj formulaciji), nitko nije komentirao izgled službenih odora na vježbama za mimohod povodom Dana pobjede koja je 100% točna (dolje je i potpisana AFP/Getty images; AFP je ugledna novinska agencija, a Getty images je jedna od najvećih foto agencija na svijetu koja pokriva sve i ima arhivu koja seže unatrag valjda i 100 godina). Ah da, tu je i službeni nastup ministra vanjskih poslova Ruske federacije Sergeja Lavrova sa dosta zanimljivim stavovima oko (anti)semitizma, rekao bih, a to je nekako posve nezamijećeno prošlo i tu se glođemo oko tzv. Azov pukovnije kojoj se pripisuje sve i svašta kao da ih ima jedno 45000 pa da mogu značajno utjecati na ishod rata....
03.05.2022 | 07:45
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Vjerujem da imam dovoljno kritičnog razmišljanja, a pogotovo skepticizma - možda i za sve vas ovdje zajedno!

Ako je tvoja teorija da je to tek neki "generic nazi" koji nema veze s Ukrajinom i to si zaključio "reverse image search" metodom na Googleu, a ja to sve površno pratim i šaljem vam "junk", je li ovo uvjerljivije:

Cini se da cu morati citirati sam sebe jer me se ne cita s razumijevanjem.

Ja sam vec rekao da ne sumnjam da takvih ljudi ima i da je tip na slici nacist, ali to ne opravdava cinjenicu da siris neprovjerenu i vrlo vjerojatno laznu informacije i da je tekst uz fotografiju izmisljotina (kao sto u pravilu tekst priljepljen kao bitmap i tako prilagodjen za lakse raspacavanje u pravilu uvijek i jest).

Inace, yandex.ru nalazi jednu osobu s tim imenom, nekog simpaticnog ruskog momka koji se voli fotografirati u autu tako da mozemo eliminirati veliku zavjeru zapadnjackih pretrazivaca.

Moja jedina teorija je da se tip ne zove tako i da nije jedan od zapovjednika u celicani Azovstal gdje drzi civile buduci, pogotovo sto na jednom od linkova koje si sam ostavio pise da je tip u Poljskoj (!)
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 58 minuta
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO