03.05.2022 | 08:47
Riba kaže:
Moja jedina teorija je da se tip ne zove tako i da nije jedan od zapovjednika u celicani Azovstal gdje drzi civile buduci, pogotovo sto na jednom od linkova koje si sam ostavio pise da je tip u Poljskoj (!)
Kažu da je pobjegao u Poljsku, vjerojatno nakon što je zagustilo. No, ok, barem smo demontirali da to nije neki random KKK hell-rider-biker iz Texasa koji se folira po webu svojim nazi tetovažama, nego je ipak netko iz ukrajinske priče, čisto po jeziku. Uzeo sam njega jer mi je bio prvi na Telegram lajni, a mogao sam i nekog drugog, pogledao si i druge linkove? Nisu pojavom ovakvi "filmski" nasilnici, ali ikonografija govori svoje.
No, zašto je to uopće bitno, tih "nebitnih samo par tisuća" nacista?
Jer ako imaš državu gdje vlast tolerira da takve organizirane skupine godinama glume nekakvu paravojsku i maltretiraju građane, onda je tamo nešto duboko trulo i ukazuje na to da je sadašnja vlast marionetska, a ne demokratska i svi ti ljudi (važno je reći - zapadni ljudi, ne Rusi!), daleko mudriji od nas ovdje na Jabučnjaku, a koji se bave politkom cijeli život, dobro govore da je to rat pogonjen od Amerikanaca od prvog trena. I sve što se zbiva treba gledati u tom kontekstu jer je sve teže zastupati tezu da to nije istina i da Amerika, a pogotovo trenutna vlast, s time nema veze.
Što je najžalosnije na kraju je ispalo da im je zemljačina Trump bio zadnja neplanirana prepreka i da je, kakavgod da je, dobro govorio kada je rekao "ne vidite pravog neprijatelja, a to nisam ja". Lutak na koncima Biden doveo je Ameriku u nikada gore stanje (inflacija i sve oko nje), a u vanjskoj politci na rub nuklearnog rata.