14.01.2024 | 21:59
dpasaric kaže:
Snaga korporativnih zlikovaca nije ista kao prije, stvari nikada nisu izgledale toliko ozbiljno i svodile su se na "ma to je nategnuta teorija zavjere, pazi ti gluposti da bi se netko super uspješan iz svijeta računala bavio poljoprivredom ha-ha, kakva naklapanja..."
To što ti te probleme nisi pratio prije 15 godina ne znači da je tada bila teorija zavjere. Ja pratim tu temu već 15 godina i tada je bilo dosta zviždača koji su upućivali na ovaj razvoj situacije. I danas je mnogima sve ovo o čemu diskutiramo u ovoj temi i temi o koroni jedna velika teorija zavjere.
A sada imamo upravo to, da netko tko je zgrnuo novac u jednom sektoru želi preuzeti potpunu kontrolu nad svime.
To smo imali i prije.
To pripada pod činjenicu: Kapital i moć nemaju nikakvih granica. Konstantno rade na svom povećanju i udruživanju.
Prije to nisi zapažao ili nisi tim procesima pridavao veću pažnju. Primjerice kada su se proizvođači auta počeli udruživati / kupovati jedni druge. Sve je to maskirano raznim stereotipima i lažima kao što su napredak, opstanak velikih firmi koje zapošljavaju puno ljudi pa je šteta da izgube radna mjesta ili razvoj znanosti na dobrobit čovječanstva i slično.
Pretpostavljam da je tebe iznenadio progresivni rast koncentracije materijalnih dobara u manjoj skupini ljudi i njihove "nove" ideje porobljavanja ostatka čovječanstva.
Iako je taj razvoj situacije sasvim logičan i očekivan odavno.
"Završni udarac" bi značilo da smo smo gotovi, izgubili, da ikakav otpor nema smisla i da je malodušje prevladalo. No, nakon otimanja obradivog zemljišta i kontrole hrane, oni će samo još više ojačati - toliko da im je idući korak kupovina svog zemljišta i nekretnina, pogotovo na atraktivnim lokacijama Zemlje. I tražit će načine da razvlaste one koji tamo žive - ili indirektno, tako da nam unište poslovanje, ili direktno nekim suludim porezima ili nekom "nesrećom".
Ja smatram da još nije gotovo i da postoji šansa da čovječanstvo ispliva iz ove situacije koja je na rubu katastrofe.
Ne sjećam se u ovo što sam živ da smo imali takve prosvjede zemljoradnika u Nizozemskoj i sada Njemačkoj, znači da je ozbiljno.
Ozbiljno je odavno, kao što je smayoo napisao, ali ti preskačeš tu činjenicu.
Zlo eksponencijalno raste pa te eto zateklo jer si mislio da ima još vremena da uživaš u ostatku svog života.