28.01.2024 | 14:54
ZeljkoB kaže:
@dpasaric: Na koji način se taj transfer dogodio, odnosno na koji način su radnici gubili?
Evo, Jura je lijepo napisao. A najviše su bili pogođeni najmanji, obrti, male firme, mikropoduzetnici. Firma u kojoj ja radim je imala potpuni raspad poslova, od pet projekata za tu godinu koji su trebali pristojno hraniti 6 ljudi, svi do zadnjega su propali zbog lockdowna. Ciljano uništavanje malenih i guranje svega velikima, sve u korporacije, a one imaju dovoljno inerciju i rezerve da bez problema mogu preživjeti takve potrese, za razliku od malenih koji su jednostavno krepali. Niz klijenata nam je bankrotirao, jedan je vodio top firmu s 14 zaposlenih i trebali smo mu napraviti novi web, zovem ga, a on mi kaže: "Podijelio sam svima otkaze i evo vozim šleper u Njemačkoj, sreća da sam nekada to radio, pa imam dozvolu."
Jedino što bih nadodao je transfer novca kroz forsiranje krize, a prethodno se uloži u ono što je će biti neophodno i profitabilno, znači najbolji primjer Bill Gates i njegova klika, ekipa iz WEF-a i američki oligarsi, svi su prije pandemije uložili u farmaceutiku, a prije Ukrajine dodatno uložili u vojne korporacije, oni sami generiraju krize kako bi se naš porezni novac slijevao k njima, pogledaj milijarde dane za fake "cjepivo" i gomilu novca za industriju oružja. To je naš novac od poreza, a sada lijepo ide njima.