22.09.2023 | 16:29
cariblanco kaže:
"Nisi ti to rekao. Rekao si:
cariblanco kaže:
dvije frakcije bivših komunista, znači HDZ_a i Možemo s SDP i mostom."
Može i tako u HDZ_u su pravi bivši komunisti a u ostalim su njihova djeca ili unuci, Zadovoljan.
Tu je trebao biti upitnik na kraju, pretpostavljam.
Ne, nisam zadovoljan. Naprotiv, sad tek nisam zadovoljan. Kakve veze ima nečije dijete ili unuk sa svjetonazorom i političkom orijentacijom svojih predaka? To je baš ono pravo, tipično "tko nije s nama, taj je protiv nas" sektašenje.
Moj djed je bio uvjereni komunist, član KPJ od svoje 14. godine (prije Tita), ilegalac za vrijeme kraljevine. On i baka su skrivali SKOJ-evce pa onda i sami bježali pred progonom. Moj pokojni otac nikad nije bio u partiji, pa je k tome dobio i etiketu Proljećara s paketom svih "beneficija" koje su s tim išle i do 1990. godine je radio kao inženjer za plaću (koeficijent) kojeg sam ja prešao u petoj godini staža. Ja nisam ni moj djed, ni moj otac. Možeš mi lijepiti kakve god želiš etikete u svojoj iskrivljenoj percepciji, ali to je prvenstveno i samo tvoj problem.
Tebi je lako sad izaći na sljedeće izbore, jer skoro da nemožeš pogrješiti, kak bi se reklo imaš "švedski stol"
Jer sam unuk komunista, jel?
Evo, neka ti i to ostane kao zrcalo.
Reci ti meni koji sam desne orijentacije (umjerene, jer je skoro postala mantra da tko je desno da je exstreman) i bliska mi je demokršćanska opcija, za koga ja da glasam?
Ni po čemu što tu pišeš ne djeluje kao da si umjerene orijentacije. Naprotiv. Dokle god se držiš stava da je svatko tko se s tobom ne slaže "bivši komunist" ili njegov unuk, toliko si daleko od "umjerenog" ičeg da ti umjereno nije na vidiku, niti teleskopom.
Za koga, dakle, da ti glasaš, ja nemam pojma. Puno mi je veći problem - za koga da ja glasam.
Oko Milanovića smo se složili da to nije nikakav bio krimen, ali je valjda bio šum u komunikaciji, kad si ti izrekao da to nije ništa ; netično ili nemoralno
Time sam mislio da je to nešto što bi jako puno ljudi u nekoj situaciji, u kojoj ih se suoči s nečim neugodnim iz svoje prošlosti, to zanijekalo, jednostavno iz srama. To nije pokušaj krađe, prijevare, zlonamjernog djelovanja na nečiju štetu, širenja mržnje i sl. A to su za mene neetični i nemoralni činovi.
"U bilo kojem poslu na svijetu, jedino se rezultati gledaju i oni su mjerilo uspješnosti.
Ovu izjavu neću više ni komentirati. Samo ću je ostaviti ovdje, tebi kao zrcalo."
Gle nisi toliko glup pa da neznaš na što sam mislio, ok. Mislio sam na 99% posto stvari u životu. Primjera radi sigurno nisam mislio koliko je pobijeno židova u holokaustu i kakva je to bila uspješnost.
Komunikacija ne funkcionira tako.
Onaj koji govori (piše) dužan je JASNO prenijeti svoju poruku onima koji slušaju (čitaju). Vježbaj to jer "ma znaš ti što sam ja htio reći" je čisto izmotavanje. Ne znam što si htio reći ako ti to ne znaš jasno reći.
Napisao si
"U bilo kojem poslu na svijetu, jedino se rezultati gledaju i oni su mjerilo uspješnosti." Evo, recimo, Zlatna kuna je godišnje priznanje HGK managerima i poduzetnicima koji su postigli sjajne poslovne rezultate, a gotovo pa je postala sinonim za "Remetinec u najavi".
Tako da, ta ti je rečenica potpuno šuplja.