Evo i malo humora...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Evo i malo humora...

18.03.2013 | 18:14
Ne mora se ići tako visoko, do predsjednika države. Za radno mjesto gdje se traži ekonomist ili pravnik, dovoljno je imati diplomu (osobmo sam se uvjerio nebrojeno puta u prelistavanju oglasa), a za inženjera/ku xy, radno iskustvo (minimalno 1g), rad na računalu u xyz programima, regulirana vojna obaveza/rodila xy djece i nema više, vozačka dozvola "B" kategorije (a može i "C"), aktivno znanje majnanje 1, a poželjno 2 strana jezika (u govoru i pismu) + još koji sa strane nije na odmet, timski rad, bez radnog vremena, terenski rad se podrazumjeva (na sajmove ide gazda s familijom), u početku svoj auto za potrebe firme bez putnih troškova (a kasnije se bude vidjelo). Dali sam nešto zaboravio?
A sad nešto inženjersko:

Za obične smrtnike 1+1=2, a za inženjere:

112.png

Ovo je isto, ali malo drugačije napisano (dobio na e-mail)!
18.03.2013 | 18:14
Malo je svjetla formula, ali tko ima volje, neka je presnimi na kom i pogleda!

Ili evo datoteke u PP za skinuti.
Prilozi:
18.03.2013 | 18:17
Možda sam sad uspio!

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Elegancija_struke.zip
Veličina datoteke: 89821
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
18.03.2013 | 19:50
@žabac: jesu tebe u školi zvali partibrejker i djelili fljuske pod odmorom u wc-u ?
18.03.2013 | 20:51
Mislis da sam bio nerd? 110kg bez odjece? Bilo je jacih, ali malo.
Ovo gore (PP prezentacija) je za sve one koji tehniku olako shvacaju i misle kako su (s filozofskog, pravnog, ekonomije...) pobrali svu pamet svijeta, a ustvari raspolazu s daleko manje (kvantum, kolicina) znanja nego jedan inzenjer. Za one koji i dalje ne razumiju, ako kazemo da je jedna formula jednako jednom knjizevnom djelu ili tome slicno. Time da inzenjer s formulom zna sto hoce, a ovaj drugi bas i ne.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
18.03.2013 | 21:01
Ma jok... Nisam na to mislio

Za neku cifru uvije kozes zaposliti hrpicu ingova, dat ima gadgete i cevape& kolu i stavit ih u sobu da se zajebavaju s time...

Racionalizacija racionalizirane zahebancije je bila povod... Nisi valjda uvrijeđen ?
18.03.2013 | 21:49
Sin kaže:
Ma jok... Nisam na to mislio

Za neku cifru uvije kozes zaposliti hrpicu ingova, dat ima gadgete i cevape& kolu i stavit ih u sobu da se zajebavaju s time...

Racionalizacija racionalizirane zahebancije je bila povod... Nisi valjda uvrijeđen ?

Ja uvrijeđen!? Nikako! Treba se potruditi i uvrijediti me.

Ovo je hrvatska realnost, gdje kila mozga vrijedi, koliko ono? Osuđeni smo na propast. Ovako kako ti razmišljaš, razmišlja i nesposobna aktualna vlast. Ali ovo je za neku drugu temu, temu "Evo i malo jada i tuge...".
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
19.03.2013 | 00:28
Raduje me tvoj odgovor drug

Ne poznas me pa zakljucujes pausalno i smayovski

Malo iskre i usklicnika ipak znaci emocije i covjecnost....

Btw. Lako se povoditi za aktualnim sranjima i utonuti u " beznađe okoline", a malo teze biti iznad toga i zivjeti svoj zivot kako zelis...

To sto ja mogu, ne mora znaciti da ne znam... Ili ipak?
22.03.2013 | 12:48
E ovo je nesto

www.manemoj.com/link_enc.php?id=67363
22.03.2013 | 13:49
Razlika imeđu 2 plavuše i 9 koza?

7
22.03.2013 | 20:16
Valjda nije bilo:

23.03.2013 | 20:20
Oke... glup sam. Kako se postavi video u poruku?
23.03.2013 | 20:41
Mislim da je dovoljno copy/paste linka web stranice na kojoj se video nalazi.
23.03.2013 | 21:33
youtu.be/pDUIIl_OUuo
23.03.2013 | 23:16
Nisi dobro napravio copy/paste ili ti internet browser koji koristiš skraćuje link koji zalijepiš i onda ti nema preview prikaza.

Evo ovo je tvoj video kad kopiraš cijeli link ..

24.03.2013 | 01:44
Zahvaljujem
25.03.2013 | 12:27
I
2018_apple_releases_a_blender_220595.jpg
27.03.2013 | 21:19
Zove Haso iz Njemačke brata Muju i pita:
- Šta želiš da ti donesem?

Mujo:
- Ako možeš, kupi mi Iphone, to mi je želja.

Haso:
- Ma nema problema, 4 ili 5?

Mujo:
- Jok brate, jedan mi donesi, dosta mi je jedan.
28.03.2013 | 07:32
E ovo je oporuka

oporuka.jpg
07.04.2013 | 09:52
Hehe, indirektan udarac
09.04.2013 | 12:24
7025536460sv1.jpg
  • mileni
  • Posjetitelj
11.04.2013 | 16:45
Francis poludio na jos uvijek nesluzbene informacije o novom xboxu:

30.04.2013 | 09:03
"Sinoc smo mama i ja sjedili u dnevnom boravku i razgovarali o zivotu...
tema je bila i eutanazija (umrijeti brzo, bez patnje, kad vise nema nade za
poboljsanje).....

Rekao sam :"Mama, nikad ne dopusti da zivim vegetirajuci, da ovisim o
aparatima i onim bolnickim bocicama s tekucinom. ****

Ako me vidis u takvom stanju, odmah iskljuci aparate koji bi me umjetno
odzavali na zivotu.
"RADIJE VOLIM UMRIJETI".

Dakle, moja mama se ustala, pogledala me s divljenjem i iskljucila :****

TV,
DVD,
INTERNET,
PC,
MP3/4,
PLAY-STATION 2,
PSP,
WIRELESS,
TELEFON,
UZELA MI MOBILNI,
IPOD,
BLACKBERRY
I IZVADILA SVE COCA-COLE I PIVE IZ HLADNJAKA!!!

j….te, SKORO SAM UMRL !!!****
10.05.2013 | 21:56
Halo_Bing_kako_brat.jpg
11.05.2013 | 12:01
Frajer munta curu, kaze joj daj bona samo malo, samo da glava udje, a slusa to nana i kaze joj nedaj sine nema on ramena.
12.05.2013 | 21:50
Oda

14.05.2013 | 21:19
936894_594380570582958_1253371990_n.jpg
16.05.2013 | 11:55
Koja Koincidencija...

Peradar, uzgajivač kokoši otišao je do lokalnog bara... sjeo pored 
jedne žene i naručio čašu šampanjca...

Žena se isprsi i reče " Kako da ovo shvatim? Upravo sam i ja naručila 
čašu šampanjca?"

"Koja koincidencija!" reče peradar. Ovo je specijalan dan za mene i ja 
ga proslavljam.

"Ovo je i za mene specijalan dan. Ja takođe proslavljam" reče žena. 
"Koja koincidencija !" reče peradar.

Pošto su se kucnuli čašama, čovjek upita: "Šta vi to proslavljate ?" 
"Moj muž i ja smo dugo pokušavali dobiti dijete i danas mi je 
ginekolog rekao da sam trudna!"

"Koja koincidencija!" reče čovjek. "Ja sam uzgajivač peradi i već
godinama su moje kokoši neplodne, ali danas sve nose oplođena jaja !"
 "To je sjajno! " reče žena. "Kako su vaše kokoške postale plodne?"

"Promijenio sam pijetla" odgovori čovjek

Žena se nasmije i reče: "Koja koincidencija!"
16.05.2013 | 18:27
Ovo je staro i u skraćenom obliku: Ako kokoš ne nese jaja, ne kolje se kokoš, nego pjetao!
18.05.2013 | 19:09

dobar
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 46 minuta
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.
  • Zdravac: Jel Apple event danas u 19:00h?
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, EJc, IgorD, m@xym, Riba, vjeshalica, ZeljkoB, Anonimci (595)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO