07.06.2013 | 19:16
Kamion udario Štefov traktor. Na sudu, odvjetnik vozača kamiona ispituje Štefa.
- Zar niste gospodine, neposredno poslije udesa, izjavili da vam ništa ne fali? - upita odvjetnik.
- Paaa, objasnil vam bum kak je bilo.Taman sam natovaril moju najbolju kravu Rumenku na....
- Nisam vas pitao za detalje - prekide ga odvjetnik. - Samo odgovorite na pitanje!
Da li je točno da ste vi sami izjavili neposredno poslije udesa da niste povrijeđeni?
Štef odgovori: - Paa, upravo sam krenul na sejam sa mojom kravom Rumenkom na prikolici...
Odvjetnik ga ponovo prekine: - Gospodine suče, samo želim da se potvrdi činjenica, da je gospodin izjavio policiji koja je izašla na lice mjesta, da je on nepovrijeđen i da mu ništa ne fali. A eto sada, nekoliko tjedana poslije udesa mijenja priču i tuži mog klijenta. Ja sam uvjeren da je on prevarant. Molim vas recite mu da samo odgovori na postavljeno pitanje.
Sad se već i sudac zaintrigirao za Štefovu priču, pa uzvrati odvjetniku:
- Neka ga, nek' ispriča to u vezi sa svojom kravom.
Štef se uljudno zahvali i počne iz početka:
- Paa, kak sem već rekel, taman sam natovaril svoju najbolju kravu Rumenku na prikolicu i krenul na sejem, na raskršću se pojavil neki veliki kamion, izjuril je z sporedne na glavnu, ravne vu moj traktor. Hitil nas je sve v jarek - ja sem zletel v levi, a Rumenka v desni jarek. Hudo me je bolelo i nisem se mogel pomeknuti.
I onda sam čul Rumenku kak stenje i muče. Znal sam da je jako povređena. Je brzo došla policija. Kad je gospon policajac videl moju Rumenku izlomljenu i svu vu kervi, izvadil je pištolj i pucal joj je u glavu, prav med oči, da se ne muči. I onda je prešel put, došel do mene i me pital: "Kako se osećate, ste povređeni"?
"Gospon sudec, pa kaj biste mu vi povedali!?!"