12.03.2012 | 07:32
campo kaže:
Kakva superiornost? Hrvatska je 10 godina ispred svake zemlje u našem susjedstvu i to su činjenice koje objavljuje i evropska komisija i svjetska banka...
Jojjj campo, ti si meni kralj
Svjetska banka kazes? Oni nas hvale? Pa HR je duzna, da nasa unucad ne mogu da vrate sve te dugove. I jos se taj dug svake godine povecava, jer nemamo dovoljno priliva novca da nahranimo birokratski aparat.
Bez ijedne kune investicija, Hrvatska ne moze pozitivno funckionirati, samo za "hladni pogon", bez da se dodatno zaduzuje svake godine
Mi dizemo kredite da isplatimo place budgetskim korisnicima
Znas li sta to znaci? Slijedeci mjesec te cekaju et iste place + rata kredita
Ako si poduzetnik, trebao bi znati da je to put u propast...
I da, granicimo se sa:
Slovenijom
Madjarskom
BiH
Crnom Gorom
Italijom (preko mora doduse, al hajd)
Sami sa sobom (dok HDZ ne napravi most na Peljescu)
Ja bi stvarno volio znati u cemu je to Hrvatska za 10 godina ispred bilo koje od ovih zemalja.
Ja cu ti reci svoje misljenje, a ti me demantiraj. Ovo je ipak demokratski forum
Slovenija - Kukaju od kako su usli u EU, ali ipak zive bolje od nas po svim relevantnim mjerilima. I u masu su stvari ispred nas. Uvlacili smo im se u guzicu radi Piranskog zaljeva. I tu su nesto usicarili na racun HR i blokade pregovora. HR failed
Madjarska - Siromasna zemlja kojoj je YU bila zapad i pojam dobrog zivljenja, nas je presisala za dva koplja u svemu. Mi tamo kupovali jefitni sir i suhomesnate proizvode, a danas njihovi turisti rentaju jahte po nasoj obali. HR failed
BiH - Siromasna i nacionalno podijeljena zemlja, razorena ratom. Realno iza HR, ali financijski stabilnija, tj. ne zaduzuje se megalomanski. Privlace strane investitore u zadnje vrijeme. Objektivno, HR is a winner.
Crna Gora - Donedavno leglo kriminala i auto mafije, sada zemlja u usponu. Za par godina ce Hrvatskoj preuzeti sve "jeftine turiste", citaj Cehe, Poljake, Slovake, Bosance... U HR su iznajmljivaci i ugostitelji napumpali cijene toliko da ce otjerati te turiste slabije platezne moci, a nemamo sto ponuditi bogatoj klijenteli. Radio sam u nautickom charter biznisu, i tocno znam u kom smjeru sve to ide. Mozda blago zaostaju za HR, ali uopce ne puno... Sigurno nisu duzni kao HR. Ogroman potencijal za strane investicije...
Italija - Duzna skoro kao i Grcka, ali ima dovoljno jako industriju i privredu da to moze sanirati.
Hrvatska ima lijepo more, i to niko ne moze osporiti, niti omalovaziti...
Ja kada uzmem jedrilicu i odem 10-15 negdje. Uzivam u svakom pogledu, u svakom trenutku, u svakom zalivu. I zahvaljujem se Bogu sto imam privilegiju da zivim tamo. Da zivim negdje gdje ljudi moraju uzeti kredit da bi dosli 10 dana na odmor.
Ali to nije dovoljno za normalan zivot...
Nije dovoljno jer 60% zive za primanjima ispod procjescne potrosacke korpe. Na granici siromastva. U Splitu, to sam gledao svaki dan, djedovi i babe skupljaju plasticne boce po smecu, jer imaju mirovinu od 1000kn.
Jos je Dalmacija, kao, bogatiji dio zemlje. Ne smijem ni zamisliti kako onda zive ljudi u sioromasnom, istocnom dijelu zemlje.
Ali iz domoljubnih razloga se o tome ne treba pricati, jer je mozda nekome tamo jos gore, pa nas to, kao, treba tjesiti