12.03.2012 | 13:18
Vidis campo, ja sam rodjen u BiH. Zivio i u HR, i u BiH. Imam oba pasosa. Dvije vozacke, dvije osobne, dvije diplome za skolu, dva stalna boravka (i to je moguce)...
Imam dvije domovine, a na kraju zavrsio u jebenom Afghanistanu. Samo sam zelio normalan zivot. Nista fancy...
Za 2-3 godine cu rijesiti probleme za koje bi mi u Hrvatskoj trebalo 30, a u BiH (jeftinije nekretnine i sl) jedno 10-15 godina.
I nakon toga cu nastaviti raditi ono sto volim - web design. Ili cu otvoriti kafanu, pa necu raditi nista
Zamisli da se 30 godina moras buditi sa kreditom od 500E, sa promjenjivom kamatom naravno
Da otplatis 2-3 sobe na 9 katu...
Boli mene i za BiH, i za HR, kada nemas osnovno za zivot. Sutra cu mozda zivjeti u Dubai ili Australiji (samo da je blizu mora).
Domoljublje nestaje onog trena kada lijekove kupujes na kartice i cekove, kada se skolske knjige kupuju na rate, kada radis samo da pokrijes minus na tekucem, kada radis neprijavljen za 3000kn koje ne znas hoces li dobiti...
A gledas na sudu idola nacije Ivu Sanadera (i slicne mu pajdase) i ne mozes da vjerujes koliko je toga pokradeno, i koliko je sve moglo biti drugacije. Zali Boze ljudi koji su dali zivote da ovi drugi imaju sta krasti nakon rata
Cuo sam nedavno neku RAP pjesmu i jedan stih mi se urezao u sjecanje:
...nema te drzave na svijetu, koju volim k'o svoju malu kcerku,
uz tu drzavu mozes i milion dodat' i sve to ne vrijedi k'o moje male nokat...
Meni je moja obitelj na prvom mjestu. A drzava je bilo i bice
Moj dom je tamo gdje sam ja!