18.02.2019 | 23:30
dpasaric kaže:
Možda sam staromodan, ali uopće ne razumijem čemu taj koncept music streaminga u današnje vrijeme kada su memorije besmisleno jeftine?
Ako je potrebna glazba dok si pješke negdje vani, imaš je na telefonu dovoljno. Ako ti treba više, uzmeš iPod. Ako ti treba glazba u autu, spojiš USB memoriju od 64GB i prebaciš valjda cijelu audioteku (moja je 49GB, a imam i više nego mi treba i gomilu toga što bih brisao) i uopće ne razmišljaš o problemima tog tipa.
Kada dođe nešto novo što mi se sviđa, skinem, stavim u audioteku i povremeno ažuriram USB u autu. iPhone se ionako sam ažurira po onome što staviš da ti je bitno.
Evo ja sam dosta reklo bi se "bolestan" za glazbom
Imam preko 500 ploča (stara zaliha, ove nove precijenjene i loše producirane ne kupujem) imam oko 1000 CD-a (originali), stotinjak MD-a i oko 10 TB muzike na NAS-u i HDD-ovima koja je još uvijek u procesu slaganja.
Meni su glazbeni streaming servisi spasili budžet s jedne strane i omogućili mi slušanje relativno kvalitetne glazbe (u tehničkom smislu) koja mi je ok, ali ne toliko da kupim istu kao album za kolekciju i zatrpam već i ovako pogolemu fonoteku
.
Kad slušam glazbu iz kolekcije onda se posvetim samo tome u većinom podosta kontroliranim uvjetima, a za neformalno slušanje u pokretu, autu, "drnda" nešto sa strane dok radim mi je streaming odličan + otkrivanje mora nove glazbe.
--
P.S. vidim da je @drazenp1706 upisao svoje mišljenje, pa da se samo nadopunim kako se u većini slažem s njim, ikao se tako ne čini čitajući prvo njegov, pa moj upis
Ali ja sam za sebe našao neku svrhu u ovom trendu streamniga ikao je to daleko od kvalitetnog, studioznog slušanja glazbe, ali danas je sve užurbano, površno i sve bi se odmah kako je @drazenp1706 napisao i to se neće tako skoro promijeniti. Ovo sve me podsjeća na jednog mog frenda koji ima stotine i stotine filmova i sve je on gledao. Onda sam skužio da nakon gledanja 90% filmova obriše, a preostalih 10% obriše kroz godinu dana. Najjače je što mu se gledanje filma svodi na cca 20 minuta. Pogleda uvod, premota 15 minuta, pa gleda 5 minuta, pa premota na zaplet, pa na rasplet i finito