Stigao Apple Music u Hrvatsku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stigao Apple Music u Hrvatsku

21.04.2020 | 10:57
Nemam HRV account da provjerim, al novodno je od danas dostupan i kod nas. Iznenadjen sam da je cak i jeftiniji nego u US.
www.bug.hr/apple/napokon-apple-music-stigao-u-hrvatsku-14814
21.04.2020 | 11:56
Evo slušam ga od jutra...
Došao mi je mail da je dostupan, koliko vidim ima dosta HR glazbe, fora...
21.04.2020 | 15:10
Evo i ja isprobavam, zasad mi se čini OK ali još treba vidjeti da li ponudom može nadmašiti Deezer.
21.04.2020 | 15:17
Pa ljudi moji je li je to moguće.. pa nakon Burkine Faso.. jel moguće da i mi ovo imamo (ne znam, bubnuo sam Burkinu.. al smo uvijek u zadnjoj kanti kada je nešto kod nas dostupno..)
21.04.2020 | 15:23
Jupiiii za 3 god cemo znaci imati i hrvatske titlove na ATV+
21.04.2020 | 15:24
Kristijan7 kaže:
Pa ljudi moji je li je to moguće.. pa nakon Burkine Faso.. jel moguće da i mi ovo imamo (ne znam, bubnuo sam Burkinu.. al smo uvijek u zadnjoj kanti kada je nešto kod nas dostupno..)

Pusti, pusti... Vidiš da u bližem susjedstvu ima i onih koji dosad ni app store nisu imali.

www.macrumors.com/2020/04/21/apple-launc...ices-more-countries/
21.04.2020 | 15:25
Možda i Disney plus dođe do 2030.! Radujte se narodi!

Al ajde.. faaaalaaa q..... više.. Šta znači, Deezer možemo sahranit onda?
21.04.2020 | 15:27
Borostef kaže:
Kristijan7 kaže:

Pusti, pusti... Vidiš da u bližem susjedstvu ima i onih koji dosad ni app store nisu imali.

www.macrumors.com/2020/04/21/apple-launc...ices-more-countries/

Da.. OK.. "uvijek može gore".. jel.. Kao nedavno.. misliš si da je pandemija dosta.. pa nas protrese 5.5 po Richteru.. ili koliko već

Al ovak.. iz neke perspektive.. tak na kapaljku dolaze te stvari da je to čudo.. Od prvog iPhonea pa na dalje..
21.04.2020 | 15:31
Pozdrav svima..
Dali je moguće prebaciti se s individual plana na family bez da se izgubi besplatni probni period od 6 mjeseci?
Nisam odmah skužio tu opciju, a bilo bi mi korisno da sina ubacim na family plan..
21.04.2020 | 15:42
E ajmo sad ozbiljno.
Nudi mi se neki besplatni period od 6 mjeseci pa onda ide naplata 45kn mjesečno (obitelj 70kn). Jel jednostavna procedura oko otkazivanja nakon što prođe besplatni period? Nisam ziher što imaju u ponudi pa da se ne uglibim bezveze.
Što se u stvari može očekivati od glazbe na njihovom servisu? Mi doma slušamo svašta.....house, rock, pop, strano i domaće(Prljavce, Olivera, Gibu, itd...) tak da svaštarimo.
Jel se recimo jedna odabrana pjesma streama svaki put kada ju slušam ili ode u neku privremenu memoriju na neko vrijeme? Ako se svaki put streama, koliko su teški podaci? Imajte obzira da nisam nikada koristio taj i slične servise, pa nemam blage veze o ničem.
21.04.2020 | 17:32
JOHN kaže:
E ajmo sad ozbiljno.
Nudi mi se neki besplatni period od 6 mjeseci pa onda ide naplata 45kn mjesečno (obitelj 70kn). Jel jednostavna procedura oko otkazivanja nakon što prođe besplatni period? Nisam ziher što imaju u ponudi pa da se ne uglibim bezveze.
Što se u stvari može očekivati od glazbe na njihovom servisu? Mi doma slušamo svašta.....house, rock, pop, strano i domaće(Prljavce, Olivera, Gibu, itd...) tak da svaštarimo.
Jel se recimo jedna odabrana pjesma streama svaki put kada ju slušam ili ode u neku privremenu memoriju na neko vrijeme? Ako se svaki put streama, koliko su teški podaci? Imajte obzira da nisam nikada koristio taj i slične servise, pa nemam blage veze o ničem.

od svih mogucih servisa. kod applea je to tako jednostavno. jer to tako mora biti. ovo je apple, a ne supci iz npr netflixa.
21.04.2020 | 17:39
Bogami neloš period od čak 6. mjeseci kao free trial..
21.04.2020 | 17:44
JOHN kaže:

music.apple.com/us/artist/search/166949667

Search kroz njihovu bazu pjesama. Na prvi pogled, ima dosta toga naseg. Cak i cijela diskografija thompsona, vidi se da su se potrudili
21.04.2020 | 19:06
Nema "Azre". Barem ne po studijskim albumima. Depeche mode fali ohoho toga,isto kao i Pearl Jam. Slabo su pokriveni sa single boxovima te primjerice b-stranama albuma, govorim o eminentnim izvođačima. Od "Laibacha" na primjer ima neka kompilacija te "Opus Dei". Nema ni "Obojeni Program", ajde ima jedna live snimka. I tako... dalo bi se tu još naći svega što im fali. Barem za moj ukus.
21.04.2020 | 19:10
Ali cijena je po meni korektna. I ako može upload svojih stvari, onda je to za čistu peticu. Nekada sam kupovao po nekoliko CD-a mjesečno, a sada za 50 kn imam OGROMAN katalog.

Zanima me da li može ići download za offline slušanje, pa kada primjerice odustanem od pretplate, da mi te pjesme ostanu u trajnom vlasništvu.
21.04.2020 | 19:16
Ovo za offline slušanje ti i ja mogu odgovoriti, jer pretpostavljam da imaju kao i većina takvih ostalih servisa - Nakon otkazivanja pretplate, ne ostaju ti downloadane pjesme - ostaje onoe ako si neke kupio preko iTunesa.

Eto, i ja aktivirao obiteljski, pa ćemo neko vrijeme usporedno testirati sa Spotify-em.
21.04.2020 | 19:23
Kako ćeš neko vrijeme usporedno testirati sa Spotifyem, kad Spotify nije dostupan u Hrvatskoj? To onda nije usporedivo, jer uspoređuješ uslugu koja se nudi u Hrvatskoj (uz sva ograničenja koja davatelj usluge mora zadovoljiti prema ZAMPu i ostalima), s uslugom koju konzumiraš na neki obilazni način.
21.04.2020 | 19:24
drpongra75 kaže:
Nema "Azre".

Što onda što nema Azre!? Ima zato sve od Thompsona!
21.04.2020 | 19:36
smayoo kaže:
Kako ćeš neko vrijeme usporedno testirati sa Spotifyem, kad Spotify nije dostupan u Hrvatskoj? To onda nije usporedivo, jer uspoređuješ uslugu koja se nudi u Hrvatskoj (uz sva ograničenja koja davatelj usluge mora zadovoljiti prema ZAMPu i ostalima), s uslugom koju konzumiraš na neki obilazni način.

Neda mi se sad o onim kapitalističkim sranjima i razlozima zašto neki servis nije / je dostupan u HR.

Neka ostane samo na tome da imam obadva servisa, nemam omiljenu grupu nego slušam njihov odabir prema raspoloženju koje im ukažem, pa ćemo vidjeti.
Spotify se pokazao dobar u "pogađanju"!
btw. Deezer isto nije loš.

btw2
Spotify se može slušati u HR, ali ga moraš registrirati u nekoj drugoj zemlji, npr u Tunisu, ili Vietnamu
(najbolje USA), da - zaobilazni je to put! I DA - da je legalno dostupan u HR, kupio bih ga, legalno!

EDIT;
Ne mislim raditi neke recenzije, nego samo testirati koji meni više odgovara!
21.04.2020 | 19:55
Thompson
21.04.2020 | 21:28
stefanjos kaže:
JOHN kaže:
E ajmo sad ozbiljno.

od svih mogucih servisa. kod applea je to tako jednostavno. jer to tako mora biti. ovo je apple, a ne supci iz npr netflixa.

Nisam baš siguran na što se točno odnosio tvoj odgovor
21.04.2020 | 21:45
Na tvoje pitanje je li lako odjaviti uslugu nakon isteka probnog perioda.
21.04.2020 | 21:51
Ja sam brzopleto cancelirao individual program da bi ponovno aktivirao Familly pa sam izgubio opciju za free 6 mj. Sad mi zaraunalo do 21.05.2020 :/ Tako da.. nemoj napravit istu pogresku..
21.04.2020 | 22:11
Ček-ček-ček... nešto mi tu smrdi, pa se samo nadam da sam u krivu:

Vi koji ste probali, samo mi recite kolika je cijena jedne pjesme s albuma kod nas, znači ono što je u Americi 1.29 $.
21.04.2020 | 23:25
iTunes Store ne radi. Samo Apple Music. Znači, nema kupovanja pjesama, samo streamanje.
21.04.2020 | 23:40
drpongra75 kaže:
Nema "Azre". Barem ne po studijskim albumima. Depeche mode fali ohoho toga,isto kao i Pearl Jam. Slabo su pokriveni sa single boxovima te primjerice b-stranama albuma, govorim o eminentnim izvođačima. Od "Laibacha" na primjer ima neka kompilacija te "Opus Dei". Nema ni "Obojeni Program", ajde ima jedna live snimka. I tako... dalo bi se tu još naći svega što im fali. Barem za moj ukus.

A nema ni Let 3
21.04.2020 | 23:46
Zamisli da prodaju album "Let3 - Nečuveno". A ja ga evo imam.
22.04.2020 | 00:26
O, ali taj je stvarno "collector's item" Koliko ih je ono izdano? 500...? 200...? Da nemaš možda i DVD s videospotom "Neviđeno"?

Ali "Jedinu" ipak nemaš, zar ne?
22.04.2020 | 01:11
abancic kaže:
iTunes Store ne radi. Samo Apple Music. Znači, nema kupovanja pjesama, samo streamanje.

Toga me i bilo strah. Znači jedinu zaista konkretnu stvar oni nisu omogućili!

Generalno taj koncept plaćenog streaminga glazbe nije nešto što nalazim zanimljivim. Na kućnom digitalnom receiveru nudi se preko 43.000 digitalnih stanica, znači gomila kvalitetne glazbe po žanrovima i sve je besplatno na raspolaganju i malo koja stanica ima reklame. Zašto bih to plaćao? Ako želim nekog specifičnog glazbenika i album za koji mislim da je vrijedan - onda ga želim kupiti i imati uvijek, a ne samo privremeno dok sam na nekoj pretplati.

OK, mnogo digitalnih stanica nema baš vrhunsku kvalitetu, ali većina je prihvatljiva za ugodno slušanje. Vjerujem da jedan Apple nije audiofilski problematičan i vjerujem da u toj igri nude svoj Apple Lossless format i da barem to nije problem, ali nije mi to dovoljan motiv za korištenje takvog servisa.

Neki će (ne bez argumenata) reći da je streaming super za brzo konzumiranje mnogo smeća!

No, nije baš tako crno, recimo staviš YouTube da piči i tako otkrivaš novu glazbu (kao Pandora nekada), ali u konačnici, ako je nekome zaista stalo do glazbe, on ima svoju audioteku i želi stvari kupiti i imati. Baš onako kako je Jobs to rekao kada je pokrenuo iTunes Music Store.

Ono što mene smeta kod "ciljanog" streaminga je taj koncept gdje netko npr. voli grupu Bubuljičavi Groktleri i onda tjednima sluša njihov novi album "Lijepa Frutila Megamix" i jedni te isti podaci se ponovo i ponovo šalju po mreži, troše bandwidth i promet. Koliko sam do sada vidio caching svega toga je traljavo napravljen i sve je super dok ne poželiš slušati "baš to" - i onda opet krene cuclanje.

Konceptualno mi to ide na živce.

Ili npr. odeš malo na izlet u šumu i padneš na rub signala i odjednom tvoja glazba više nije dostupna. A onda ti se oni sa streamingom pokušaju uvući svuda, pa i u auto putem CarPlaya. A sve to mi još manje smisla ima danas kada je skladištenje glazbe na lokalnoj memoriji smiješno jeftino. Nije li jednostavnije imati svu glazbu fizički kod sebe uvijek i slušati je bez ikakvih ograničenja?

Streaming je za lijenčine, neorganizirane i neuredne!
22.04.2020 | 01:15
Znači došao je samo Apple Music bez ostalih servisa. Nema kupovanja glazbe preko iTunesa/Apple Musica, nema kupovanja ili iznajmljivanja filmova preko iTunesa, odnosno Apple TV aplikacije, nema Apple TV+ i nema kupovanja ili iznajmljivanja knjiga kroz Books app.
S obzirom na to da nema iTunes/Music servisa ima li onda iTunes Matcha kao usluge uključene u Apple Music? Na US accountu to uredno radi, pretpostavljam da ovdje ne radi.

Katalog je prilagođen tržištu naravno, ali recimo Azre neće biti nigdje i nema je nigdje osim kad i ako "Petrovic Petar" aka. Štulić objavi nešto na YouTubeu (ili netko ilegalno uploada na neki servis), jer je dobio prava na svoju glazbu i poskidao je sva moguća izdanja Jugotona/Croatia Recordsa koji su mu ostali dužni lovu, jer ga nisu isplaćivali desetljećima.

Osobno koristim iTunes Music Store više od desetljeća, pa mi je Apple Music dobro došao za kreiranje raznih privremenih playlista i dodavanja albuma/pjesama koje ne želim kupiti, ali su mi ok za poslušati, a najviše me davno privukao iTunes Match kroz koji sam provukao tisuće loših mp3ica od 128 kbps i dobio van sasvim solidan 256k AAC u svoje vlasništvo.

Super je da smo napokon i mi došli na globalnu kartu Apple Musica, mislim da smo među zadnjih 20 zemalja koje ga nisu imale, ali tek kad iTunes Music/Movies, Apple TV+ i Books postanu kod nas dostupni imat ćemo potpunu uslugu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 8 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO