15.05.2004 | 01:31
ovako....što se tiče kamere...tamo sam ti detaljno odgovorio.......a ovdje napravi sljedeće.....
Na "starom" iMacu odi u File Sharing (jabuka, contor panel) te uključi FIle Sharing, dolje imaš opciju "Allow nešto......connect over TCP/IP".
Nakon toga, odi u Jabuka, contorl Panel, TCI/IP i stavi: Connect via: "Ethernet", a ispod stavi IP adresu kompa (npr 192.168.1.40) i subnet masku 255.255.255.0 i sve sejvaj!!!!!
Nakon toga, odi na "novi" komp, otvori jabuka, System pref, Network, te pod Location napravi novu lokaciju......nazovi je mreža ( kasnije provjeri dal ti je pod Jabuka, location kvačica na toj lokaciji..), te pod donjim menijem stisni "Show::::Built-In Ethernet".......
nakon toga u TCP/IP, Configure IPv4 označi "manualy, te pod IP adresu, napiši (npr 192.168.1.50 i subnet mask 255.255.255.0, zatim stisni apple talk i stavi kvačicu na "make Appletalk Active" te dole desni stisni "Apply"
nakon toga, odi opet u jabuka, sys preferences i stisni "Sharing"
U gornjem dijalogu nazovi kompjute kako očeš...možeš i "novi" (bez navodnika )
te u prvoj koloni stavi kvačicu na Personal File sharing.
kad si sve to podesio...odi u Finder, u gornjem meniju odi na "Go" te dolje stisni "Network"....
Ako kroz 15-ak sec ne vidiš "stari" komp, zadnja solucija ti je...stisni "Go", "Connect to Server....", te u sljedećem dijalogu upiši adresu kompa ("starog"
i stisni Connect, ili imaš dolje gumb "Browse"........
ako ni tu ne dobiješ HD ili Djelenu mapu "starog" kompa, onda ti DEFINITIVNO nešto nije u redu ili s kablovima ili s kompom!!!!!!!!
Mislim da sam ti prilično jasno opisao postupak!!!!!!!!!
ako zapneš, javi se na mail!!!