Switceharska pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Switceharska pitanja

06.04.2007 | 00:22
djipster je napisao:
ma znam...vifdim ja hrpu prednosti i ne predstavlja mi to neki velki problem...samo mi se bilo malo teze switchat na list view...al nema veze...
poz...

a ovako:
cmd+2
selektiraš prvi
shift selektiraš zadnji
cmd+1

inače, meni je tvoj koncept apsolutno stran - naime, za sortirane foldere koristim list view, a za foldere u kojima držim stvari poslagane po svojoj logici koristim icon/thumbnail view. uvijek sam se zgražao kad bih kod win-usera vidio ikone na desktopu sortirane po imenu... kako se tu snađeš? samo uz pomoć kucanja po tipkovnici...

btw, da se vratim na početak threada - jesi li znao kad u finderu pritisneš neku tipku, selektiraš fajl koji počinje tim slovom? pretpostavljam da jesi. no, dosta usera ne zna da kad otipkaš 2-3-4 slova za redom - selektiraš fajl koji počinje tim slovima...
06.04.2007 | 01:52
Genijalno=jednostavno, uw, no coments!
13.04.2007 | 17:56
Jos koje glupo pitanje za iskusne macovce...

1.Kako namjestit da kad recimo stisnem na crveni kruzic gore lijevo u firefoxu (onaj koji imitira quit) ne napravi pravi quit nego mi firefox ostane upaljen i cucla memoriju, ja bi htio da se ugasi...doslovno napravi quit pritiskom na red button!

2. Font u indesignu mi ne radi kak spada imam sve hrv znakove osim DJ (d sa crticom ) zakaj zakaj zakaj? U fontbooku kad provjerim font ima sve znakove...
13.04.2007 | 19:21
Možeš desni klik na firefox dok je u docku i onda quit.
13.04.2007 | 19:37
cmmd-q po kicmi
13.04.2007 | 21:35
djipster je napisao:

1.Kako namjestit da kad recimo stisnem na crveni kruzic gore lijevo u firefoxu (onaj koji imitira quit) ne napravi pravi quit nego mi firefox ostane upaljen i cucla memoriju, ja bi htio da se ugasi...doslovno napravi quit pritiskom na red button!

crveni button služi za zatvaranje prozora, a ne aktivne aplikacije.
za razliku od windoza, pod osx-om aplikacija može biti aktivna i bez otvorenog prozora.
kao što dadopg reče - aplikacija se quita sa cmd+q (ili dugi lijevi klik na ikonu u docku >> quit; ili desni klik na ikonu u docku >> quit...)

djipster je napisao:
2. Font u indesignu mi ne radi kak spada imam sve hrv znakove osim DJ (d sa crticom ) zakaj zakaj zakaj? U fontbooku kad provjerim font ima sve znakove...

jebatga. može bit da je font šlampavo pokršten. + adobe ima određenih problema s nekim fontovima (kao i pod windozima). zašto i sa kojim? pojma nemam.
14.04.2007 | 11:23
djipster je napisao:

ovo je fora samo u 10.4.9, rjesenja nema, navodno je apple zajebao stvar, jer u 10.4.8 sve radi
15.04.2007 | 08:54
Jos nekaj...
jel se i vama cini da je kabel od struje za MBP prekratak?
15.04.2007 | 10:18
djipster je napisao:

Vidi ovdje:
forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=26597
15.04.2007 | 18:34
djipster je napisao:
Jos nekaj...
jel se i vama cini da je kabel od struje za MBP prekratak?

pa ne, taman ,ako ti trea nest duze spojis dodatnih 2m koje si dobio sa punjacem. i to je prednost, uvijek mi smetalo sto su pc lap nosili 10m kabla sa sobom
10.05.2007 | 05:25
A jel postoji u os x opcija kao sto u windowsima ima sistem restore
ako da kako je pokrenuti hvala unaprijed
29.08.2007 | 06:43
Ne još, u Leopardu dolazi Time mashine, što je restore na steroidima

Neki dan su mi skrenuli pozornost na aplikaciju koja radi nešto slično, zove se time drawer i radi upravo to, samo ne kompletan sistem nego dkoumente i sl
Na macu ionako nije potreban kompletan restore čitaog sistema osim u iiiiiiiznimnim slučajevima uglavnom probaj time drawer ja se ne odvajam od njega

www.mackorisnik.com/index.php/2007/07/28...arda-prije-leoparda/
29.08.2007 | 19:51
e ljudi da vas pitam, dobio sam onaj daljinski sa macbookom, al neznam kako uključit front row. neznam doduše da li ga uopće imam instaliranog jer u aplications ga ne vidim.
29.08.2007 | 20:48
Pritisni \"menu\"
29.08.2007 | 21:57
:brukica: nemos virovat, ja san mislija da triba ko zna sta, kad ono (što bi reko AC/DC) just a flick of the switch
05.09.2007 | 21:36
ej ljudi, kako na macu sastavit fajlove kojje je rastavio total commander na PCu?
05.09.2007 | 22:42
2 John: Iako koristim Commander godinama nisam nikad rastavljao fileove ali probaj sa Split & Concat koji sluzi za to.
www.xs4all.nl/~loekjehe/Split&Concat/
06.09.2007 | 00:55
nažalost nije mi pomoglo, tako da i dalje tražim odgovor.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, dpasaric, Maxxy, VanjusOS, velejaj, Anonimci (658)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO