Kupovina u inozemstvu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina u inozemstvu

06.04.2007 | 07:26
Evo imam jedan mali problemcic..zelio bih se switchati,pa me zanima par stvari..pa bih molio za pomoc..
Konkretno imam priliku narucit probook iz amerike,pa me zanima hoce li biti ikakvih problrma pri radu na nasoj el. mrezi..
i \"problem\" tipkovnice.da li se to da srediti za nase dijakriticke znakove....
unaprijed zahvalan...
  • User
  • Posjetitelj
06.04.2007 | 16:28
Tipkovnicu sumnjam. Mozes naravno u Mac OS-u stavit nas raspored tipkovnice i znakove ali samu tipkovnicu mislim da ne mozes mijenjat.

Sto se tice struje, samo mu pristekaj onaj konverter za nase uticnice i nece bit problema
06.04.2007 | 20:39
znaci imam zeleno svijetlo da iz Velike jabuke nabavim jabuku..hvala..
07.04.2007 | 21:39
Da li si razmisljao u garanciji? Ne daj boze da se nesto dogodi, tipa, baterija nabrekne ili nesto slicno? Da li si spreman slati ga nazad preko bare? Mene ne veseli taj dio.
  • Dijete
  • Posjetitelj
07.04.2007 | 23:16
ne plašit čoeka.. MBP ima worldwide garancije.. zar ne?
08.04.2007 | 00:37
Tako je
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
08.04.2007 | 05:12
Dijete: ne plašit čoeka.. MBP ima worldwide garancije.. zar ne?
Uzzy: Tako je brale!!

Na papiru se veli da je tako...

Ali, u PCom-u nemaju nikakvu računicu servisirati laptop kupljen izvan Hr (nisu na njemu zaradili ni lipe) i stoga im se to baš i ne radi.
Daklem, u praksi očekivati zajebanciju i dugoročne pregovore...
08.04.2007 | 05:18
hvala na brizi...al ako je tamo book pro 15'', 2000 dolara(cca.11000kn),a kod nas oko 16000kn...taman i da sam placam kvar koji nema sanse da prijedje tu razliku,opet mi se isplati...
a i covjece govorimo o mac-u..tako da mi je to najmanja briga...
08.04.2007 | 05:24
jel tu worldwide garanciju imaju samo apple laptopi ili ju imaju i apple desktopi?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
08.04.2007 | 05:26
Istina, sadašnji modeli nisu toliko problematični kao prva generacija (s raznim dječjim bolestima).
Ali uskoro(ljeto-jesen) se očekuju novi modeli MBP-a...pa vidi šta ti je za činiti.
A koštat će isto 2000 $
08.04.2007 | 05:32
koliko san skuzia,vise manje svi apple proizvodi imaju wwide garanciju..
08.04.2007 | 05:34
onda predlazes da sacekam par mjeseci...pa da padne cijena ovih sadasnjih pro-a..
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
08.04.2007 | 05:37
john_st: jel tu worldwide garanciju imaju samo apple laptopi ili ju imaju i apple desktopi?

Bit će da ih načelno imaju laptopi i iPodi...
08.04.2007 | 20:56
Ne zelim (ili nezelim) plasiti covjeka, ali bojim se da smo mi u HR malo van ovoga worldwide. Sva Apple oprema ima worldwide garanciju (ja sam kupovao u UK neke dodatke, i dobio sam potvrdu da je tako), ALI, da li se isplati prolaziti kroz proceduru zamjene neke komponente ili uredaja?

Meni je baterija na MBP 17\" otisla u onu stvar, a procedura za novu je bila sljedeca (buduci zivim u Kastelima): odnio u Lame (u Splitu, gdje sam kupio mac), oni poslali u ZG, a ovi pak u Budimpestu, jer je tamo kupljen laptop (tako stoji na racunu). Tri tjedna je trebalo da posalju zamjensku bateriju. Mislim, ok, moze se raditi na laptopu i bez baterije, ali, onda se gubi smisao \"prijenosnog racunala\".

Zanimljivo je i sto se jedino u HR ne moze nabaviti AppleCare (produzenje garancije), bar ja takvu informaciju imam.

Trece, ako malo prosurfate po apple store-ovima raznih zemalja, shvatit cete da postoje Apple Store i kvaziApple store, kao sto je i ovaj nas (samo pogledas razlike u cijenama i shvatis da nas deru!!).
09.04.2007 | 00:44
Nkead davno, u doba prvih PPC modela, svi uređaji su imali worldwide garanciju. Kasnije je to promijenjeno i sada je imaju samo laptopi i iPodi. Sto se Hrvatske tiče, ja se ne bih zabrinjavao, ako zatreba servis odneseš stroj u neku od susjednih zemalja. Ja sam svojedobno odnio Maca na servis u Trst, jer mi je bio bliže od Zagreba a bili su ekspeditivniji pritom i nikakvih problema. Ostalo što si rekao stoji...
10.04.2007 | 14:56
ja upravo postao sretni vlasnik macbook-a pro.
malo mi je neobicno i tjeram windows parallel da radi ali imam problema sa cd-om.
ali uglavnom prezadovoljan s jabukom.
pravi zlatni delishes
12.04.2007 | 19:48
Samo da kazem za tipkovnicu, dodes u jabuka store u velikoj jabuci i kazes \"slusaj lolo, ja sam Hrvat, meni ti triba č i ć radi čvaraka, čevapa i pič..., ups\" i ljudi ti namontiraju hrv pipkovnicu, samo ga moras malo vise sacekat.
08.06.2007 | 03:41
ako se smijem ubacit...nema carine na osobnu informaticku opremu?
ako ne, onda mogu kupit MBP u americi i mahat sa njime jos u kutiji ispred nosa ovim nasim carinicima i nista mi ne mogu?
08.06.2007 | 08:30
Carina je oko 5%, PDV je 22%, njega plaćaš pa maši.
08.06.2007 | 11:34
fak...
a da ovako...kupim ga tamo i odma neku dobru torbu za laptop, pa to nosim i pravim se lud, a racun stavim u djon cipele?
a posto mi je ona kutija u kojoj dolazi draga, nju stavim u kofer i lijepo nikom nista...
ili sve skupa u kutiji stavim u kofer i nikom nista...osim ako kofer padne negdje na putu u avion kad se rastanem od njega...pa onda lijepo nazad u ameriku...ili kod nas u servis pljuvat pare...
ovo su mogucnosti koje ja vidim...koja bi od njih bila najizglednija??
molim ozbiljan odgovor zbilja, jer ako Bog da i upisem faks koji zelim, moci cu financirat jedan laptop MBP
08.06.2007 | 18:55
Stavis ga u ruksak i nosis, ako ti je bas kutija toliko draga nosi je ali bi te taj komad kartona mogao skupo kostati...
08.06.2007 | 20:42
Laptop staviš u torbu, a kutiju pošalješ u Hrvatsku poštom. Staviš unutra neke dvije tri majice, tek toliko. Ispada da je kutija samo paket za majice...
09.06.2007 | 01:31
hvala na kreativnom prijedlogu
eto bas sam danas bio u maksimirskoj u jabuka-shopu i malo sam prckao po MBP 17\"...to je to...sveti gral...tih 10 minuta mi je stvarno vrijedilo
jos samo malo novaca i nadam se da cu pocetkom jeseni biti \"cistokrvni\" clan Jabucnjaka
09.06.2007 | 21:52
mislim se da li da i ja primijenim taj recept sa laptopom u ruksaku ali iz njemačke. prvotno je ideja bila da mi rođak donese (jer je njemac) pa se rođak nešto naljutio pa ništa. drugotno je bila ideja odletit tamo a vratit se vlakom jer sumnjam da će mi u vlaku pravit neke probleme ko na aeropuerto, ali ako se riješim kutije i stavim makinu u laptop borsu mislite da bu prošlo?
09.06.2007 | 22:33
a kolika je cijena u njemackoj? znam da je definitivno visa nego u sad-u
09.06.2007 | 23:42
Cijena u SAD-u je najmanja, nakon zemlje u kojoj se proizvodi. Najbolje da pogledas na stranicama apple storea, samo odaberi drugu zemlju.

Ako te zanima otprilike odnos cijena MBP 17\" (za mjesec veljacu), evo sam bio sastavio jednu \"kartu\". Na njoj su cijene izrazene u dolarima i nije uracunat PDV pojedinih zemalja.

Hope it helps!

[img size=499][/img]
Prilozi:
09.06.2007 | 23:53
Evo slike, valjda...
Prilozi:
10.06.2007 | 03:39
hvala za ovo kartu
stvarno je korisna!
13.06.2007 | 00:10
ja kada sam dolazio sa mbproom iz mexica, racun sam skenirao i bacio tj sam se izbjelio. u kutiju sam stavio prljave gace i carape a lap sebi na rame, nikakvih problema, iako sam hr granicu presao autom.

da je carinik i otvorio kutiju od laptopa, onesvijestio bi se na par sati, dotle bi ja vec bio doma
14.06.2007 | 06:05
zakon...samo se nadam da nitko od carinika ne koristi mac i ne cita ovo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, dpasaric, Maxxy, VanjusOS, velejaj, Anonimci (683)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO