09.08.2007 | 22:47
Da, to sam ja. Kao što sam i obećao u Njemačkoj sam kupio novi Macbook. Ta moja beba mi je već prirasla srcu.
Kupio ga u Mediamarktu za 1199€ bijeli model sa 2.16GHz i superdriveom i njemačkom tipkovnicom.
A na slovenskoj granici komedija. Ja u vlaku, u kupeu sa 4 amerikanca i dolazi janez i vice: \"carina, šta za prijavit?\" i nitko mu ništa ne odgovara, kad dojde on do mog kupea i opet viče \"carina, šta za prijavit?\" a ja njemu DA. On meni s pogledom teleta u šarena vrata: \"sigurno?!\" ja njemu DA, SIGURNO. Sad je on već unezvjeren jer mu je to ekstra posao, pa veli da čekam dok ne ode po kolegu. Dodje kolega i veli šta prijavljujem, ja velim laptop i dajem mu račun. pita on \"kolko si ga platio?\" ja velim PA PIŠE NA RAČUNU. on meni \"ne pitam te šta piše nego kolko si platio!\" ja njemu 1199€, on meni \"pokaži\" ja pokažem. ode on s mojom putovnicom i tim računom i nakon par minuta se vrati sa dokumentima i to bijaše to. Imam 135€ za povrat poreza samo ne znam gdje da ga skupim
Čim sam ga upalio ugodno sam se iznenadio time što je tigar već postavljen na 10.4.9. da li da ga podignem na 10.4.10 tj što konkretno boljega mogu očekivat?
e sad, ja sam neke stvari uspio i sam podesit, pa sam tako promijenio tipkovnicu iz njemačke u hrvatsku te dobio sva naša slova na njihovim odgovarajućim mjestima, međutim još uvijek me muči kako da z bude z i y da bude y.
i još nešto, kako imam originalne cdove od Diabla na kojima uredno piše da su i za PC i Mac ja ubacim danas cd al niente. na kutiji piše da treba g3 procesor i Mac OS 9.0 ili veći al ništa. klikam na ikone al nijednu ne mogu otvorit. any ideas?
e i još jedno pitanje, kako utipkat @ na tipkovnici mi stoji uz znak L al kako sam promijenio iz njem u hrv to valjda više nije tu nego na V al ni to ne ide. na windozama bi stisnuo altgr+V=@, kako na tigru?
eto za sada toliko, al možete se nadat novim pitanjima kako vrijeme bude odmicalo.