04.11.2007 | 05:46
Uza sve pluseve nove aluminijske tipkovnice, do danas me mucio jedan veliki minus: nema INSERT key. Na njegovom mjestu je \"fn\" tipka pa se koristenje aluminijske tipkovnice pod Windowsima, u slucaju da MORATE koristiti INSERT (hint: Maya), pretvorilo u nemogucu misiju.
Moji Windowsi su instalirani na iMacu pa nije bilo druge nego naci rjesenje. S obzirom da me Google nije doveo na gotovo, mozda nekome pomogne sazetak moje danasnje avanture.
Rjesenje je za Win XP i nisam ga testirao drugdje. Pokrenite Registry Editor i locirajte HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Keyboard Layout. Oprez: bez \"S\" na kraju! Postoji i \"Keyboard Layouts\", nemojte zalutati.
Sad odete na Edit/New/Binary Value i preimenujte defaultno ime u \"Scancode Map\".
Potom u njega upisite sljedecu vrijednost:
00 00 00 00 00 00 00 00
02 00 00 00 52 E0 64 00
00 00 00 00
Resetirajte stroj i kad se vratite u Windowse INSERT ce vas docekati na F13. F14 ostaje Print Screen.
Objasnjenje za znatizeljne: prvi red nula je header (s flagovima), prva cetiri bajta u drugom redu kazu da slijede dva longworda, od kojeg je zadnji (zadnji red, nule) terminator. Ono najvaznije se nalazi u \"52 E0 64 00\". 0xE052 je scancode INSERT tipke, a 0x0064 scancode tipke F13. Zapisani su u little endian formatu (0xE052->52E0).
Hvala na paznji, sad mogu nazad u Mayu.