Iskustvo switchera sa PC na iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iskustvo switchera sa PC na iMac

• Sank
  • Moderator
  • 221
25.01.2011 | 11:37
Je pa ne piše "Delete" nego piše "Move to Trash"
25.01.2011 | 11:44
moram provjeriti dioptriju.
hehehehe
25.01.2011 | 12:35
Sank je napisao:
Je pa ne piše "Delete" nego piše "Move to Trash"

Izgleda da ga još uvijek muče windowsi, hehe !
26.01.2011 | 10:39
Mene živcira što OS X nema ugrađeno direktno brisanje, nego obavezno prvo ide u smeće, pa se treba sjetiti obrisati to smeće. Na Windowsima mi je bilo normalno stisnuti shift-delete, i voila, otišlo u vječna lovišta...

Znam znam, može se napraviti shell ili Automator skripta, ali to nije to ...
26.01.2011 | 10:49
A možeš i iz terminala obrisati .Trashes direktorij i kreirati file istog imena. Kako sistem neće moći kreirati novi direktorij, pitat će te želiš li fileove odmah obrisati pri pokušaju slanja u Trash.
26.01.2011 | 18:13
Ah, ali to znači da onda ne mogu ništa baciti u Trash Ja bi rado birao, ovo ide u Trash jer tko zna, možda se sjetim za pola sata da mi treba, a ovo drugo mi više ne treba jer imam backup/skinuo sam s neta/njava
26.01.2011 | 21:06
A zašto ne skripta? Staviš entry u kontekstualni meni (desni klik) koji poziva apple script, koji poziva unix shell komandu rm s argumentom - ime datoteke. Kasnije je u korištenju čisto i elegantno.
31.01.2011 | 22:44
Ola jabuke, evo mene opet! E pa sad me sljedeći problem muči - prebacila sam sa PC-a neke dokumente u wordu na Mac i eto ti nevolje - neće da prepozna dijakritičke znakove pa mi npr umjesto č ili ć stavlja kockice! Znam da mi neki fontovi na PC-u nisu prepoznavali č, ć, đ blabla… ali sa Garamond-om na ex kompu nisam nikada imala ovakvih problema Thnx in advance
31.01.2011 | 22:49
O kojim verzijama Officea se radi?
01.02.2011 | 00:39
Mislim Office 2003… zašto?!
01.02.2011 | 01:08
Moraju biti dvije verzije Officea, jedna je na Windowsima a jedna na Macu. Mac verzija Officea 2001 nije mogla ispravno pročitati dokumente sa domaćim znakovima. Sa verzijom 2008 više nije bilo tih problema.
01.02.2011 | 05:26
Hvala… ali ovo sve skupa znači da mi nema pomoći, nema neko rješenje kako to mogu korigirati - jednim potezom?!
01.02.2011 | 08:56
Probaj instalirati OpenOffice ili NeoOffice. Oba su besplatna (donation). Probaj, ali mislim da će te prvi već zadovoljiti.
01.02.2011 | 10:37
Jabučica je napisao:
Hvala… ali ovo sve skupa znači da mi nema pomoći, nema neko rješenje kako to mogu korigirati - jednim potezom?!

Mozes kako jezalko kaze otvoriti sa nekim od open source office paketa, međutim ako si već otvorila fileove i snimila nakon što su se znakovi izgubili, onda ih ne možeš više automatski vratiti.
07.02.2011 | 01:22
Hvala svima koliko vas ima Imam još nedoumica - kada kliknem na potpis u mailu uvijek mi ga stavi na samo dno korespondencije a ne ispod zadnjeg napisanog maila odnosno gdje ja želim da se nalazi. Je li ja nešto krivo radim… i što?!
07.02.2011 | 02:49
Ufff…upomoć - zašto sam na PC-u dok bi išla gledati DivX imala u jednom fajlu film, u drugom titl pa bi samo prenijela titl klikom na film i sve ok… ovdje to ne ide, imam titl - a zapravo ga nemam kada gledam film i ne znam kako ga staviti
07.02.2011 | 09:13
Titl mora imati isti file name kao i film i nalaziti se u istoj mapi.
07.02.2011 | 09:13
instaliraj Perian www.perian.org/

ja za divx-e koristim VLC www.videolan.org/vlc/download-macosx.html
07.02.2011 | 10:17
Jabučica je napisao:
Hvala svima koliko vas ima Imam još nedoumica - kada kliknem na potpis u mailu uvijek mi ga stavi na samo dno korespondencije a ne ispod zadnjeg napisanog maila odnosno gdje ja želim da se nalazi. Je li ja nešto krivo radim… i što?!

imaš u prefsima, gdje si složila potpise, prozorčić 'place signature above quoted text'. To uklikaj i onda ti potpis bude ispod onog kaj si napisala, a iznad sve prijašnje korespodencije
07.02.2011 | 10:27
BTW; Riba, baš gledam kak kod citiranja piše: 'Jabučica je napisao:'
Pa izgleda grdo i bedasto. Jasno mi je da je teško određivati rod pa da se prilagodi napisala ili napisao (zadnje a nije mjerilo, jer na koncu kod mene to ne bi štimalo u prvom redu, a ni kod tebe) pa možda da se metne aorist: napisaše jer on ne razlikuje rod pa štima i kao Jabučica i kao Don i kao Riba i kao Davor.. Zvuči malo arhaično (kaj i je, aorist se više ne koristi skoro uopće) ali je barem ispravno i lako primjenjivo...
Ili, kao druga mogućnost da svaki user uz svoj nick klikne kojeg je roda pa da se po tome onda riješavaju ovakvi i slični problemi? Znam, ovo je gnjavaža koja uključuje dodatno programiranje, pa mi se čini da je ovaj aorist jednostavnija opcija...
A ako nikog ne smeta, onda zaboravi(te) da sam bilo kaj rekel....
Ili je aorist zapravio napiše? Sad si mislim o tome i to mi se čini ispravnije.. Smayoo, pomagaj! Jel Jabučica napisaše ili napiše?
07.02.2011 | 13:35
Ili je aorist zapravio napiše?

Aorist je "napisa".
07.02.2011 | 17:36
Tako je. H, ništa, ništa, smo, ste, še. Nastavci u aoristu.
07.02.2011 | 17:47
Djipi kaže:
Ili je aorist zapravio napiše?

Aorist je "napisa".

Taman to htjedoh komentirati

A mogli bi i "john_st reče"
07.02.2011 | 20:09
Annie Hall (Woody Allen 1977) XviD DVDRip.avi
Annie Hall (Woody Allen 1977).srt

NPR. u istom su mi folderu ovaj film i titl za njega (je li to mapa - folder?! auuu ništa ne znam) … Kako misliš da promijenim ime, da stavim filmu isti nastavak kao i titlu?! Ili obratno?! Hoće li mi taj Perian riješiti problem sa titlom automatski?! Oprostite na neznanju ali ...

Hvala za signature advice, čas posla, ju-pi!

BTW Jabučica voli aorist!
07.02.2011 | 22:04
Dakle, ne nastavak, nego ono sve lijevo od točke mora se zvati isto isto identično kod filma i kod titlova. I nalaziti se u istom folderu (da, to je mapa).

Nije uopće problem to što ne znaš nešto. Tim više što želiš naučiti.
07.02.2011 | 22:26
Hvala, hvala, jako ste dobri međutim nikad kraja mojim mukama - kada kliknem na film ne daje mi nigdje opciju rename?! I da li je potpuno svejedno hoću li stavit titlu ime filma ili obratno? Ispričavam se na banalnim pitanjima, ali
07.02.2011 | 22:33
Klikni na ime filma dva puta s razmakom, ne dvoklik. i onda upiši. Sve isto je kome ces dat koje ime. Samo ono iza . neka ostane kako je.
07.02.2011 | 23:15
Ne bi mi nikad palo napamet - ali pali međutim - i dalje mi film nema titla
07.02.2011 | 23:28
Koristi VLC Player...
08.02.2011 | 01:09
Rename u Finderu se može napraviti i da stisneš ENTER kad je file označen.

BTW slažem se sa preporukom za VLC, neke opcije se tak fino namjeste u VLC-u dok u ostalom ostaneš bez kose dok namjestiš..
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 21 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Heretic, pontmax1, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (350)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO