09.03.2011 | 13:16
manki kaže:
Kada ga mičeš brzo i on se kreće jako brzo, što je fora jer je ekran veliki pa na taj način prije dođeš sa jednog kraja na drugi, ali kad ga mičeš sporo eeeeee onddaaaa on ide jaaaaaaaaaakoooooo spooooorooooooooooo evo da dočaram koliko me živcira. Ja puno više koristim miša nego tipkovnicu jer stalno nešto crtam. I uglavnom su to prostoručni crteži. Navikla sam se da miša koristim kao olovku. Ovo sada me izluđuje!! Ako taj miš nemože ići brže kada ga pomičem polako (što je jako bitno kada crtam detalje) onda mislim da neću nikada prijeći na OSX. I ne kužim taj setting za miša, namješten je na najbrže i to najbrže je u biti normalna brzina, sve sporije od toga je nenormalno sporo da ne znam čemu te postavke uopće služe.
Zna li tko rješenje za taj problem, ili sam osuđena na Windowse do kraja života?
Setting je normalan za korištenje, naravno da želiš da ti brzo skoči s kraja na kraj ekrana kad ti to paše, a isto tako i da se uspori kada ideš nekaj pipkavije raditi... Na windowsima toga nema već je UVIJEK jednaka brzina što je glupo, no tebi u tvom slučaju paše, jer si se na to navikla.
To što ti crtaš na taj svoj način na koji si navikla na windowsima je možda problem, jer svi dizajneri i slikari koji rade na Macu uglavnom nemaju takvih problema, inače bi već znali za njih. Oko ovoga se žale uglavnom switcheri koji su navikli na lošije i nije im jasno zašto je ovaj način bolji.
Možda ti treba samo nekoliko dana treniranja i vježbe da se navikneš na novi način korištenja? Pokušaj, prisili se, pa vidi.
I kao što su ti rekli - koristi tablet - mnogo je praktičniji od miša za crtanje.
Navodno USB overdrive pomaže, isprobaj te drivere.