Iskustvo switchera sa PC na iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iskustvo switchera sa PC na iMac

08.02.2011 | 03:02
Hvalaaaa, sve imam, i film i titl Živio VLC, živio Jabučnjak!
...nekako sam sigurna da neće dugo proći do novog neznanja… pozz!
09.02.2011 | 10:17
btw, inače za rename fajlova ti radi i ova fora: klikneš na file mišem i lupiš "enter".
09.02.2011 | 10:40
Ovo s enterom je odlično i to kaj ne dira ekstenziju (ili kako se to već zove).
13.02.2011 | 17:00
Tražila sam na kojem topicu postaviti ovo pitanje ali kako ne nađoh prikladni vratih se opet na sigurnu adresu. Naime na PC-u sam imala uTorrent ali na Mac-u mi ne funkcionira kad sam ga probala download-ati… Savjet, link?! Hvala
13.02.2011 | 17:08
Probaj transmission.

www.transmissionbt.com/
13.02.2011 | 17:16
Hvala ti Je li najbolji, jer treba mi najbolji, sa stvarno dobrim izborom
13.02.2011 | 17:19
Ja koristim Vuze ! Napišem u njega šta tražim i kliknem kad hoću skinuti. Sve na jednom mjestu.
13.02.2011 | 17:31
Probam i taj ako ovaj ne upali. Ali ne kužim, skinula sam taj Transmission i šta sada da radim, imam ikonu i kada je kliknem - ne znam dalje tupac Na PC-u sa Torrentom nije bilo komplicirano uopće.
13.02.2011 | 19:15
Baš zato sam ti napisao "Vuze". Kad ga skineš, vidjet češ da je manje kompliciran. Zato sam i ja na njemu!
13.02.2011 | 20:20
Jabučice, molim te da uvažiš upozorenje da na Jabučnjaku ne podržavamo pribavljanje, korištenje, niti raspačavanje ilegalnog softvera i medija. Jasno, torrent aplikaciju možeš koristiti za peer-to-peer razmjenu vlastitih datoteka i to je razlog zašto zadnjih nekoliko postova nije izbrisano.

Hvala ti na razumijevanju.
14.02.2011 | 05:07
Hvala puno jzelko & 3 x hvala smayoo, jasno mi je, sram me bilo nerazumnu, mea maxima culpa i neću više nikad
09.03.2011 | 03:22
Bok, nova sam ovdje pa ne znam da li za ovo trebam započeti novu temu ili se držati već otvorene teme poput ove. Hvala unaprijed na razumijevanju

Prije nekoliko dana sam kupila iMac i tako postala switcher. Samo što cijelo vrijeme radim na Windowsima koje sam instalirala na iMacu umjesto na njegovom operativnom sustavu. Ja sa akademski slikar/dizajner/web programer, kažem to da shvatite dubinu mog problema. Moj ogroman problem je način na koji miš na iMacu funkcionira. Kada ga mičeš brzo i on se kreće jako brzo, što je fora jer je ekran veliki pa na taj način prije dođeš sa jednog kraja na drugi, ali kad ga mičeš sporo eeeeee onddaaaa on ide jaaaaaaaaaakoooooo spooooorooooooooooo evo da dočaram koliko me živcira. Ja puno više koristim miša nego tipkovnicu jer stalno nešto crtam. I uglavnom su to prostoručni crteži. Navikla sam se da miša koristim kao olovku. Ovo sada me izluđuje!! Ako taj miš nemože ići brže kada ga pomičem polako (što je jako bitno kada crtam detalje) onda mislim da neću nikada prijeći na OSX. I ne kužim taj setting za miša, namješten je na najbrže i to najbrže je u biti normalna brzina, sve sporije od toga je nenormalno sporo da ne znam čemu te postavke uopće služe.

Zna li tko rješenje za taj problem, ili sam osuđena na Windowse do kraja života?
09.03.2011 | 05:32
Ni meni se taj mouse movement ne sviđa, ali mislm da nam nema pomoći, barem ne sistemski. To je najveća prednost i mana OSX-a: nema naprednih postavki, ne trebaju nam...
09.03.2011 | 08:45
Iz tvojeg posta nisam skužil jel te muči ponašanje miša pod prozorima ili OSX-om? Ja nemam prozore na Macu (fala Bogu, ne trebaju mi ni za što), ali znam da se ljudi znaju žaliti da drajveri za prozore nisu Bog zna kako napisani i da to puno bolje funkcionira u OSX-u...
U OSX-u je to oduvijek bilo lijepo napravljeno, a kako ti jamačno nisi prva slikarica ili barem kreativka koja koristi mac, ziher sam da postoje i neki specifikum programi i nadogradnje sistema za tvoje specifične potrebe..
Ako sam lupio neku bedastoću, onda se ispričavam
09.03.2011 | 09:17
Da, to je problem onih koji prelaze sa Windowsa. Da si počela na Macu, navikla bi se. Uzmi drugog miša, ne baš najjeftinijeg, nego sredinu, Logitech ili slično i piči. Žičano ili bežično, kako ti paše. Podesi miša kako ti paše i nema problema. I ja koristim Logitech V470 jer mi bolje leži u šapi od origimalnog miša. Inače je sve stvar navike i specifičnosti posla. Sretno !
09.03.2011 | 10:08
Ako već slikaš/crtaš.... zašto ne nabaviš neki grafički tablet? Ipak je lakše crtati olovkom nego sapunom (mišem) u ruci....
09.03.2011 | 10:44
Žena je navikla slikati mišem, šta sad? I Performita slika prstom pa eto...

Manki, koliko se sjećam, bila je tema o ovom prije godinu-dvije, u forumu Mac OS X ili u forumu Hardware. Imaš tražilicu foruma pa probaj pronaći.

Naime, netko je bio napisao da postoji 3rd party program za miševe koji omogućava drugačije podešavanje.
09.03.2011 | 12:16
@Smayoo: Naravno, slažem se... to je bila samo ideja, jer sam se ja preporodio uz tablet...
09.03.2011 | 13:16
manki kaže:
Kada ga mičeš brzo i on se kreće jako brzo, što je fora jer je ekran veliki pa na taj način prije dođeš sa jednog kraja na drugi, ali kad ga mičeš sporo eeeeee onddaaaa on ide jaaaaaaaaaakoooooo spooooorooooooooooo evo da dočaram koliko me živcira. Ja puno više koristim miša nego tipkovnicu jer stalno nešto crtam. I uglavnom su to prostoručni crteži. Navikla sam se da miša koristim kao olovku. Ovo sada me izluđuje!! Ako taj miš nemože ići brže kada ga pomičem polako (što je jako bitno kada crtam detalje) onda mislim da neću nikada prijeći na OSX. I ne kužim taj setting za miša, namješten je na najbrže i to najbrže je u biti normalna brzina, sve sporije od toga je nenormalno sporo da ne znam čemu te postavke uopće služe.
Zna li tko rješenje za taj problem, ili sam osuđena na Windowse do kraja života?

Setting je normalan za korištenje, naravno da želiš da ti brzo skoči s kraja na kraj ekrana kad ti to paše, a isto tako i da se uspori kada ideš nekaj pipkavije raditi... Na windowsima toga nema već je UVIJEK jednaka brzina što je glupo, no tebi u tvom slučaju paše, jer si se na to navikla.

To što ti crtaš na taj svoj način na koji si navikla na windowsima je možda problem, jer svi dizajneri i slikari koji rade na Macu uglavnom nemaju takvih problema, inače bi već znali za njih. Oko ovoga se žale uglavnom switcheri koji su navikli na lošije i nije im jasno zašto je ovaj način bolji. Možda ti treba samo nekoliko dana treniranja i vježbe da se navikneš na novi način korištenja? Pokušaj, prisili se, pa vidi.

I kao što su ti rekli - koristi tablet - mnogo je praktičniji od miša za crtanje.

Navodno USB overdrive pomaže, isprobaj te drivere.
09.03.2011 | 15:14
Hvala svima na odgovorima. Nadam se da je uistinu stvar u prilagodbi, probat ću vježbati kad imam vremena. Tablet mi nije opcija jer kao što sam rekla ja sam uza slikarstvo i dizajn još i web developer i gotovo uvijek istovremeno slikam i programiram. Tempo mi je katastrofa, svaka sekunda mi je dragocjena. Nemam se vremena prebacivat čas na miša, čas na tablet.

Probala sam i sa običnim mišem, nije uopće stvar do miša već baš do tih programskih postavki na iMac-u. Sa običnim mišem je čak i gore jer mi počne kao lagano preskakati kad ga polako vučem. Ne znam kako ću se naviknuti, baš me to brine.
09.03.2011 | 15:52
U tom slučaju probaj koje drivere, možda ti legne.download.cnet.com/MagicPrefs/3000-18491_...=main;productListing ili ovaj drugi :download.cnet.com/USB-Overdrive/3000-184...=main;productListing
vjerovatno će ti biti bolje.
09.03.2011 | 17:59
Ja san isto slikar i slika san mišon dok nisan nabavija tablet i olovku...

Moja preporuka je da obavezno nabaviš tablet i olovku, jer je razlika 1000 % !!!

Osim toga i kad ne crtan/slikan služin se olovkon i rijetko koristin miš ..

Ako se bojiš da ćeš se pribacivat malo olovka malo miš ... ne boj se , olovka radi sve ka i miš samo i još puno više.

.. eto
  • Sank
  • Moderator
  • 221
09.03.2011 | 18:35
Ja nisan slikar, ali vjerujem da shvaćam tvoj problem. Ko prvo moraš isključiti dobiveni Magic mouse tako da ga iMac ne vidi. Onda nabavit neki bolji Logitech mouse, ali da na kutiji piše da je kompatibilan sa MAC OS X. Ja npr. sad koristim Logitech M705 i jako san zadovoljan i NE treba nikakve drajvere ili bilo što instalirati. Brzina koju namjestiš je brzina kojom se strelica miče po ekranu prateći tvoje pokrete, a to je ono što trebi treba, a ne da se ubrzava ili usporava logaritmički bez obzira na tvoj pokret.

Tracking speed mi je namješten na ispod polovice i ide super, a znači imam lufta i prema sporijem i prema bržem, dok mi je scrolling speed za crticu iznad polovice.

Scroll wheel mi radi kao treće dugme i s njim upravljam sa Spaces. Prije sam probao Logitech-ov software za MAc i nije bio dobar, a ni USBOverdrive se nije pokazao potrebnim, barem ne s ovim M705.
10.03.2011 | 02:02
Hvala puno, već vidim da ima nade za mene. Isprobat ću prvo drivere, miša i onda ako ne ide kupit ću tablet (a možda ga i svejedno kupim jer mi se čini zanimljivo)
10.03.2011 | 08:29
tablet i mis mogu skupa raditi. Ima tableta uz koji dojde mis.
10.03.2011 | 11:39
Nisi čitao pažljivo. Ne da joj se seliti ruku s tableta na miš i obratno.
10.03.2011 | 16:34
_RUS_ možeš li mi preporučiti koji tablet da uzmem?
12.03.2011 | 14:20
Ispričavam se, vjerojatno sam prekršila neka pravila s pitanjem gore. Uglavnom našla sam gdje se raspravlja o tome www.jabucnjak.hr/forum/grafika/58874-tab...d-s-njime.html#61658
sorry što nisam odma pretraživala
12.03.2011 | 15:08
Nisi prekršila nikakva pravila, nego te čovjek vjerojatno nije skužio. Ali lijepo je od tebe da si se potrudila pronaći raniju temu.
13.03.2011 | 02:15
Danas su mi se windowsi na imac-u totalno počeli smrzavati tako da sam bila prisiljena hitno prijeći na imac-ov sustav. Finder ne radi subotom pa sam u Vemilu kupila tablet za oko 350kn od Geniusa. Uistinu spas u zadnji čas, sad moram cijelu noć radit da nadoknadim vrijeme. Moram priznati i da mi miš već puno bolje leži, nisam se nadala da će mi "sjest" tako brzo, valjda kad se mora onda "nema tu nema".
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 8 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO