29.01.2015 | 09:26
Od naseva koristim za apple TV - WD livebook sa jednim diskom - sada sam ga počeo koristiti i za TM - radi OK, zatim imam i D-link DNS320L - za backupe i sherove - 2 diska u mirroru,
a koristim i Synology RS814+ sa 4 diska u raidu isto za backup i sharove, multimediju itd....od navedenih naseva sa svima sam zadovoljan.
WD imam oko 4-5 godina i nikad nikakvih problema, možda jedino što baš i nejde u sleep mode onako kako je podešeno, ponekad kao da ga nešto preko mreže probudi jer kao da stalno i radi ali temp i sve mu je uvijek OK....synology je rack izvedba i stalno je upaljen - nikakvih problema, D-link imam uparena dva komada u svakom po 2 diska, super rade, nikakvih problema - njih jedino gasim jer nema potrebe da rade, slike i podatke koje backupiram prebacim na njih povremeno i tada ih palim.
Napomenuo bi cloud rješenje za backup, ljudi danas kupe NAS i dva diska što cijenovno košta sigurnih 1500kn, recimo sa office rješenjem 365 dobije se 1TB diskovnog prostora na cloudu u one drive, kao jedno dobro rješenje, uvijek dostupno za čisti backup podataka, slika, dokumenata , ovo rješenje se može koristiti jako dobro, dovoljno mjesta, dostupno uvijek a nemate brigu , vjerujem da niko nema tako tajne podatke i da ne radi u tajnim službama