13.03.2015 | 21:14
Jedan od modela koji imam je upravo taj. Na njega prvog testiram upgrade jer mi je na sekundarnoj lokaciji. Složio bi se da odlično radi iako je poprilično star (po pitanju CPU/RAM), ali nikada nisam imao problema sa DSMom. Ono što volim napraviti je prije svake major verzije (dakle x.nešto) pričekati dan-dva i vidjeti što ljudi javljaju na forumu/irc. Također Synology jako dobro vodi evidnenciju na kojom hadware će nova platforma raditi, a na kojem ne.
Mislim da nema straha što se tiče upgrade sa verzijama prve decimale (5.x) jer je uglavnom riječ o dodavanjima features, a ne toliko o općoj promjeni cijelog OSa kao što je to bilo sa verzije 4.x na 5.x
Osobno ti preporučam da ukoliko nisi siguran pričekaš dan-dva, pratiš forum (synology) jer se tamo gotovo u minutama nakon izlaska nove teme pojave u kojim su diskusije kako se sve skupa ponaša i da li ljudi imaju problema ili ne.
Sa 5.2 mislim da neće biti problema osim činjenice da Docker neće biti podržan na bilo kojem 'j' ili 'play' modelu. Osim toga ne vidim nikakve probleme.
Što se downgrade tiče, to je točno nema službenog procesa. Neslužbeno postoji i rezultirati će uglavnom u gubitku svih podataka. Točnije uvijek se možeš vratit nazad, ali ono što oni klasificiraju downgrade je u biti povrat sa zadržavanjem podataka, a to nije službeno podržano. Ukoliko imaš backup svega ili većine stvari koje želiš vratiti onda uvijek možeš instalirati bilo koju verziju i manualno napraviti povrat.
Za razliku od Applea, Synology nema potpisivanje firwarea tako da nema straha.