NAS rješenje za Apple okolinu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NAS rješenje za Apple okolinu

17.02.2016 | 19:03
Jasno. U ovom scenariju u biti Plex server na imacu odrađuje samo 3 stream. iPad i iPhone. Samsung Plex TV App to radi na strani TV tako da je u biti tih 5 stremova podijeljeno na 2 strane.

Wifi će u osnovi biti vise nego dovoljan ukoliko je kvalitetan i stabilan.

Ovaj scenarij je gotovo nemoguće dobiti na NASu sa bilo koji CPUom slabijim od i5. Zato i kažem mislim da bi ti slaganje svega na jedan uređaj u konačnici uništilo iskustvo koje imas sada pogotovo sto koristiš Plex na iOS platformi
17.02.2016 | 19:12
rusty kaže:
cariblanco kaže:
btw. kako mi onda sve leti s NAS_a na miniju?

Pitanje je koji protokol koristi tvoj TV u tom slučaju. Ja bi ti preporučio da si onda to složiš preko NFSa (Syno to podržava) jer ćeš na taj način imati vjerojatno najbrži način pristupa podacima te kao preglednik neki app na tvu koji utilizira uredno taj protokol

Mini ti pristupa tome preko AFP ili SMBa i to ti radi brzo.

Koliko vidim taj NFS je network file system, teško mi je guglajući doći do više informacija, pa bi te molio da mi malo pomogneš oko neke aplikacije za to, pogotovo što imamo iste samsung tv. Rotao sam svoj tv, te imam gore sammy go, zbog gledanja satelitskih programa preko card sharinga. Na slici je jedan post s nekog foruma, gdje piše da je omogućen nfs ili neka samba ?

17.02.2016 | 22:03
Ono što bi ti ja preporučio je Plex. Preko njega možeš složiti library koji će gledati folder na Synologyu gdje su konkretne slike. Za ove potrebe ne moraš prije toga slagati NFS prema folderu sa slikama.

obični SMB (dakle defaultni share koji synology nudi) će biti vrlo vjerojatno dovoljan.

Prvo složi Plex Server na NASu (instaliraj verziju sa plex.tv sitea). nakon toga složi library koji će gledati u folder gdje su ti slike. NAS će ih kategorizirati, a nakon toga instaliraj Plex client aplikaciju preko Samsung storea na TVu.

Probaj kako ti sve skupa radi. Ako ti je i dalje sporo onda bi mogao probati složiti NFS share sa slikamama i njega dodati u Plex (to bi trebalo raditi brže). Čisto prije nego se krneš petljati sa NFSom, imaj na umu da meni recimo pregledavanje slika na TVu na taj traje recimo 1sek prilikom prelaska s jedne slike na drugu. Ako ti je to pre sporo onda ćeš jedino NFSom (eventualno) dobiti nešto bolje performanse.
18.02.2016 | 20:10
rusty kaže:
Samsung Plex TV App to radi na strani TV tako da je u biti tih 5 stremova podijeljeno na 2 strane.

Postoji li neka lista sa Plex klijentima koji su u stanju neovisno dekodirati video (poput tog Samsung TV) ili u potpunosti ovise o serveru?

Thx
18.02.2016 | 20:30
Hvala na informacijama rusty, budem to probao za desetak dana dok dođem doma.
18.02.2016 | 20:38
drlovric kaže:

Postoji li neka lista sa Plex klijentima koji su u stanju neovisno dekodirati video (poput tog Samsung TV) ili u potpunosti ovise o serveru?

Thx

Defaultno će Plex client u trenutku kada bude prihvaćao stream sa Server strane očitati datoteku (container, codec i sve potrebno) i temeljem toga će se onda stream ili transcodirati na strani Plex servera ili klijenta (stroja na kojem je klijent).

Dakle ukoliko imaš uređaj koji ima mogućnost očitavati sve audio/video parametre za datoteku koju želiš gledati onda će to i sam Plex klijent iskoristit. Dakle u mom slučaju Samsung TV ima podršku za h264, DTS i slično što znači da kada mu iz bilo kojeg izvora doleti takva datoteka on će je moći sam obraditi. Da li to bilo sa strane ubodenog sticka ili neke aplikacije kao što je Plex, TVu je svejedno.

Dakle na tragu toga svi uređaji i set top boxevi su to u stanju odraditi (WD TV Live, Roku, Med8ter i slični), samo je pitanje na koje od njih možeš staviti Plex klijent.
19.02.2016 | 09:47
@Rusty:

Tako sam i ja mislio i to je zdravo logicno razmisljanje, ali Plex ne razvija app da iskoristi prednosti svake platforme, vec idu malo vise generickim pristupom "samo da radi". Cijena toga je da Plex client koji se vrti na LG TV recimo ne iskoristava puni potencijal svoje platforme. Vjerojatno da bi taj isti taj app bio kompatibilan i sa nekim drugim TV-ima :/

Iako moj TV nativno podrzava sve formate koje imam (kada pokrenem direktno sa TV koristeci njihov DLNA SmartShare) sve radi odlicno. Isti taj film preko Plex radi odlicno. OSIM kada film ima titlove, onda server radi transcoding. Glupo do bola, ali tako je

I to je jedini razlog zasto moram imati Plex server na MBP umjesto na NAS (koji nema snage za transcoding). Ocigledno je taj Plex app za Samsung malo bolje napravljen od moje LG inacice

Puno ljudi se zalil na taj problem, i na kraju su skuzili da su titlovi uzrok :/

ScreenShot2016-02-19at09.50.53.png
19.02.2016 | 09:53
To je točno i ništa novo. Naime ista stvar je na xbox one. čim titlovi ulete, odmah ide transcode. Ja doduše tu nisam spominjao prijevode već samo support za stream (audio, video).

Ovo sa titlovima je nažalost problem, ali vjerujem da sadržaj koji ima interal SRT (koji se može disablat), dakle ne one koji su burned-in, nema problema koje ti opisuješ.

Tvoj scenario je vjerojatno samo kod streama koji koristi bas external titl, ali to je definitivno nešto što Plex mora popeglati. Vjerujem da ovisi i o implementaciji Plexa za odgovarajuću platformu. Na nekima je to bolje i kvalitetnije riješeno od ostalih.
19.02.2016 | 11:27
Ma tu je Plex uprskao stvar sa svojim klijentom za neke platforme. Jednostavno klijent trazi od servera da radi transcoding i kada ima potrebe i kada nema :/

Isti taj film sa external subtitles (srt) pustim na Roku i nema transcodinga.

Na istom LG TV sam instalirao 3rd party app koji se zove xPlay, neki Rus napravio Plex clone i sve radi odlicno, bez transcodinga Cak su i vizualno 95% identicni.

Valjda idioti izdaju neki update koji ce ovaj banalan problem pokrpati...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
19.02.2016 | 11:50
Ja sam instalirao Plex server na NAS Netgear U6, a Plex klijenta na ATV4 i to radi fantastično. Vrti i full HD s titlovima bez problema. S druge strane za moj Philips smart TV nema Plex klijenta na raspolaganju, a ono što su ugradili u TV vrlo je jadno i sporo, no kako mi TV ionako služi samo kao monitor za sliku ne smeta me previše. Probao sam u isto vrijeme vrtiti dva filma, jedan na ATV, a drugi na iPadu i opet je radilo bez trzanja. Osim starih snimki skinutih sa VHS, sve ostalo mi je u 720p ili 1080p.
26.02.2016 | 21:41
Rješio sam problem, bio je do mene i tv_a, a ne do NAS_a. Rotao sam tv zbog gledanja satelitskog card sharinga. Vratio sam tv na tvorničke postavke i sad je sve ok, slike i filmovi se brzo učitavaju...skoro kao na miniju. Bez obzira što je NAS entry-level, bilo mi je sumnjivo da se slika učitava 10 sec, pa odem na back, pa opet 10 sec. Logika mi je govorila da nešto nije u redu s klijentom tv, jer nemože NAS biti toliko spor.
28.02.2016 | 17:29
Nisam znao da nemogu foldere prebacivati u NAS nego moram napraviti folder na njemu pa onda slati fajle unutra. Npr. imam folder s filmom unutra je mkv. i srt. Kad cijeli folder odvučem u neki direktorij na NAS_u dogodi se greška, onda moram napraviti folder na NAS_u i tamo staviti mkv. i srt. Nemam plex server na NAS_u jer ne vidim neku njegovu svrhu, sve mi se uredno sad vrti, od gledanja svojih stvari do gledanja filmova gdje prijevod ide najnormalnije.
28.02.2016 | 17:50
Ovo nije normalno ponašanje. Trebali bi se i folderi moći vući i kopirati.
28.02.2016 | 17:57
Kad sam spojio vanjski disk na NAS onda sam vukao i foldere, sad sam radio preko browsera u safariju, možda sam trebao u finderu to prebaciti ?
28.02.2016 | 18:33
Nisam siguran za browser, ali preko Findera mora ići kao na inderni disk.
28.02.2016 | 19:55
synology radi na način da moraš u rootu imati shared foldere (za muziku, slike, dokumente .. .bla bla). Nakon što napraviš barem jedan folder u njega možeš onda trpati što želiš (i to drag and dropom radi preko browsera) ili kao što je zabac rekao, mount tog foldera na mac
28.02.2016 | 21:08
Imao sam NAS ali mi je krepao. Sad čekam Synology DS215+, pa budemo vidjeli. Nadam se da se nisam zeznuo.
01.03.2016 | 16:18
Došao Synology DS215+. Sad mi trebaju diskovi. Imam kakva preporuka? Ne bi išao preko 2TB.
Proizvođač me zanima i serija. Brzina mi nije važna, samo pouzdanost! RAID1 budem kreirao jer gore idu fotografije i važno mi je da budu više-manje sigurne.
Hvala
01.03.2016 | 17:00
HGST kao proizvođač bi bio moj prvi izbor, s druge strane imam 8 WD RED/Green/Black diskova koji rade uredno pa bi to mogao biti drugi izbor. U svakom slučaju svi će kad tada crknut dakle bitan ti je backup u svakom slučaju uz ovaj mirror.

Osobno sa REDovima imam odlična iskustva jer imaju 3 godine jamstva pa je i to jedna vrsta pokrića. Imao sam potrebe od kada ih imam 2 puta mijenjati diskove (preventivno radi bad blockova, nije disk krepao totalno ni u jednom od tih slučajeva) i sa WDom direktno sam dogovorio zamjenu. Sve je bilo riješeno unutar radnog tjedna
01.03.2016 | 20:41
Gdje kupiti u RH HGST?
Kakva su iskustva sa Seagate diskovima?
WD mogu kupiti na "kiosku" i to mi nije problem.
01.03.2016 | 20:48
rusty kaže:
HGST kao proizvođač bi bio moj prvi izbor, s druge strane imam 8 WD RED/Green/Black diskova koji rade uredno pa bi to mogao biti drugi izbor. U svakom slučaju svi će kad tada crknut dakle bitan ti je backup u svakom slučaju uz ovaj mirror.

Osobno sa REDovima imam odlična iskustva jer imaju 3 godine jamstva pa je i to jedna vrsta pokrića. Imao sam potrebe od kada ih imam 2 puta mijenjati diskove (preventivno radi bad blockova, nije disk krepao totalno ni u jednom od tih slučajeva) i sa WDom direktno sam dogovorio zamjenu. Sve je bilo riješeno unutar radnog tjedna

Ovo mi nije jasno, "Imao sam potrebe od kada ih imam 2 puta mijenjati diskove", u garantnom roku? Promjenili su diskove jer su imali bad blocks? Kako si dokazao to?
01.03.2016 | 21:34
Dokazao da imaju bad blocks???
Zar to treba dokazivat?
01.03.2016 | 22:27
Jednom mj radio extensive smart na svim diskovima (unutar DSMa). Prijavljeni disk sa badblockom izvadim van, zamijenim da drugim. Nakon toga preko WD toola za dijagnostiku (koju WD priznaje) napravim istu stvar. Otvorim RMA sa WDom priložim slike, pošaljem disk i dobijem drugi.
02.03.2016 | 06:06
havdic kaže:
Dokazao da imaju bad blocks???
Zar to treba dokazivat?

DA, mislim kako na rijeć na vjeruju.

rusty kaže:
Jednom mj radio extensive smart na svim diskovima (unutar DSMa). Prijavljeni disk sa badblockom izvadim van, zamijenim da drugim. Nakon toga preko WD toola za dijagnostiku (koju WD priznaje) napravim istu stvar. Otvorim RMA sa WDom priložim slike, pošaljem disk i dobijem drugi.

To je Data LifeGuard Diagnostics i on je samo za WIN OS. support.wdc.com/downloads.aspx

Ovo je interesantno, je li se to ovdje radi (povrat) support.wdc.com/Warranty/warrantyStatus.aspx
Vjerujem kako nisam jedini koje to zanima.
02.03.2016 | 06:08
Je li to bilo u garantnom roku?
02.03.2016 | 06:21
da diskovi su bili u garantnom roku. Preko WD portala se napravi account i tamo se po serijskom broju registriraju diskovi te se sa iste lokacije moze onda i pokrenuti RMA proces za zamjenu. Nisam ni jedan mail morao napisati niti broj nazvati.
02.03.2016 | 06:24
Kud diskovi idu, u Evropu ili kamo dalje? Ako idu van EU, kakva je procedura s carinom i tim stvarima? Koliko te koštala zamjena (ne diskova, već poštarine i to).
Hvala

Edit: Podake si obrisao samo "erase" ili "Zero Out Data" ili nešto treće.
02.03.2016 | 07:00
WD ih prima u Frankfurtu tako da dostavu do gore plaća pošiljatelj. Disk je dio polja tako da se nisam trudio brisati ništa. Nije da imam neke povjerljive podatke gore, a treba im određena procedura da poslože okružje kako bi vidjeli podatke
02.03.2016 | 10:39
Ja imam dva WD Red 3TB u Syno. RAID1.

Rade evo vec 2-3 godine bez problema ikakvih
02.03.2016 | 10:40
rade meni i zeleni u 211j već 6. godinu bez problema, ali to ne znači da neće biti problema
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 58 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO