zabac kaže:
DSM 5.2 ima mislim grešku jer kad se kopira velika količina podataka (par desataka GB) tada progress bar stane i ne miće se. Pokazuje da kopira, a ja u stvari ne znam da li kopira ili ne.
Uštekao sam disk u komp i preko mreže ide kopiranje.
Dakle preko kompa imaš spojen disk i onda nešto kopiraš na ili sa NASa na taj disk preko File Stationa? Sam dobro razumio?
Ne, jer to nema smisla. Kad je tako spojeno onda kopiram preko Findera. Odvlačim sa spojenog ekternog diska na disk u NAS-u
Zašto uopće koristiš web sučelje u tom scenariju?
WEB sučelje koristim jer kad spojim onaj isti disk od prije direktno na NAS, tada ne mogu kopirati preko Findera jer ne dozvoljava. Tada koristim WEB sučelje. To mi ima smisla jer kad pustim kopiranje, tada niti komp ne treba biti upaljen (nadam se). Tu dolazim do problema (kopirao sam 500GB u komadu) jer progress bar zapne u jednom trenutku (nije jasno zašto) i ne miče se. Ne znam je li kopiranje gotovo ili ne. Ona mala ikonica koja ima animaciju cijelo vrijeme kao da kopira i nikako da se zaustavi.
Mountaj preko afpa taj share folder na stroj dikrento i kopiraj tako. Osim ako nisam nešto dobro razumio.
Ako idem preko WEB-a, tada radi očekivano. Nema ograničenja, samo sučelje je takvo kakvo je.