NAS rješenje za Apple okolinu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NAS rješenje za Apple okolinu

02.03.2016 | 11:31
rusty kaže:
rade meni i zeleni u 211j već 6. godinu bez problema, ali to ne znači da neće biti problema

takvo nešto je zrelo bilo za preventivnu zamjenu
02.03.2016 | 12:45
gobami je, ali to mi je DR site koji je 90% u hibernaciji, ali imam ga uskoro namjeru zamijeniti i možda malo podebljati kapacitetom.
02.03.2016 | 17:32
Odluka je godovo pala na WD Red 3TB.
02.03.2016 | 18:30
zabac kaže:

Godovo? Prizivaš godove na pločama wd-a?
02.03.2016 | 18:41
Evo link na Hard Drive Reliability Review for 2015
02.03.2016 | 18:50
Hebaj ga. Ako crkne, crkne. Garancija je 3 godine.
02.03.2016 | 18:51
havdic kaže:
zabac kaže:

Godovo? Prizivaš godove na pločama wd-a?

Tastatura to sama radi, nisam ja.
02.03.2016 | 22:13
Ja pak razmišljam o eksternom disku koji bi služio isključivo za backup NAS-a. Imam DS211j sa dva WD RED-a od 4TB i nemam se kaj žaliti. Jedini WD koji mi je krepao je bio star 9 godina, a radio je svaki dan. Ne znam jel mi se isplati kupovati RED budući da će se disk svakih dva tjedna/mjesec dana kopčati na NAS zbog backupa. Ostatak vremena će biti daleko od moje fizičke lokacije u kutiji.
02.03.2016 | 23:42
zoranowsky kaže:
Ja pak razmišljam o eksternom disku koji bi služio isključivo za backup NAS-a. Imam DS211j sa dva WD RED-a od 4TB i nemam se kaj žaliti. Jedini WD koji mi je krepao je bio star 9 godina, a radio je svaki dan. Ne znam jel mi se isplati kupovati RED budući da će se disk svakih dva tjedna/mjesec dana kopčati na NAS zbog backupa. Ostatak vremena će biti daleko od moje fizičke lokacije u kutiji.

Pa ako radiš backup dva puta mjesečno, mislim da ti najbolja opcija uzeti neki vanjski 2.5" disk. Vjerojatno si i ti mislio na externi u kučištu.
03.03.2016 | 10:45
Zašto nemogu napraviti quickconnect, logirao sam se ali nemam ID niti ga mogu upisati, evo i slike s sy acca

Poslao sam im sad mail, pa čekam odgovor.
03.03.2016 | 11:17
to moraš složiti sa strane DSMa ne preko weba. Dakle logiraj se u DSM i unutar njega konfiguriraja QC ili DDNS parametar koji ti je draži
03.03.2016 | 11:51
Ty, rješio sam nekako. Imao sam problem s mrežom iako je uredno radila, tak kad sam stavio dns od google 8.8.8.8 sam uspio.
03.03.2016 | 16:47
Prva varijanta mi je bila WD RED 4TB za backup cijelog NAS-a (iako bi i 3TB model bio dostatan) + ICY BOX kućište.
Međutim, razmišljam da uzmem neki jeftiniji disk obzirom da ga ne mislim često koristiti. O 2,5 diskovima nisam razmišljao, iako vidim da za sličnu cijenu mogu dobiti 2,5 disk. No RED mi daje bolje jamstvo.
Hm...
03.03.2016 | 17:26
Ja imam 6x2,5" diskove za svasta. Toliko su prakticni da mi brzina nije vazna. Ako prebacijem velike kolicine podataka, to ide po noci. Za malo podataka imam vremena pricekati.
03.03.2016 | 20:40
zoranowsky kaže:
Prva varijanta mi je bila WD RED 4TB za backup cijelog NAS-a (iako bi i 3TB model bio dostatan) + ICY BOX kućište.
Međutim, razmišljam da uzmem neki jeftiniji disk obzirom da ga ne mislim često koristiti. O 2,5 diskovima nisam razmišljao, iako vidim da za sličnu cijenu mogu dobiti 2,5 disk. No RED mi daje bolje jamstvo.
Hm...

Krivo sam te shvatio, mislio sam da hočeš backup od OS-X. Šta nemaš u njemu mirror, nego koristiš oba ili koliko već imaš diskova ? Za proširenje NAS_a ( bar od synology ) ima samo opcija externog kučišta od 5 diskova, koje kasnije spojiš na svoj NAS. Nije baš ni jeftino to kučište...možda imaš neku drugu firmu za NAS gdje se može kupiti neko manje kučište.
03.03.2016 | 23:55
Nope, u Synology-u imam 2x4TB RED, u mirroru. Na NAS-u je i Time machine backup.
Mislio sam uzeti jedan disk koji ima kapacitet NAS-a i njega povremeno spojiti na NAS (DS211j ima dva USB porta), pa pomoću backup funkcije u DSM-u napraviti backup jednom do dva puta mjesečno. Taj bi disk služio za OS (O Shit) situacije i čuvao bih ga na udaljenoj lokaciji.
Imam i jedan stari 2 TB WD Studio na koji ću raditi djelomični backup NAS-a, ali on će biti malo bliže, pri ruci.
Dakle jedan NAS, dva diska za backup na različitim lokacijama (od kojih jedan namjeravam kupiti).
2,5 diskovi jesu praktični, imam dva komada, ali budući da će mi ovi diskovi stajati u ormaru, nije mi važna veličina, dapače, mislim da je 3,5 kučište dosta fleksibilna varijanta.
04.03.2016 | 11:11
zoranowsky:

Ja to isto radim. Dva WD Red po 3TB u NAS cine jedno RAID polje od 3TB. TimeMachine, iTunes i sl. je na NAS.

Imam jos externi disk (2TB) koji iskljucivo 1-2 puta mjesecno backupira NAS (3TB minus filmovi, serije, nebitne stvari).

Taj externi disk je na remote lokaciji u slucaji pozara, poplava, kradje i sl

Mislim da i ti pricas o istoj stvari
04.03.2016 | 11:14
DSM 6.0 je u RCu, dakle još cca mjesec dana i trebo bi biti vani (kako je i najavljeno April 2016)
www.synology.com/en-global/dsm/6.0beta/ReleaseNote
04.03.2016 | 15:59
Imao sam kopije na dva diska i NAS-u (koji je crko). Znaci na3 mjesta. Ovo s lokacijama je malo pretjerano. Najbolje onda iznajmiti sef i unjemu cuvati ito u vrecici koja je vodonepropusna.
Moram kupiti diskove jer je NAS vec doma.
04.03.2016 | 17:14
Hehe, ja imam kofer s diskovima u uredu - jednom u dva tjedna ga odnesem doma i backupiram: hard od MacBooka, vanjski hard, hard s filmovima/serijama i WD NAS hardove. Nakon backupa ga vratim u ured.

A doma imam drugi kofer u kojem su 4 diska s kojima u uredu backupiram glavni stroj

Te naravno dva diska koji svakodnevno rade backup nevezano za ove lokacije…

Činjenica je da u slučaju požara, potresa, krađe - ništa ti ne vrijedi backup ako je na istoj lokaciji kao i izvorni fileovi….
04.03.2016 | 17:17
Kad smo kod toga, kupio sam Synology DS414 Slim i u njega idu 4x2TB diska…

Nisam još odlučio kako da postavim RAID, ali gore bi metnuo Time machine, filmove/serije i možda fotke/itunes, zavisno kako će se ponašati… WD NAS me jako razočarao po tom pitanju…

Prijedlozi starih Synology iskusnjara?
04.03.2016 | 17:33
ako ideš na kapacitet sa barem malo redundancije, RAID5. 6tb efektivno
04.03.2016 | 18:36
drlovric i vanjuska - imamo otprilike isti sistem razmisljanja.
zabac, dao si mi dobru ideju s vrecicom
04.03.2016 | 19:29
RAID5 je dobra stvar i traži minimalno 3 diska (3/4 ukupnog kapaciteta) ili čak RAID6 gdje ti je 1/2 ukupnog kapaciteta, ali 2 diska mogu prdnuti. Kako su 2,5" možda i nije bedasto.

Sigurnost je veća ako se više novaca angažira.
05.03.2016 | 11:40
zabac kaže:
RAID5 je dobra stvar i traži minimalno 3 diska (3/4 ukupnog kapaciteta) ili čak RAID6 gdje ti je 1/2 ukupnog kapaciteta, ali 2 diska mogu prdnuti. Kako su 2,5" možda i nije bedasto.

Malo ti vrijedi i 32 hard diska u NAS, ako neko neovlasteno udje u posjed i odnese uredjaj.
05.03.2016 | 14:00
drlovric kaže:

Malo ti vrijedi i 32 hard diska u NAS, ako neko neovlasteno udje u posjed i odnese uredjaj.[/quote]

Neka nosi, onda bar znaš da imaš nešto vrijedno na njemu
05.03.2016 | 14:31
Naglasak je bio na vise novaca. Mozes kupiti sef, blindirati sobu, svakava cuda izigravati. Podazci koje ja drzim na diskovima su vrijedni meni, a ne nekome sa strane. Njemu je vrijednost samo u diskovima.
10.03.2016 | 18:11
diskstation.jpg

Kako ovo ukloniti?

verify.jpg

Koliko ovo traje?
10.03.2016 | 18:12
Žmigaju obje lampice na ladicama diska. Nadam se da bude sve to prestaloi da bude na gorjnjoj slici 100%.
10.03.2016 | 18:51
Jošjedno pitanje, kad uštekam disk u NAS koji je Mac OS Extended (Journaled) ne da mi ga niti čitati niti pisati. Vidim sve foldere i datoteke, ali niti čitanje niti pisanje ne ide. Kad stavim FAT23 disk, onda je OK.
S dozvolama je igra. Kako to riješiti.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 30 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO