19.12.2020 | 06:54
^SuperUnknown^ kaže:
Nisam mislio da je ovo moguce medjutim maloprije sam doma dofurao genuine 5,1 masinu, single CPU 2.8 GHz, sa 240 GB SSD-a, Mac verzijom HD 5770, 16 GB RAM-a u prakticki mint stanju za smijesnih 1200 kn. I to sa Njuskala
Pa neka apgrejdi krenu, za pocetak X5680, neki noviji Radeon i OpenCore sa Big Surom. Ima tko nesto od navedenog viska?
Imam viška samo stare krame kao i ti, pa ti po tom pitanju ne mogu pomoći.
Kad malo bolje razmislim, nisam siguran da ti ikako mogu pomoći, al imam potrebu reći da mi je drago zbog toga što si si našao zanimaciju
U tvom slučaju, možda X5680 ne bi trebao biti početak već kraj. No, tada to ne bi bio X5680 već možda ipak X5690.
Sad, ti ćeš mi reći da pametujem jer sam i sam odabrao X5680 ispred ovog drugog.
Međutoa, naš magnum opus nije isti. Ti imaš single CPU i krajnji cilj ti je dual CPU.
Ako ne misliš odmah prijeći na dual CPU, onda ti možda CPU i nije nešto što ćeš prvo mijenjati. Premda, ja sam to prvo napravio i super sam sretan zbog toga
(al, opet, ja sam na dual CPU)
Ne znam koliki je skok sa single 2.8 na single 3.33. Ja sam skakao sa dual 2.66 na dual 3.33 i to je, brate mili, sreća
Nu, u tvom slučaju, mislim da prvo trebaš skočiti sa single na dual, a promijena matične je valjda najskuplji pojedinačni zahvat zamisliv u tom stroju.
Sad, ak ti novci nisu neki veliki problem, naruči si odma ploču sa dual CPU. Ak misliš kalkulirati z nofcima, onda možda ne bi trebao u početku trošiti pare na single CPU upgrade već čekaj kad ćeš si moći priuštiti
dual CPU motherboard, a do tada nadograđuj SSD, grafulju, RAM, WiFi i štagod.
TL;DR: Ako misliš završiti na dual CPU, možda ne bi trebao trošiti pare na single CPU upgrade.