26.11.2021 | 23:33
Dosao je trenutak da se oprostim od MacProa. Stavljen je na oglas i za 5 dana ide baj baj. Vjerojatno cu ponovit nesto sto sam vec rekao, pa skuzajte…
Stavio sam u njega svojedobno 5700 XT i jednostavno nije iskoristavao punu snagu te kartice pa sam odlucio slozit PC za igre i 3D da iskoristim tu karticu.
Kupio sam Asrock B450m, Ryzen 5600x, 32gb rama i neko malo, kakti tiho kuciste. Instalirao windowse i koristio tu makinu za igre i malo posla.
Zadnjih godinu dana mi je M1 bio glavno racunalo za posao (osim za Avid) tako da sam drzao MacPro iskljucivo za Avid dok se ne odluce dodat M1 podrsku.
Po zavsetku projekta, odlucio sam se rijesit MPa jer mi - samo zauzima mjesto pod stolom. Pa sam stavio Avid na windowse misleci da ce mi to bit to, dok ne stigne podrska za Avid na M1, ali Nikako Nikako Nikako nisam uspio narihtat ctrl klik da mi bude desni klik misa (jebga, tak radim) i to mi je bio dealbreaker….
Uzeo sam si dan slobodnog i instalirao Big Sur na PC kantu. Open Core rula i sve je bolji i bolji. Potrosio sam ukupno 3 sata na instalaciju, testiranje, prebacivanje diskova.
Tako da trenutno, dok ne stigne podrska za M1 (i dok u posti ne stigne M1 Max) Ryzentosh mi je glavno Macos racunalo za rad.
Uspio sam postelat sve iz macosa da radi (airdrop, continuity, imessages, Tv, Music…) To mi je stvarno ispalo kao najbolje privremeno rjesenje.
Vec 10 dana ga ganjam i - nula problema. Sumnjam da bi takva konfiguracija mogla izdrzat puno godina. Mozda u nekom vecem kucistu sa puno ventilatora… kad smo kod ventilatora, narucio sam jos par za svaki slucaj… bu al nis drugo hladilo komp dok igram Death Stranding
Prekjucer su nam dostavili prvu betu Avida koji je za sad na Rossetti 2, i bugovit je, ali zato smo ti da ih izmlatimo u da sve radi kak spada…
Falit ce mi imat aluminij pod stolom,, ali vrijeme je tranzicije na iskljucivo laptope… dok ce kanta bit konzola i 3d…. Eto…