15.02.2019 | 21:29
Moje iskustvo i razmišljanje je da su Mac Pro-evi nepoderivi radno strojevi i kao takvi se ne mogu uspoređivati niti sa jednim drugim "all in one" kompjuterima od Apple-a (što su danas svi laptopi miniji i iMac-ovi). Kad kod Mac pro-a nešto rikne, a neće, možeš zamjeniti za razumne novce danas. Kad kod ostalih rikne to je u prosjeku oko pola cijene uređaja, pogotovo ako je u pitanju polovni. Statistika kaže da određeni, nemaleni postotak rikava.
Na poslu radim na 1.1. stroju, to je kao radni konj, iako spor, sve što mu dam da napravi on izvrti bez greške. Neuništiv je i radi bez greške.
Ako je 1.1. jedan konj, tada je 5.1. 50 konja:)
Doma imam 3.1. i Macbook Pro iz 2014 (i7), naravno da je 3.1. brži iako sam ga platio smješnih 2500 kn. Kad sam radio na Macbook-u neke zahtjevnije stvari (video ili neki Batch u PS-u) temperatura se uvijek zakuca oko 90-99 stupnjeva. Moram priznati da mi nije bilo svejedno pri pomisli što ako rikne zbog čestih velikih promjena temerature?
Sada sa 3.1. takvih strahova više nema
)))
Moja bezrezervna preporuka: Mac pro i miran si za male novce barem sljedećih 4-5 godina.