Crni ekran na MBP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Crni ekran na MBP

19.02.2010 | 00:15
Puno hvala na pomoci, brat mi je u Zagrebu tako da cu naci.
19.02.2010 | 00:29
I one ostale adrese su isto upotrebljive, zavisi gdje ti zivi buraz, ali svakako preporucam ovu gdje sam bio.
19.02.2010 | 00:43
BTW, baba, _eben ti je avatar!
Sad ćemo lepo da odemo na SUP, Đuro će da ti oprosti što te tukao, a ti ćeš sve lepo da priznaš....
Nema do Lepetića; možda samo Pavle Vujsić kad sjedi u prikolici obučen kao vojnik Wehrmachta u Povratku otpisanih.....
19.02.2010 | 09:56
Da, jak je! Mislim da je ovaj avatar iz "Putovanja u Vučjak" ("Gos'n posta'ja vodniče").
19.02.2010 | 10:03
tomcat70 je napisao:
Puno hvala na pomoci, brat mi je u Zagrebu tako da cu naci.

Lako je naći ako se prilazi s A3 autoceste.

Dakle, dolaziš iz Rijeke, platiš cestarinu na Lučkom i odmah nakon 500 m izlaziš desno van (ne ideš za Zagreb centar) pa se na račvanju odvajaš lijevo, u smjeru Ljubljane i Maribora. Voziš par kilometara do čvora Jankomir, na kojem slijediš putokaz za Ljubljanu. Cca 5 km kasnije imaš izlaz za Sv. Nedjelju i Samobor, tu izlaziš.

Na uključenju na normalnu cestu skrećeš DESNO (ne lijevo prema Samoboru i Sv. Nedjelji) i nakon par sto m s lijeve strane vidiš benzinsku pumpu. Odmah IZA pumpe(fizički IZA, dakle nije uz cestu, nego u ravnini s pumpom, ali IZA nje, moraš ući na ulaz tik do pumpe) je zgrada u kojoj je MacServis.

Prilažem pushpin za Google Earth.

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Apcom.zip
Veličina datoteke: 840
19.02.2010 | 13:42
Za Djuru genijalaca!

Nema do Lepetica i Bate! Djuro ima tesku ruku!
19.02.2010 | 14:22
Nije šta si mi brat, ali si stvarno genije! Nas nisu ovako dobro ispitivali......! Epic
19.02.2010 | 16:28
Necete vjerovati, ujutro sam ga provao upaliti (jucer sam provao 20puta) i sve je proslo, proradio je. Provao sam na Disc Utility nac sta mu je bilo ali sve je ok, i sve radi ok.

p.s prilikom restartanja poslao sam report u Apple (u vezi problema).

Dali znate dali ima sta drugo da provjerim dali je sve ok osim Disc Utility.

Hvala unaprijed.

iMac 20", Processor 2.4Ghz,Intel Core 2 Duo, Memory 1GB 667MHz DDR2 SDRAM,
Software Mac OS X Version 10.6.2 (Snow Leopard sam pred 2 tjedna instalirao)
19.02.2010 | 16:34
Ne zelim ti kvariti raspolozenje, ali tako je i meni bilo...bar prvih par dana. Zatim su se stvari pogorsavale. Sada ga mogu upaliti samo ako prodjem s DiskW.
19.02.2010 | 19:25
Evo novijeh vijesti. Ni DiskWarrior vishe ne pomaze...ekran je crn da crnji nemere bit'! Sad se isplati samo potegnuti iz boce i otici na ulicu po josh.
Pokoj mu dushi...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
19.02.2010 | 22:48
Potpis za Velebitsko

zato ja sad trošim Jelena
20.02.2010 | 14:21
Moje naijskrenije isprike, ali DW ipak radi i spasava stvar. Ocito sam jucer nesto zeznuo.

Sizunicu...vidis zanimljivo, Jelen pivo i nije nesto cijenjeno u Srbiji. Najvise vole smece od Ozujske i Karlovacke. Znam, jer sam im vozio puni gepek piva.
Tudja trava je uvijek zelenija.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
20.02.2010 | 22:05
Da...il to ili bolje puca...
26.02.2010 | 13:30
Evo samo da javim. Dobio sam danas komp iz servisa. Sve radi super i Kreso (serviser) je pozitivan lik. Palac gore.
Prije su se ljudi znacili vracati po nekoliko puta, ali to je bilo zato jer su zamijenjivali s starim varijantama maticnih. Sada dolaze nove i nitko do sada nije imao reklamaciju. Nadam se da necu ni ja. Naravno nista nije bez ali....

Ima jedna lijepa stvar koja se zove garancija. Apple ljubazno mijenja maticnu i graficku...znaci gotovo pa mozemo reci cijeli komp...ali za novu maticnu i graficku garancija vrijedi samo 3 mjeseca...nije recimo godinu dana i sl. Znam, sada ce netko reci, da su ovo ipak rabljeni strojevi i da bla..bla...ali ne govorimo o necem nebitnom vec o...pa gotovo cijelom i najvaznijem dijelu svakog stroja...minus monitor, rami i sl. I za sve to samo 3mjesecna garancija.

Stiglo je jos nekoliko laptopa s istim problemom...vidio sam ih lijepo naslagane...jedan i iz Rijeke.
tomcat70...DAL JE TO TVOJ?
Ako je, nemas brige Kreso je OK lik.
26.02.2010 | 16:02
Gratis ili se placa ta zamjena?
26.02.2010 | 16:21
Gratis, procitaj gore...sve ti pishe.
26.02.2010 | 19:28
Čuj, a što bi ti htio? Matična ti je zamijenjena pod jamstvom. U slučaju da ti je komp na kraju jamstva, jamstvo ti se produljuje do roka od 3 mjeseca od ugradnje ploče, a u slučaju da nije, onda ti vrijedi normalno jamstvo. Platio nisi ništa. Zašto bi ti produžavali jamstvo još?
26.02.2010 | 23:29
Mozda zato jerbo sam dosao zamijeniti istu zbog njihovog fusha...ali pustimo sad to. Trebalo bi sve raditi. Nitko do sada nije imao problema, pa se nadam da necu niti ja.

Skuzio da mi neki programi ne rade. Photoshop trazi reaktivaciju?
Zbog nove maticne?
27.02.2010 | 01:29
Pri instalaciji "gleda" serial diska i ID matične.
07.03.2010 | 11:10
Baba,

Ne nije moj MBP, kod mene sve radi ok i iMac 20" i MBP.

Problem je bio samo preko noći (valjda mu se spavalo) i samo jedanput (prije dva tjedna), nakon toga je sve radi odlično da pokucam u drvo.

Valjda sam srećković.
07.03.2010 | 18:53
Ne znam primjecujete li ali nekako mi se cini da se u zadnje vrijeme sve vise macova kvari. Mozda sad vise obracam paznju na to jer se i moj MBP pokvario (jedanput pa drugi put u tjedan dana) ali pogledam desno na novosti i vidim ovo:

Iako je OS gotov savrsen, hardverski mi se cini da Apple posustaje. Sto vi mislite?
07.03.2010 | 19:19
To je uvijek tako, bar bilo do sada.
Manje serije, bolja kontrola bolji hardver. Čim se ide u masovnu proizvodnju javljaju se ti rezultati. Zaključak prepuštam čitateljima.
07.03.2010 | 22:35
O tome pricam vec neko vrijeme i ozbiljno mislim zaobici kupovinu novih apple laptopa. Daleko jeftinije rjesenje je kupovina nekog HP-a i stavljanje Leoparda...ili nekog buduceg sistema. Jer zasto davati 15.000 ili 20.000 kuna na nesto sto zaista ne vrijedi toliko. Nekad jest..danas jok. Apple postaje firma koja je druga po redu sto se tice prodaje muzike. I tunesi i razne igracke tipa Ipod i sl. jesu roba za siroku konzumaciju.
Prije je to bio klub..neki mogu reci elitisticki...ali bio je recimo to tako..kultna firma...platio si vishe, ali si znao da placas kvalitetu. Ponavljam se...ali toweri i sistem jesu jos uvijek na visokom nivou...a to je mozda najvaznije. Istina nemam najnovije towere i ne znam dal' i oni pocinju pokazivati hardware greskice koji se javljaju na laptopima. Najbolje rjesenje za nashe probleme bi bilo to da se Apple prepolovi u dvije firme. U Apple computers i Apple sve ostalo.
Svidjalo se to nama ili ne...lova lezi u industriji zabave. Steve Jobs ionako ne vodi firmu...vode je neki tamo manageri...a njemu prepustaju egzibicionizam na raznim Mac priredbama.

Da JZELKO...apsolutno se slazem s tobom. Tako je kako je...

Dize mi se kosa na glavi kada vidim da se switcherima preporucuje kupovina MBP...kupi tower (mozda i mini mac)...stavi ga ispod ili na stol...i to ce raditi...ovo drugo...baci u Savu...jer ne vrijedi tih para.
07.03.2010 | 22:50
Milsim da je pravi problem sto se kod nas ne moze kupiti AppleCare Protection plan. Kad se vec daju velike pare za laptop, pametno je platiti i AppleCare za trogodisnju garanciju i na miru si.
S druge strane, velik broj ljudi ne znam da kod vecine osiguravateljskih kuca moze osigurati svoje racunalo od kvarova i slicnog. Nekad je to bilo prilicno povoljno, ne znam kakva je danas situacija. Istina, sve ovo nije neka utjeha kada ti masina crkne a treba ti za posao. Ja sam do sada imao srece sa svim Macovima koji su mi prosli kroz ruke...
07.03.2010 | 22:57
Ovo na kraju si dobro rekao,imao si sreće.I to je to.
07.03.2010 | 23:21
Ispravnije je reci da su poneki imali nesrece, nije bas da se vecina strojeva kvari.
07.03.2010 | 23:23
ma ja sma toliko bio fašistoidan o tom apple.u i apriori odbacivao svaku mogućnost sto ostilih proizvodjača, što windowsa i ostalog....

nakon što sam par put dobio po prstima od same "centrale", reako sam sam sebi."jebite se" i evo..ovo pišem s stroja koji je prije 2 godine koštao 3,5 k kuna, a konfiguracija i Model ID je MacPro!!!!!!!

tako da, ako i "prdne", već sutra popodne imam zamjensku komponentu......

ali OS je nešto sasvim drugo, ali kao ššto kaže baba, nek proizvode i tostere i onu plastiku na završetcima žniranaca, ali neka Diviza Apple COmputers ili radi kompove ili nek porta OS i na ostala računala...
07.03.2010 | 23:45
Miomika nisi sam. I ja sam bio taki...
Ali unazad par godina...nakon problema s tri masine...covjek malo mijenaj misljenje...jedino sto windowsi nece nikada u moju butigu...OS je jedino sto me i drzi za Apple. Vjerovatno i sve ostale.

Ja osobno imam problema s ajmo reci vec s trecim computerom.
1. Prvi je bio 1.8 single procesor, sav iznerviran sam ju vratio nakon 7 dana i kupio dvoprocesorsku.
2. drugi je (uvjetno) problem... tower 2.0 (prosiriv do 16 gig rama)....ali od toga nemam nikakve koristi jerbo je Apple prebaci programiranje na cocoa...govorim o Photoshopu. Ovdje je problem o Apple politici i nebrigi za kupce..hardware je ovdje odlican...ali to sam ves pisao prije pa da ne trosim jagodice na prstima....
3. ...a treci je ovaj MBP...i sva sranja koja se dogadjaju s njim.

Dakle ako se samo nekima kvari...meni su se pokvarila citava 2 u zadnjih par godina...losh prosjek...ako mene pitate...
07.03.2010 | 23:56
još nisma načisto kaj je gore, Apple Support globalno ili Apple Suppot kod nas. Poučen ovim drugim, naučio sam se skoro sve sam i ne ovisim o nikome. Hvala bogu i ebay i frendovima koji idu preko bare, pa donesu. Ja sam fasciniran i strojem i OS-om, ali kad ti taj isti stroj prdne doslovno 2 dana nakon isteka garancije, rezerveni dio košta ko moj Fiat Punto, dođe mi da pucam ili kad za izmjenu stakla na ajfonu u tmobile traže 1xxx kuna!!! i naranvo, bez mobitela min 3 tjedna, ili ono što čitam kaj je Đuro napisao o Time Capsulama.....

I kaj je najgore, ovce šute, malo žuči po apple discussion forumu i idemo dalje......

"On im je doneo note"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (751)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO