08.03.2010 | 00:34
Da, definitivno je problem sto nema Apple Care-a, al onda s druge strane da ga i ima kostao bi 150€ = 1100kn (u Americi je 150$) sto je poprilicna svota za nase prilike. A i u Americi imaju apple storove i njihove geniuse i citam po stranim forumima da to prilicno dobro funkcionira jer daju zamjenske strojeve i slicno i popravljaju besplatno i van garancije, dok kod nas moras cekat najmanje tjedan dana za rezervni dio, a do tad nemas komp.
Kupio sam Apple prvenstveno da ne bih imao problema kad mi najmanje treba, i sad usred 3 projekta koja radim mi se pokvari, da ne kazem da mi treba svaki dan jer mi je excel neophodan.
I sad sam pred dilemom, ak cu morat kupovat novi lap, da li kupovat opet Apple ili uzet hp-a i na njega opalit OS X ili se jednostavno vratit windowsima. Jer dat prilicnu svotu novaca za Maca koji ce za 2+ godine opet biti kuda koji mili moji je, ajmo rec, riskantno. Pogotovo sto ne znam kakve moguce probleme donose novi modeli - kao sto se nije znalo ni za starije u vezi maticnih dok nisu prosle 2 godine i pocele se maticne kvarit.
Frend takoder kupio macbook bijel, prvo mu otiso disk (nakon 2 mjeseca) i onda ekran, onda kupio crni (njemu otisla maticna) i sad neki dan ovaj najnoviji bijeli. Uz sve to ima Powerbook koji je dobio koristen od starog (star je sad nekih 6 godina) i nije se nijedanput pokvario. Na srecu on ima novaca da moze kupiti svakih godinu i pol novi komp ali ja to na zalost ne mogu.