10.07.2011 | 14:27
Finn kaže:
dakle, ovako. u igri su dva Maca od kojih svaki ima spojen svoj eksterni hard za backup. na Macovima je dosta multimedije koju dijelimo, pa se stalno nešto "tramaka".
mene zanima sljedeće rješenje:
jedan zajednički eksterni hard koji će backupirati oba kompa i na kojemu ćemo moći uskladištiti svu tu multimediju koja nam je sada rasuta na dva kompa i kojoj onda možemo zajedno pristupati s oba kompa.
nije bitno hoće li to biti NAS ili ne. ako se tako nešto može riješiti sa standardnim diskom, još bolje. (nisam skužio ovo s jednim kompom stalno upaljenim.)
u svakom slučaju, više od 1000 kn mi ne dolazi u obzir, a bilo bi poželjno i manje ako je moguće.
jedan komp stalno upaljen sam komentirao ako bi bio slučaj da postoji samo jedan disk za backup. U tom slučaju bi onda bio spojen samo na jednog od ta dva maca i taj mac bi morao biti upaljen kada bi se radio backup na navedeni disk. To sam mislio.
Postoje i NAS rješenja ispod 1000 kn kao recimo D-LINK DNS 320 (
www.tehnomag.hr/Mre%C5%BEni-disk-ku%C4%8...k-DNS-320-50228.aspx)
D-LINK DNS 320 specs:
ShareCenter Pulse - NOVO! - Network storage kućište za 2 x 3.5" SATA diska, NAS. RAID 0, RAID 1, Diskovi nisu uključeni. 1x RJ45 Gigabit Ethernet port, 1x USB port (za disk, printer ili UPS), FTP server, BitTorrent klijent, UPnP Media server, Tool-less, Web file server, One-step backup, Green - ušteda energije, iTunes server, FTP server, NFS server, Peer-To-Peer download engine, Remote Access, Network Access Management, Syslog, Apple Time Machine, Email alerts, Yahoo! Widget, Power management.
D-LINK DNS 320 review:
www.expertreviews.co.uk/network-storage/...center-pulse-dns-320
Prije bi preporučio NAS nego direct attach.