06.09.2011 | 12:48
da se vratimo malo na LaCie... dakle, zamijenio sam ga s tatom za Time Capsule, pošto meni ona više odgovara zbog setupa, a njemu je svejedno u Win okruženju.
e, sad on ima problema s instalacijom - komp mu nikako ne prepoznaje LaCie. ja sam ga bio uspješno spojio na svoje Macove, a sad kod njega ne radi.
on ima T-comov bežični modem (ima i MaxTV, ne znam jel to bitno, ne kužim se u te njihove kombinacije) koji mu daje internet vezu za sve kompove u kući. tako je i njegov komp bežično spojen na net.
dakle, uključim LaCie u struju, pokrenem program za setup i kad ga spojim (u određenom trenutku setupa) s kompom (mrežnim kabelom na LAN ulaz) setup kaže da uređaj nije pronađen, neka probam restartati itd., no ništa ne pali.
on bi zapravo LaCie koristio samo kao eksterni hard, ali mislim da to nije moguće - bar ja nisam uspio skužit, ako je.
prema tome, u instalaciji sam odabrao opciju da se LaCie spoji bežično na postojeću mrežu kao posrednik, da on zapravo daje internetsku vezu kompjuteru na koji je spojen.
tako sam bio napravio i kad sam ga kod sebe instalirao, samo je bio žicom spojen na modem (jer nemam bežični modem).
u tom smislu moj je komp bio bez internetske konekcije prilikom instalacije, možda je u tome caka?
ako je u tome stvar, ne znam kako da komp od starog koji je bežično spojen na net "odspojim" za instalaciju - radi se o Windowsima.