Koji mrežni hard?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji mrežni hard?

18.04.2013 | 07:44
Tri su me WD-a zajebavala, još imam jedan doma (sve njihovi vanjski diskovi) i taj uredno radi. Do kad će, ne nam. Vrlo ga rijetko palim i bitiće zbog toga.
19.04.2013 | 21:27
Isto imam samo pozitivna iskustva s WDom. Od WD SE16 edicije, do WD Black editiona koji u raid 0 rade, pa sve do sada kada imam 2 WDa u RAID 1 preko firewire spojena za backup. E i da, imam jedan wd green za drugi backup )))
21.04.2013 | 20:40
WDovi serije Caviar proizvedeni u periodu 2003 - 2007 su fakat bili smece i zbog toga je WD dosao na los glas. Svi diskovi ugradjeni u MacPro-ove, iMacove iz tog doba su redom otisli. Odlazili su na cudan nacin (tako da su zaj..li). Imao sam slucaj da su u dva dana na dva MacPro-a riknuli boot diskovi. Vecinom su se podaci donekle dali spasiti uz pomoc tool-ova (warrior i sl.). Ovi danasnji su se pokazali za sada OK. Nisam jos naletio na niti jedan los Black, Green 3.5" ili Scorpio ( 2.5" ) Black, Blue kupljeni prije 2-3 godine. Medjutim znali su raditi probleme u NAS konfiguracijama zbog predugog i varijabilnog TLER-a. WD RE (raid edition) su rjesenje ali cijena im je dosta veca. Novi WD RED nisu pre-brzi, ali po cijeni su prihvatljivi.
21.04.2013 | 21:34
To što si napisao za razdoblje 2003-2007 je sasvim točno. Međutim, ni ovi novi nisu cvijeće. U principu isto crkavaju u prevelikom postotku, samo ne onoliko velikom kao prije. Meni je jedan blue iz 2010 crko nakon 26 mjeseci. Još 2-3 sam prijateljima spašavao, crkil nakon 13-16 mjseci.

Sme-će, sme-će, sme-će-će
Sme-će, sme-će, sme-će-će
Pre-pla-će-no sme-će, sme-će-će

Ajmo sad svi!

Sme-će, sme-će...
22.04.2013 | 05:00
Smayoo poceo pjevati pjesmice lol

Nije bas preplaceno, za 124$ ne mozes naci bolji disko od 2TB u protable verziji :/

Dvije godine je garancija, pa neka radi koliko hoce prije nego crkne
22.04.2013 | 09:27
Je*o garanciju. Kad mi garancija bude nadoknadila izgubljeno vrijeme i gnjavažu oko ponovne instalacije sustava, registracije OS-a, ponovnog setupiranja svih aplikacija (radi se o windows stroju), itd. onda će ta garancija nešto značiti. Garancija koja jamči zamjenu diska drugim, koji je jednako smeće - ne znači ništa. Samo produžava agoniju, jer će i taj drugi opet crknuti nakon 1000 sati rada.

Sme-će, sme-će...
  • mileni
  • Posjetitelj
22.04.2013 | 12:02
Cudno, moji ne crkavaju. A cekam samo na OWC DIY kit da ugradim SSD i WD Green od 3TB u svoj iMac. Novi WD disk uzeo naravno, jer imam samo dobra iskustva sa tim smeee-cee-eeem
22.04.2013 | 12:12
Ovdje se apsolutno slazem sa Smayoom. Nema te garancije koja moze nadoknadit ponovni setup masine (pogotovo Windowsa - radije bi si pucao u nogu ), eventualni gubitak podataka ili izubljeno vrijeme ceprkajuci po clusterima raznim toolovima u cilju spasavanja podataka. Nedavno sam u novom MBP promjenio originalni HDD Hitachi 500GB 5400 rpm koji od prvog dana ispusta neke cudne klikove. Nemam energije ni volje ici Apcomu na reklamaciju diska koji formalno radi ali... Nije ni Hitachi vise ono sto je bio. WD ga je kupio i sad bi po logici stvari Hitachi diskovi trebali biti jeftinela diskovi, jos losiji od WD-a. Seagate je isto imao svojih bisera (prvi 1TB i 1.5TB diskovi). Oni su kupili Samsung disk diviziju. Sada imamo duopol. Tko se jos sjeca Quantuma i njihovog Fireball-a ili Maxtor-a?? Njih su isto progutali gore navedeni. Nisam siguran da je HDD tehnologija na zalazu jer ne vidim sto bi ju novo moglo zamjeniti u visko kapacitetnim storage-ima, a sve skupa po normalnim cijenama.
22.04.2013 | 12:13
mislim da bi mi mogli skupiti malo love i pokloniti Smayoo jedan WD od 3TB čisto da ga podmetne ispod stola ili tako nešto, da vidi da ipak to nije baš toliko smeće, a možda ga i ugradi u neki stroj u dogledno vrijeme.

Ja se osobno stvarno ne mogu požaliti na njih. imam 2x2TB u NASu, iako sada gledam za upgrade na WD RED diskove zbog nekih modifikacija, ali ovi green za sada (pa pokucam) rade sasvim solidno bez ikakvih problema, već više od dvije godine.
22.04.2013 | 13:15
rusty kaže:
mislim da bi mi mogli skupiti malo love i pokloniti Smayoo jedan WD od 3TB čisto da ga podmetne ispod stola ili tako nešto, da vidi da ipak to nije baš toliko smeće, a možda ga i ugradi u neki stroj u dogledno vrijeme.

Odlicna ideja, pa makar kao nagradu za jubilarnu 300 karmu i nevjerovatan broj postova na forumu.
22.04.2013 | 14:06
Hvala na inicijativi. Ako stvarno to odlučite, javite mi, da otpilim na stolu jednu nogu na malo kraće, da imam kamo podložiti taj WD.
22.04.2013 | 18:13
Kakve veze ima koji je disk u redundantnim poljima? Naravno da bi se trebali uzimati oni najizdržljiviji. Pa što ako i jedan krepa, zamjeni se drugim i vozi se dalje. Pa zar to nije ideja RAID polja?
22.04.2013 | 20:51
zabac kaže:
Kakve veze ima koji je disk u redundantnim poljima? Naravno da bi se trebali uzimati oni najizdržljiviji. Pa što ako i jedan krepa, zamjeni se drugim i vozi se dalje. Pa zar to nije ideja RAID polja?

Upravo tako! Baš se spremam složiti NAS "za po doma" (nešto jeftino tipa D-Link 320) s 2 x WD red 3 TB u raid 1. Ako u 3 godine koliko je za njih garancija niti jedan ne krepa ionako ću ih biti prisiljen zamijeniti večima.

Btw @Smayoo, slažem se s tobom po pitanju pouzdanosti HDD-a, pa nismo u 70-ima prošlog stoljeća kad su diskovi isporučivani s bad sectorima (i vagali par sto kila).
22.04.2013 | 21:09
zabac kaže:

Da, tako bi trebalo biti, ali samo u teoriji. U praksi su stvari nazalost bitno drukcije, jer su diskovi losi, jer zaje..vaju na nacin da ispadaju iz RAID polja bez nama nekog vidljivog razloga. Losiji diskovi ponekad zastajkuju u radu (pod vecim optrecenjem) (bave se sami sa sobom) da ih raid kontroler (ili software) iskljuci iz polja. Iskljuceni disk nazalost nije neispravan (da bar je onda bi sve bilo rijeseno) i nemozes ga reklamirati jer u biti je on ispravan, jedino sto ponekad malo sporije radi. Veliki problem nastupa kada zamjenis takav disk sa novim i pustis rebuild koji obicno dosta dugo traje. Tijekom rebuilda svi diskovi u polju su pod velikim opterecenjem i ako slucajno koji od preostalih diskova ispadne iz sync-a tad je to kraj za raid 5 polje. Tad se nazalost gube svi podaci. Sansu za ovakvim scenarijom smanjujemo nabavkom kvalitetnijih diskova za koje proizvodjac kaze da su raid edition ili posebni server enterprise diskovi cija cijena je skoro dupla u odnosu na osnovne modele. Kod tih RE diskova vrijeme zastajkivanja (recovery time) je garantirano malo (ograniceno na npr. 500ms) i oni ne ispadaju iz RAIDa na gore opisan nacin. Osim toga mozemo kreirati RAID 6 polje kod kojeg mogu 2 diska otpasti, pa smo time malo sigurniji.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (1002)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO