LTE & iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LTE & iPhone 5

28.01.2013 | 22:38
Sorry, znao sam da su na zadnjoj verziji softwarea i moslio da su iste
29.01.2013 | 01:23
Dakle Tmobile nudi aktivaciju LTE do 28.02 gratis. Pitam se koliko će koštati nakon toga. Taman dok produljim ugovor dobijem opciju gratis. Vidjeti ćemo kako je pokriveno sve skupa i koliko će mi trajati takva brzina prije nego me srokaju na 64Kbps hehe.

U svakom slučaju pohvalno je da smo ipak dobili blagoslov od Applea kroz 6.1 i od strane tmobile i vipa kao ponuditelja usluga
29.01.2013 | 01:38
kakva je stvar sa vipom? ima li neko neki link.
jasno mi je da je to jedna mala lokalna firmica pa se nisu pripremili i napisali nesto o tome na svojim stranicama.

samo me i dalje izbija ova nemogucnost iskopcavanja 3G-a. opet su nam to uvalili. valjda im nije jasno gdje zivi dobar dio korisnika iphonea. evo doma sam i signal mi varira izmedju jedne i dvije crtice. odem u drugu sobu, padne na edge i ulovi puni signal. ko da prelazim kilometre. pa samo ujutro dok se muvam po stanu ko muha bez glave, pojest ce mi pol baterije!
29.01.2013 | 01:44
Dragi moj kinsif, i ja sam popusio. Opet i iznova. Nabijem ih.
29.01.2013 | 01:59
  • num
  • Korisnik
  • 3
29.01.2013 | 10:51
T-Mobile u Extra Total+ tarifi doista nudi 4G, no pri dnu stranice sitnim slovima piše:

"Korisnici imaju pristup 4G mreži s maksimalno dostupnom brzinom do 7,2 Mbit/s u downloadu i 2 Mbit/s u uploadu."
29.01.2013 | 10:58
4S i na 6.1 ima opciju gašenja 3G?
29.01.2013 | 11:07
Da
29.01.2013 | 12:36
Kao i kolega iznad mene i ja ih nabijem!
29.01.2013 | 13:37
num kaže:
T-Mobile u Extra Total+ tarifi doista nudi 4G, no pri dnu stranice sitnim slovima piše:

"Korisnici imaju pristup 4G mreži s maksimalno dostupnom brzinom do 7,2 Mbit/s u downloadu i 2 Mbit/s u uploadu."

Pa to nije nis brze od 3G, dapace...
29.01.2013 | 13:51
ukljucio sam LTE opciju na vipu. ne placa se puna cijena nego proporcionalno ovisno o datumu pa ako bude lose iskljucujem ju.
kad se aktivira postam SS.
29.01.2013 | 14:11
@kinsif - Jel moram zvati korisnicku sluzbu ili se SMSom rijesi to? Mrsko mi trazit na netu
29.01.2013 | 14:48
Defou kaže:
num kaže:

Pa to nije nis brze od 3G, dapace...

Ma to im je isto prije pisalo do slova osim umjesto 4G je bilo 3G. To su tak stavili da ih nitko ne naguzi prema hakomu (valjda da iskorištavaju monopolostički položaj) al su ga ograničili na brzini 3G-a. Sve u svemu unazad 2 godine su prava potrošaća zahvaljujući hakomu dosta poboljšanja ali HT-ovi menađment gladan para cijedi iz korisnika gdje god može do zadnje kapi samo da ispuni planove za njemačke gazde i svoje masne premije. Samo pogledajte kolik su srezali benificije i subvencije pretplatnika ili tarifa. I da zadnje vrijeme imamo paradoks da su prepaid tarife za većinu privatnih korisnika postale isplativije od pretplata. A Vip se naravno ne buni jer i njima ide ta voda na mlin.
29.01.2013 | 14:56
Defou kaže:
@kinsif - Jel moram zvati korisnicku sluzbu ili se SMSom rijesi to? Mrsko mi trazit na netu

moras nazvati sluzbu za korisnike ili otici u neki vip centar.
30.01.2013 | 11:44
Evo jednog rezultata sa Vip-a iz Osijeka

WooooooW http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/image-eb39aea8c57dad0b5f26d8eb75973494.jpeg
Prilozi:
30.01.2013 | 12:09
Jeeeeeej!
Jedno sasvim ozbiljno pitanje. Da li si se prilikom testa kretao (pješice, ili autom?) ili si stajao na mjestu?
30.01.2013 | 12:14
I, bajdvej, kad već oni neće priznati, moram ja skrenuti pažnju. Specifikacija LTE standarda kaže 150 Mb/s (300 uz korištenje višeantenskih sustava) download i 75 Mb/s upload, stacionarno (dok se ne krećemo), uz pad brzine ne veći od 25% u kretanju (iz auta).
Prodaju rog za svijeću. Na više načina.
30.01.2013 | 12:51
fotka je preuzeta sa twittera, nije moja
30.01.2013 | 12:51
Jos 30kn mjesecno za LTE opciju na VIPu? A LTE imam dostupno vjerojatno samo na Cvjetnom u ZG.
30.01.2013 | 13:11
evo probao u rijeci (iznad garaze zagrad).
signal 3 crtice, stajao sam. down 18 Mbps, up 16 Mbsp.
brzp je, ali daleko su te brzine od deklariranih?

a sada o signalu. KATASTROFA
dakle svaki puta kada ulovim telefon u ruke na drugacijoj sam mrezi. malo LTE, malo vise 3G i malo edge. stalno skace sa jedne na drugu. cudi me sto se sa LTE-a na 3G presalta i u trenutcima kada stojim.
30.01.2013 | 14:54
E sad jel se isplati uzet LTE u VIP (mislim da naplacuju 25kn), ili ne.
Ne znan samo oce li bit kako pokriven Split, a pogotovo bi volija da pokrivenost bude cjela, pogotovo po velikim gradovima.
30.01.2013 | 15:05
Ma zaboravi LTE barem još 2 godine.
30.01.2013 | 15:20
po mojoj racunici se ne isplati.
imam aktiviranu tu uslugu samo jedan dan, ali vec mi je jasno da je vise tu radi sminke a ne radi koristi. signal je nikakav (jos u ni jednom zatvorenom prostoru u centru rijeke nisam imao stabilan LTE signal. nisam jos ulovio brziu vecu od nekih 20Mbps, tako da je i to daleko od obecanih brzina.
tarife koje imamo su vecinom limitirane na gigabajt ili dva prometa.
kada na sve to dodas da ova "usluga" kosta 30 kn/mjesecno, jasno je ko dan da se ne isplati. ne znam kako ih nije sram uopce prodavati nesto sto je u principu eksperimentalno.
30.01.2013 | 15:55
Ja bi bio full zadovoljan kada bi suvgdje bio 3G signal, koji je meni cisto dovoljan...VOIP, skype, email attachs, app download, sve radi super na 3G...

LTE jeste veliki korak naprijed (kada bi radio kako je deklarirano), ali toliko je teritorija koji jos niti 3G "nije ocima vidio" :/
30.01.2013 | 16:27
Mi ćemo još godinama čekat pošteni 3G, a kamoli LTE.

Btw ima li netko LTE na VIP savršenoj tarifi? U opisu tarife kažu da imamo 1GB po maksimalnoj mogućoj brzini. To bi po meni bio LTE. Baš me zanima kako oni ovo tumače.
30.01.2013 | 16:47
Ali mi bi svi upravo iz svih razlgoa trebali i vip i t-mobile "ganjati" da taj LTE čim prije zaživi. Naime u planu je da se kod nas LTE mreža za godinu dvije prebaci i na 850 MHz čime bi se drastično povečala dostupnost LTE signala na područje RH (navodno na razini sličnoj EDGE-a). Osim toga sada kad je LTE već krenuo nema smisla kukati za 3G-om koji je već ima nasljednika, ak već treba ulagati pare u mrežu bolje ulagati u noviji LTE i da bude i na 850MHz ppa bi time dobili pokrivenost signalo kao i za EDGE i mrežu koja je brža od 3G mreže.

Takvu smo foru spušili mi korisnici s dvb-t signalom, kad su OiV kupovali opremu i sve a već je u eu krenuo noviji dvb-t2. I ne nismo dobili opremu jeftinije jer je netko dobro omastio brkove na preprodaji! Naš dvb-t signal i njegova kvaliteta i sve su doslove duplo lošiji od dvb-t u eu (ajd možda rumunjskoj ne ). A o dvb-t2 da ne pričamo to je SF za naše.
30.01.2013 | 16:55
To je uvijek pitanje kako postupiti prilikom uvođenja nove tehnologije.

Ili da svi plaćamo LTE (iako je sad realno neupotrebljiv) pa da ga VIP i HT dovedu u svaki kutak lijepe naše ili da čekamo da oni pokriju veći dio HR pa im onda platimo (a to se možda nikad ne dogodi).

Ali slažem se da bi bilo dobro da se uvode nove i bolje tehnologije.
30.01.2013 | 17:11
Koncesije i jesu podijeljene na 800 MHz zato što bi pokrivanje trebalo biti puno bolje, a dinamika širenja puno brža. Ali navodno to se operaterima ne sviđa jer ne mogu koristiti ništa od infrastrukture koju su do sada izgradili, nego bi trebali ići u najam kod OiV i koristiti postojeće odašiljačke kapacitete RTV sustava. Politika...

Što se tiče DVB-T u odnosu na DVB-T2 - ne znam što je to "duplo" lošije? I koje mjerenje kaže kako je nešto baš "duplo" lošije? I sad su DVB-T2 uređaji bitno skuplji od DVB-T. Zašto tjerati ljude da kupuju nešto skuplje samo radi nešto boljih tehničkih osobina koje vjerojatno mnogima nisu uopće ni bitne?
30.01.2013 | 17:49
Evo i meni VIP kaže da su mi aktivirali LTE, ali ja to ništa ne hvatam...
Živim u centru Zagreba, 500 m zračne linije od trga, signal je 3G, sve crtice, ali od LTE-a ni traga ni glasa...
Jel treba možda šta mijenjati u postavkama iPhone-a? APN ili tako nešto... meni je postavljen na data.vip.hr...
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (383)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO