LTE & iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LTE & iPhone 5

11.02.2013 | 18:28
kinsif kaže:
korisnost LTE-a bi bila osjetna kada bi isti bio i pristojno dostupan. nemam ga ni u stanu ni na poslu, a zivim u strogom centru.
no dobro, vec sam dosadan sa time!

JB mi se ne da raditi upravo radi te potrebe pracenja situacije oko verzija, sejvaje SHSH, pa nakon svakog JB neki bugovi... i na kraju, naviknes se na tih par stvari (SbSettings recimo), i onda kada ostanes bez toga frustriran si! ovako u startu odustanes i prisilis se naviknuti na to sta imas.
e pa tako cu se sada naviknuti da ne mogu iskljuciti 3G, ali ostavljam si za pravo srat im koliko god mogu!

Slažem se s tobom. Od silne brzine ne vidim neku korist na ovolicnom uređaju. Ako mi nije dovoljan 5,15/2,51Mbps, onda ne zman što mi treba, pa toliko nemam ni na ADSL-u!
  • mileni
  • Posjetitelj
11.02.2013 | 18:32
Ne nabacujem na mobitel 10001 tweak. Imam par njih koji su mi korisni i koji mi trebau. Problem najcesce nije u samom tweaku, nego u korisniku. Vecina skida crackane tweakove i onda se cude problemima. Ne pratim JB zajednicu, niti to planiram pratiti. Nemam volje za takvim stvarima. Nabacim JB, par tweakova koje prvo provjerim kako rade, i to je to. I ostavim mobitel na miru. Sve radi savrseno, nema rusenja, nema nicega. A imam (za sebe osobno) dosta funkcionalniji mobitel sa osjetno boljom baterijom (doslovno 2x boljom nego bez jb-a).

I vise ne radim upgrade ni na jedan iOS prije nego izadje JB. Ionako nikakve novosti u isti ne unose vec samo dodatna ogranicenja
23.02.2013 | 19:30
čekam da mi aktiviraju nanosim pa ćemo vidjeti kako LTE radi na mojim relacijama po Rijeci.

Krnjevo: gotovo ništa od LTEa
24.02.2013 | 14:57
OT

Zanima me dali mozda netko zna ima li tomato nano-sim kartice? Gledao sam svuda, ali nisam bas nasao konkretan odgovor. Hvala puno.
25.02.2013 | 11:42
Kod camela u vlaskoj.
photo-60647b503ba005072f3652ef99965e4e.PNG
25.02.2013 | 13:12
Ja ne shvatam poantu pomame za LTE i nerviranja oko toga

Koliki je to postotak korisnika kojima je potrebna tolika brzina protoka podataka na mobilnom uredjaju?

Mislim sta mozes sa LTE a ne mozes sa 3G?

Shvatam da je to buducnost, i da treba biti u korak vremena, ali nista vrijedno nerviranja, benchmarka, hvatanja signala po gradu, dodatnih troskova na (na terenu) nepostojecu uslugu i sl...
25.02.2013 | 14:06
Slažem se. Da u bilo kojem hrvatskom gradu (makar gradu!) postoji makar stabilna (a ne mjestimična i povremena) 3G mreža, mogli bi u autu slušati online svoje grooveshark playliste, da ne kažem što sve još ne. A sa LTE bi mogao svatko od 5 putnika u autu streamati svoj full HD video s interneta.

A ne možemo. Samo nas prave budalama.
25.02.2013 | 15:45
Evo ja "hvatam" LTE signal po svim ZG lokacijama kojima se krecem, brzina download-a web stranica neusporedivo bolja nego preko 3G konekcije.
Najavio sam i da nakon 28/02 i grace perioda ostajem na LTE u T-Mobile-u s obzirom da je ovo znacajan pomak koji mi je odlicno "sjeo".
25.02.2013 | 15:47
drlovric kaže:
Ja ne shvatam poantu pomame za LTE i nerviranja oko toga

Koliki je to postotak korisnika kojima je potrebna tolika brzina protoka podataka na mobilnom uredjaju?

Ima nas...

Mislim sta mozes sa LTE a ne mozes sa 3G?

Sto mozes sa ADSL a ne mozes sa 56k modemom? LOL!
Konkretno stedi vrijeme, a i novac nekima...

Shvatam da je to buducnost, i da treba biti u korak vremena, ali nista vrijedno nerviranja, benchmarka, hvatanja signala po gradu, dodatnih troskova na (na terenu) nepostojecu uslugu i sl...

Nemam takvih iskustava.sa T-Mobile-om, osim toga usluga se moze lako otkazati:)
25.02.2013 | 18:12
Tomato ima nano sim samo moras otici u VIP i zatraziti je...
27.02.2013 | 10:58
milkyinki kaže:
Tomato ima nano sim samo moras otici u VIP i zatraziti je...

Hvala.

Da bio sam neki dan. Znaci imaju nano sim karticu. Moze se podici u bilo kojem vip centru. Zamjena košta 20,33kn i kazu da ce kartica biti aktivirana u roku 24 sata, sto se zapravo i dogodilo vrlo brzo. Evo moze nekome pomogne ovo.

p.s. Ako netko jos nezna, na tomatu nema LTE-a.
27.02.2013 | 21:56
LTE
"Imam da kažem sao dve reči: Govno! Govno!"
Za 8 sati požderalo 1/2 baterije jer nisam u području punog signala, već na granici onog "kvadrata pokrivenosti".
28.02.2013 | 13:11
mogu potvrditi isto iskustvo, baterija na očigled ode dolje !! Koma !
01.03.2013 | 01:33
482289_10151423827362381_414511210_n.jpg
01.03.2013 | 08:07
Nisam vidio, koliko t-mobile klošari sad za LTE?
Da si odogovorim mam, produžili do 20.3
01.03.2013 | 09:50
radar kaže:

03.03.2013 | 21:47

krnjevo. nije loše.

Testovi su pokazali da je većina RI pokrivena uredno. Testirano od Trsata kroz centar grada do Krnjeva.
04.03.2013 | 09:30
Kako to misliš - nije loše?
Brzina koju propisuje LTE standard je minimalno 100 Mb/s downstream. Ovi lupeži kod nas prodaju 75 Mb/s. A još nijedan speedtest ovdje nisam vidio koji se tome makar približio.

A, pazi - govorimo o mreži koju gotovo nitko još ni ne koristi. Što bi bilo da normalan broj korisnika visi na njoj?
04.03.2013 | 10:41
To je najblaze receno "False advertising", ali na Balkanu sve prolazi

Zanima me brzina istog tog LTE, u istoj firmi u Njemackoj
04.03.2013 | 13:30
Pa mislio sam nije loše. Moglo bi i bolje, ali nije loše
04.03.2013 | 14:13
Ja koji sam 90% vremena na EDGE, mogu samo da slinim na ove brojeve

Samo ti uzivaj, ralziku od 50mbit ili 100 ionako ne primjetis
04.03.2013 | 15:27
Tako smo govorili i kad su počeli pričati o 56k6 modemima, a mi smo još uglavnom bili na 24k4.
Rusty, nije ti loše jer je bolje od onog što si imao prije i što u ovom času nemaš razvijenu potrebu koja bi iskoristila tu brzinu. Ali to je otprilike kao da ti netko proda Ferrari, a do jučer si se vozio u golfu jedinici diesel, na ložu. I sad sjedneš u taj Ferrari, a on (Talijan ko Talijan ) nešto trokira s paljenjem, radi na 2-3 cilindra manje, i tako to, ali i dalje vozi 180 i ima od golfa ubrzanje 2x bolje čak i tako jadan pa ti, još nenavikao kažeš "pa... nije loše...".
04.03.2013 | 17:38
od silne brzine nisam ni skužio ovaj zadnji post. Jebemu i LTE moram nazad na EDGE. Može mi netko prepisati zadnji post ali sa lagom tako da ga pri ovoj brzini mogu pročitati normalno?

hvala unaprijed...

post slike je bio u najboljoj namjeri pošto nisam vidio nikoga da je iz Rijeke objavio neke rezultate. Drugi put ću paziti što pišem i komentiram.
04.03.2013 | 22:37
Oprosti što sam te uvrijedio (očito je da sam te uvrijedio, iako ne znam čime), žao mi je i ispričavam se. Moja je kritika bila upućena mobilnim operaterima. Smatram da je to bezobrazluk da još dodatno naplaćuju za uslugu koja ne postiže brzinu koju su sami deklarirali, a o tome što su deklarirali brzinu ispod standarda da i ne govorim.

Inače, već je bio jedan test iz Rijeke (i jedan iz OS) i uglavnom je brzina u Rijeci i Osijeku veća od one u Zagrebu. Ali sve je debelo ispod deklarirane. Do sad najbolje ovdje postano je 12% ispod deklarirane brzine. A najlošije je - 84% ispod deklarirane brzine.
04.03.2013 | 23:12
Evo, nemam pojma kakva bi brzina trebala biti ali kod mene je znacajno brza od 3G a grad je dobro pokriven.
Ne naplacuju jos uvijek nista pa se ne zalim, a i kada pocnu naplacivati imam opciju "uzmi ili ostavi" ili bi se trebao buniti jer to nije besplatno?
04.03.2013 | 23:25
Na iP5 je HSDPA brzina puno veća. Cca 25 Mb/s bi trebala biti održiva brzina. Da, traljav LTE može biti 2x brži od odličnog HSDPA (3G), ali to je i dalje traljav LTE. Da je meni to korisno (nije, jer meni mobilna veza u 90% slučajeva treba izvan središnjih gradskih zona, gdje nema ni 3G, a kamoli LTE), ja bi tražio da bude ili besplatno, ili da naprave to barem prema deklaraciji koju su sami dali.
04.03.2013 | 23:28
Trenutno je besplatna kod T-Com-a (T-Mobile-a ili kako se vec zovu), prolongirali do 20/03 grace period..
05.03.2013 | 09:06
ma smayoo zajebavam se šta ti je. uglavnom mislim da ću također pričekati da vidim koliko će naplačivati taj LTE. Ako bude više od 30kn nisam siguran da ću ga uzeti (pošto imam već nešto dodatnih usluga aktivnih) a mislim da i ne bi trebao biti skuplji od recimo 15-tak kn s obzirom na brzinu te koliko već ionako para dajemo njima.

Ako žele privuči ljude sada im je prava prilika da to naprave, neka ga drže besplatno za pretplatnike u skupljim tarifama i neku simboličnu cijenu (10kn/mj) za recimo entry tarife
05.03.2013 | 21:08
rusty kaže:
ma smayoo zajebavam se šta ti je. uglavnom mislim da ću također pričekati da vidim koliko će naplačivati taj LTE. Ako bude više od 30kn nisam siguran da ću ga uzeti (pošto imam već nešto dodatnih usluga aktivnih) a mislim da i ne bi trebao biti skuplji od recimo 15-tak kn s obzirom na brzinu te koliko već ionako para dajemo njima.

Ako žele privuči ljude sada im je prava prilika da to naprave, neka ga drže besplatno za pretplatnike u skupljim tarifama i neku simboličnu cijenu (10kn/mj) za recimo entry tarife

A zašto bi uopće naplačivali? Sad kad su zasrali s limitom "po punoj brzini", sad daju veliku brzinu. Imam osjećaj da je to kao nekad putovanje od ZG do RI. Do karlovca koliko ide, a dalje tandrkanje iza čeških kamp prikolica, kamiona, traktora i ostalih puževa na cesti. Dalo se to zaobići ali može biti dosta skupo.
20.03.2013 | 22:35
30 kn navodno doplata i T-Mobile od 23/03 za LTE uslugu
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (282)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO